بازی

فناوری اطلاعات

December 15, 2024
15:56 یکشنبه، 25ام آذرماه 1403
کد خبر: 179905

فوق لیسانس رشته‌ بازی‌های رایانه‌ای در ۳ دانشگاه تهران شکل گرفت

منبع: پیوست

فوق لیسانس رشته بازی‌های دیجیتال در چند دانشگاه از جمله دانشگاه امام حسین، دانشگاه‌ جامع انقلاب‌ اسلامی و دانشگاه‌ امیرکبیر شکل گرفته است.

محمد صادق دهنادی، دبیر همایش هفتمین بازی‌های دیجیتال در هفتمین همایش بین‌المللی تحقیقات بازی‌های دیجیتال گفت: اخیرا فوق لیسانس رشته بازی‌های دیجیتال در چند دانشگاه در تهران شکل گرفته است. قبل‌تر دانشگاه‌های تبریز و اصفهان طلایه‌داران این حوزه بودند.

به گفته دهنادی، همایش امسال چند رویکرد جدید و‌ متفاوت نسبت‌ به دوره‌های قبل داشت. موضوع بازی‌های رایانه‌ای یکی از پیشران‌های ملاقات با آینده است؛ به عقیده من آدم‌ها طوری زندگی می‌کنند که بازی می‌کنند. وقتی دانش ایرانی و‌ تولید علم به زبان فارسی داشته باشیم در حوزه بازی دیجیتال هم‌می‌توانیم رشد کنیم.

دبیر همایش هفتمین دوره بازی‌های دیجیتال اشاره کرد: مقالات ارسالی این حوزه نسبت‌ به سال‌های گذشته ۳ برابر شده است. امسال ۱۲۷ مقاله در دبیرخانه برای همایش پذیرفته شد.

او با اشاره به اهمیت کاربردی‌سازی این حوزه تاکید کرد: ما فقط به دنبال رزومه‌سازی نیستیم دنبال این هستیم همایش را زمینه
نشر کتاب سال بازی رایانه‌ای و پایان نامه بازی رایانه‌ای در نظر بگیریم. بیش از ۲۰ پایان‌نامه در ۲ سال اخیر برای ما ازسال شد. میزبانی این همایش از طرف دانشکده ارتباطات بود.

۴ میلیون گیمر حرفه‌ای
محمد امین حاجی هاشمی، مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای گفت: امسال در تمام حوزه‌ها از اثرها استقبال شد. بنیاد به عنوان یک نهاد فرهنگی سال‌هاست در کنار نهادهای علمی به حوزه بازی‌سازی دیجیتال می‌پردازد. از دور سوم جشنواره، جوایز به بازی‌های جدی محدود شد اما امسال همه حوزه‌ها در جشنواره حضور داشتند.

طبق گفته او، ۳۴ میلیون بازیکن در کشور وجود دارد که ۴ میلیون آنان حرفه‌ای هستند. بازیکنان حرفه‌ای روزانه ۶ ساعت بازی می‌کنند. او گفت: بر همین اساس این زمینه مناسبی برای استفاده از ظرفیت پژوهشی در کشور فراهم می‌کند.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اشاره کرد: از جنبه طراحی بازی، دو بحث روایت و رویه به عنوان ابزار انتقال پیام وجود دارد؛ یعنی داستان بازی و‌چالش‌هایی که در بازی وجود دارد. در بازی مخاطب فعال است و‌ متناسب‌ با رویه‌ای که مسیر داستان تغییر می‌کند، درگیر اتفاق می‌شود. در این درگیری تاثیرات در ذهن عمیق‌تر شود.

او ادامه داد: بازی به عنوان یک رسانه اثربخش، هنوز ظرفیت‌های زیادی برای رشد دارد و کار علمی و پژوهشی می‌تواند در تبیین این موضوع موثر باشد.

آزمایشگاه بازی‌های کامپیوتری
در ادامه علی‌اصغر کیا، رئیس دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه‌‌طباطبایی به عنوان یکی از میزبان‌های این همایش توضیح داد: ما در دانشکده ارتباطات یک جایی را برای آزمایشگاه بازی‌های کامپیوتری طراحی کردیم اما نیازمند حمایت است. ما می‌توانیم مقالاتی که در این همایش پذیرفته شده را در فصل‌نامه رسانه‌های نوین منتشر می‌کنیم.

او ادامه داد: اگر بشود با حمایت از آزمایشگاه بازی خیلی جدی‌تر به آن پرداخته‌ شود به رشد این حوزه کمک می‌کند. همچنین اگر بشود استودیوی صدا و تصویر دانشکده ارتباطات که برای دهه ۶۰ است را به کمک وزارت‌ فرهنگ و ارشاد به روز کنیم می‌توانم نگاه رو به جلو را پیش بگیریم.

در آخر همایش بهروز مینایی، موسس بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای لوح تقدیری از طرف وزیر فرهنگ و ارشاد به دلیل فعالیت علمی در راستای بازی‌سازی دریافت کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.