رونمایی از محصولات فناورانه شرکت مخابرات ایران در نمایشگاه تلکام
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در نشست خبری نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳ یکشنبه ۱۸ آذرماه اظهار کرد: با توجه به نقش موثر شرکت مخابرات ایران در صنعت ارتباطات و حوزه آی سی تی کشور، ما سعی کردیم که در نمایشگاه تلکام امسال نیز این نقش خود را به خوبی ایفا کنیم.
به گزارش اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران، محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، در نشست خبری بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال که با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» از سوم تا ششم دی ماه برگزار می شود. ضمن بیان این مطلب ادامه داد: شرکت مخابرات ایران در صنعت آی سی تی نقش لوکوموتیو را دارد و اگر حرکت رو به جلو و رو به پیشرفت مخابرات اتفاق بیافتد کل صنعت به حرکت میافتد و تحول رخ خواهد داد، اکنون که عصر هوش مصنوعی است و نگاه سرویس گرایانه عصر ارتباطات را پشت سر گذاشته است، لازمه هوش مصنوعی، وجود ارتباطات است و اگر در ارتباطات ضعف داشته باشیم امکان حضور سرویس هایی همچون هوش مصنوعی وجود نخواهد داشت.
وی، ادامه داد: باید توسعه توسط اپراتورهای ارتباطی و سایر شرکت های ارائه دهنده دنبال شود. مخابرات نیز در سه حوزه توسعه را در دستور کار دارد، یکی از این برنامه ها اتصال فیبرنوری است و یک میلیون اتصال فیبرنوری FTTH و VDSL را برنامه ریزی کرده ایم و مقرر شده است که با همه اپراتورها و پیمانکاران محلی همکاری داشته باشیم تا حداکثر استفاده را از تولیدات داخلی کشور در جهت توسعه داشته باشیم، همچنین در حوزه اکتیو توانایی زیادی وجود دارد، اما اولویت محصولات بومی است.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، تاکید کرد: توسعه دیگری که مخابرات در دستورکار خود دارد توسعه شبکه انتقال استانی است که در این راستا در چند استان این اقدام را آغاز کرده ایم، از شبکه انتقال خراسان رضوی تا هشت ماه آینده بهره برداری خواهیم کرد، همچنین شبکه استان های اصفهان، تهران و آذربایجان شرقی در دستور کار است.
جعفرپور، اظهار کرد: توسعه دیگر مخابرات در حوزه ارائه سرویس های جدید خواهد بود و ابرمخابرات را در نمایشگاه تلکام رونمایی خواهیم کرد؛ تمامی سرویس ها بر مبنای سامانه پردازش ابری خواهد بود؛ همچنین بحث سرویس های خانگی و تجاری را نیز در برنامه داریم.
ابری به وسعت ایران
وی گفت: قصد داریم که در ابر مخابرات، با استفاده از مراکز داده کل کشور، ابری به وسعت ایران را ایجاد کنیم و این اتفاق رقم خواهد خورد، با توجه به مهاجرت از سرویس قدیمی تلکام به سرویس جدید قطعا ظرفیت هایی در مراکز مخابراتی ایجاد می شود.
جعفرپور، تاکید کرد: موضوع هوش مصنوعی مخابرات را در دستور کار داریم، این موضوع برای سال آینده قابل بهره برداری خواهد بود، اکنون تمرکز شرکت مخابرات ایران بر ابرمخابرات است و در حوزه هوش مصنوعی برندسازی اتفاق افتاده است و موضوعات فنی نیز پیش رفته است.
وی، افزود: از موضوعات دیگر بحث افزایش و ارتقا کیفیت خدمات به مشتریان و همچنین خدمات پس از فروش است و سازوکار جدیدی را نیز در مخابرات مشغول پیاده سازی هستیم و تا اوایل سال ۱۴۰۴ آن را پیاده خواهیم کرد تا سرویس ها را به صورت با کیفیت به مشتریان ارائه کنیم تا انشالله با مشارکت بخش هایی همچون اپراتورهای ارتباطی و مخابراتی، پیمانکاران محلی و بخش تولید محصولات حوزه آی سی تی تحول را در صنعت شاهد باشیم.
