لبه تکنولوژی

December 13, 2024
10:57 جمعه، 23ام آذرماه 1403
کد خبر: 179663

ایمپلنت رقیب چینی نورالینک در جمجمه 3 نفر کاشته شد

منبع: دیجیاتو

این ایمپلنت در‌حال‌حاضر نتایج قابل‌توجهی را در 3 بیمار نشان داده است.

چین در مسیر فناوری رابط مغز و کامپیوتر (BCI) گام‌های مهمی برمی‌دارد و می‌خواهد سال 2025 در مقیاس بزرگ آزمایش‌های بالینی انجام دهد. ایمپلنت جدید BCI چین اکنون با موفقیت در 3 بیمار کاشته شده و سال آینده میلادی روی حداقل 30 نفر آزمایش می‌شود.

براساس گزارش SCMP، ایمپلنت مغزی چین «NEO» نام دارد و مهندسان پزشکی دانشگاه چینهوا آن را توسعه داده‌اند. این ایمپلنت در‌حال‌حاضر نتایج قابل‌توجهی را در 3 بیمار نشان داده است. یکی از این بیماران فردی 38 ساله با ضایعه نخاعی است که به‌دلیل سانحه رانندگی قدرت حرکت و عملکرد دست خود را از دست داده بود.

ایمپلنت مغزی NEO چین
ایمپلنت NEO به لطف سیستمی جدید فقط در یک ساعت و 40 دقیقه در مغز بیمار قرار می‌گیرد. برخلاف نورالینک که مستقیم تراشه را در مغز قرار می‌دهد، NEO از رویکردی نیمه‌تهاجمی استفاده می‌کند. الکترودها در خارج از قشر مغز کاشته می‌شوند و تماس مستقیمی با بافت مغز ندارند. البته همچنان جمجمه فرد باید جراحی شود. پس از کاشت تراشه، بیمار با استفاده از دستکش مصنوعی می‌تواند سیگنال‌های مغزی را برای کارهای روزانه مانند برداشتن بطری آب، بازکردن در بطری و نوشیدن کنترل کند.

این اولین باری است که جراحان چینی از «سیستم محلی‌سازی عملکرد مغز آنلاین» استفاده کردند که به آنها امکان می‌داد با سرعت و دقت بیشتری مناطق حرکتی و حسی مغز را تعیین کنند و زمان موردنیاز برای عمل جراحی را کاهش دهند.

سال آینده میلادی قرار است آزمایش‌های بالینی بیشتری در مقیاس بزرگ انجام شود و حداقل 30 بیمار این تراشه را دریافت خواهند کرد. همچنین پیش‌بینی می‌شود تا 2027 این تراشه برای استفاده عمومی در دسترس باشد.

از سویی نورالینک نیز اخیراً برای آزمایش انسانی تراشه‌های مغزی خود در کانادا مجوز گرفته است. این اولین بار است که نورالینک می‌خواهد آزمایش‌های خود را خارج از آمریکا انجام دهد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.