ایمپلنت رقیب چینی نورالینک در جمجمه 3 نفر کاشته شد
این ایمپلنت درحالحاضر نتایج قابلتوجهی را در 3 بیمار نشان داده است.
چین در مسیر فناوری رابط مغز و کامپیوتر (BCI) گامهای مهمی برمیدارد و میخواهد سال 2025 در مقیاس بزرگ آزمایشهای بالینی انجام دهد. ایمپلنت جدید BCI چین اکنون با موفقیت در 3 بیمار کاشته شده و سال آینده میلادی روی حداقل 30 نفر آزمایش میشود.
براساس گزارش SCMP، ایمپلنت مغزی چین «NEO» نام دارد و مهندسان پزشکی دانشگاه چینهوا آن را توسعه دادهاند. این ایمپلنت درحالحاضر نتایج قابلتوجهی را در 3 بیمار نشان داده است. یکی از این بیماران فردی 38 ساله با ضایعه نخاعی است که بهدلیل سانحه رانندگی قدرت حرکت و عملکرد دست خود را از دست داده بود.
ایمپلنت مغزی NEO چین
ایمپلنت NEO به لطف سیستمی جدید فقط در یک ساعت و 40 دقیقه در مغز بیمار قرار میگیرد. برخلاف نورالینک که مستقیم تراشه را در مغز قرار میدهد، NEO از رویکردی نیمهتهاجمی استفاده میکند. الکترودها در خارج از قشر مغز کاشته میشوند و تماس مستقیمی با بافت مغز ندارند. البته همچنان جمجمه فرد باید جراحی شود. پس از کاشت تراشه، بیمار با استفاده از دستکش مصنوعی میتواند سیگنالهای مغزی را برای کارهای روزانه مانند برداشتن بطری آب، بازکردن در بطری و نوشیدن کنترل کند.
این اولین باری است که جراحان چینی از «سیستم محلیسازی عملکرد مغز آنلاین» استفاده کردند که به آنها امکان میداد با سرعت و دقت بیشتری مناطق حرکتی و حسی مغز را تعیین کنند و زمان موردنیاز برای عمل جراحی را کاهش دهند.
سال آینده میلادی قرار است آزمایشهای بالینی بیشتری در مقیاس بزرگ انجام شود و حداقل 30 بیمار این تراشه را دریافت خواهند کرد. همچنین پیشبینی میشود تا 2027 این تراشه برای استفاده عمومی در دسترس باشد.
از سویی نورالینک نیز اخیراً برای آزمایش انسانی تراشههای مغزی خود در کانادا مجوز گرفته است. این اولین بار است که نورالینک میخواهد آزمایشهای خود را خارج از آمریکا انجام دهد.