سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

December 14, 2024
12:29 شنبه، 24ام آذرماه 1403
کد خبر: 179736

تراشه کوانتومی Willow سیستم‌های رمزنگاری را تهدید نمی‌کند

منبع: دیجیاتو

تراشه کوانتومی گوگل برای شکستن رمزنگاری‌های فعلی به میلیون‌ها سال زمان نیاز دارد و اساساً برای چنین کاربردی طراحی نشده است.

با معرفی تراشه کوانتومی Willow از سوی گوگل، شایعاتی مبنی‌بر امکان شکستن رمزنگاری‌های کامپیوتری توسط آن مطرح شده؛ اما این شرکت اکنون رسماً اعلام کرده است که محصول جدیدش هنوز نمی‌تواند سیستم‌های رمزنگاری‌های مدرن را منسوخ کند.

«چارینا چو»، سرپرست بخش هوش مصنوعی کوانتومی گوگل در مصاحبه‌ای با نشریه The Verge توضیح داده که تراشه جدید این شرکت نمی‌تواند رمزنگاری‌های مدرن را بشکند یا حداقل امکان انجام چنین کاری در زمان کوتاه وجود ندارد.

تکنیک رمزنگاری داده‌ها در حوزه‌هایی از جمله امنیت سایبری و کریپتو مورد استفاده قرار می‌گیرد. شکستن رمزنگاری‌ها توسط کامپیوترها می‌تواند خطرات جدی برای امنیت سیستم‌ها و کاربران آنها به‌دنبال داشته‌باشد و کامپیوترهای کوانتومی یکی از معدود سخت‌افزارهایی هستند که پتانسیل انجام چنین کاری را در زمان معقول دارند.

پروتکل‌های امنیتی، زیرساخت‌ها و سیستم‌های حساس مثل سخت‌افزارهای نظامی و مالی، از جمله مواردی هستند که در صورت شکستن رمزنگاری‌های فعلی، در خطر قرار می‌گیرند.

این موضوع به حدی حساس بوده که کاخ سفید حدود دو سال قبل نسبت به آن موضع‌گیری کرد. در بیانیه کاخ سفید هشدار داده شده بود که یک «رایانه کوانتومی مرتبط با رمزنگاری» یا CRQC می‌تواند «ارتباطات نظامی و غیرنظامی را به خطر بیندازد، سیستم‌های نظارتی و زیرساختی را ضعیف کند و پروتکل‌های امنیتی مربوط به تراکنش‌های مالی اینترنتی را دور بزند.

در آن زمان به آژانس‌های ایالات متحده دستور داده شد تا برای کاهش خطرات تا سال 2035 از سیستم‌های پیشرفته‌تری استفاده شود.

آیا تراشه کوانتومی گوگل برای امنیت سیستم‌ها خطرساز خواهد بود؟
اما گوگل ادعا کرده که Willow آنها یک CRQC محسوب نمی‌شود. پیش از این هم در گزارش دیگری گفته شده بود که برای تهدید رمزنگاری بیت کوین به یک کامپیوتر کوانتومی با حدود 13 میلیون کیوبیت نیاز است. درحالی‌که تراشه Willow فقط 105 کیوبیت دارد.

چو در ادامه می‌گوید:

«پیش‌بینی ما این است که حداقل 10 سال تا زمان امکان‌پذیر بودن شکستن رمزنگاری فاصله داریم و برای انجام این کار به حدود 4 میلیون کیوبیت فیزیکی نیز نیاز است.»

او همچنین می‌گوید که Willow به هیچ وجه باعث نمی‌شود که رایانه‌های کوانتومی بتوانند سریع‌تر از زمان پیش‌بینی‌شده اقدام به شکست سیستم‌های رمزنگاری شوند.

این ادعا در حالی مطرح شده است که برخی از مهندسان چینی اعلام کرده‌اند که با کامپیوترهای کوانتومی بسیار ضعیف‌تر توانسته‌اند سیستم‌های رمزنگاری‌های فعلی را بشکنند؛ اما متخصصین نسبت به این ادعاها مشکوک هستند و صحت داده‌های ارائه شده توسط پژوهشگران چینی را مطرح کرده‌اند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.