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران ، ادامه داد: امروزه یکی معضلات، شبکه دسترسی است و بحث ADSL را به صورت محدود داریم، شبکه موبایل محدود است و امروز به نوعی شاهد هستیم که ظرفیت شبکه محدود شده است و در بخش ADSL محدودیت تکنولوژی وجود دارد و باید به سمت فیبرنوری حرکت کنیم که نیازمند اقدامات اجرایی است، یکی از مشکلات این است که صنعت امروز به علت پایین بودن تعرفه ها فقیر شده است و اپراتورها امکان سرمایه گذاری ندارند، اکنون ارزان ترین اینترنت متعلق به ایران است و در مقایسه با سایر صنایع همچون پوشاک میتوان مشاهده کرد که صنعت آی سی تی محروم واقع شده است.
لازمه ارائه سرویس باکیفیت، منطقی کردن تعرفههاست
جعفرپور، اشاره کرد: اگر بخواهیم سرویس باکیفیت ارائه دهیم باید تعرفه ها منطقی شود، اپراتورهای ارتباطی تا یک جایی ضرر را متحمل می شوند اما از یک جایی به بعد امکان توسعه بسیار سخت و زیان ده خواهد بود، باز هم مخابرات توسعه فیبرنوری را در دستورکار قرار داده است و علاوه بر استفاده از توان داخلی شرکت به مذاکره و انعقاد قرارداد با فعالان حوزه پرداخته ایم تا به سرویس مناسب دست پیدا کنیم و پوشش FTTH را افزایش دهیم، اکنون حدود ۴۲۰ هزار اتصال داشته ایم که ۴۰۰ متعلق به شرکت مخابرات ایران است و هدفگذاری کرده ایم که سالی یک میلیون اتصال را در حوزه FTTH داشته باشیم.
تعرفه ها باید بهینه سازی و منطقی سازی شود
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: معتقد هستیم که سرویس ها نیاز به سرعت بالا دارد و اکنون بحث رقابت مطرح نیست، بحث ما این است که چگونه از ضرر خود جلوگیری کنیم، بنابراین تعرفه ها باید بهینه سازی و منطقی سازی شود.
وی، در پایان گفت: هزینه آی سی تی در مقایسه با سایر هزینه های سبد خانوار جایی ندارد، در حالی که اکثر تجهیزات آی سی تی به قیمت دلار وابسته است.
اتصال تعدادی از سالنهای نمایشگاه به فیبرنوری
جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران هم در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر تفاهم هایی که در این نمایشگاه مدنظر است گفت: با مخابرات تهران تفاهم نامه ای مبنی بر دسترسی و تحت پوشش قرار گرفتن سالن های نمایشگاه تلکام به فیبرنوری و اینترنت پرسرعت منعقد کردیم که سالن های هشت و نه که سالن های اصلی هستند به اینترنت پرسرعت مجهز می شوند.
وی، ادامه داد: رونمایی های جدید در نمایشگاه خواهیم داشت و خبرهای خوبی برای گیمرها داریم که سرویس های خوبی که در دنیا هم تازه است ارائه می کنیم که برای نخستین بار در نمایشگاه تلکام رونمایی می کنیم.
گفتنی است، بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» از سوم تا ششم دی ماه سال جاری با حضور ۲۰۰ شرکت داخلی و خارجی در محل نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.
نشست خبری نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳ امروز یکشنبه ۱۸ آذرماه با حضور محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، فرامرز رستگار، دبیر و نائب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران، داوود ادیب، رئیس کانون هماهنگی فاوا و رئیس انجمن شرکت های فناور هوش مصنوعی ایران، کبری رزاق زاده، مدیر نمایشگاه های داخلی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی، محمد غلامی، معاون اداره کل طرح های کلان فناورانه وزارت ارتباطات، داوود زارعیان، معاونت تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات و تنی چند از اعضای شورای سیاستگذاری این دوره از نمایشگاه و مدیران شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی و حضور اصحاب رسانه در محل سالن خلیج فارس نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.