رمز ارز

December 16, 2024
15:46 دوشنبه، 26ام آذرماه 1403
کد خبر: 180002

تعداد توسعه‌دهندگان کریپتو ۷ درصد کاهش یافت

منبع: پیوست

براساس گزارشی که شرکت سرمایه‌گذاری Electric Capital منتشر کرده است، تعداد توسعه دهندگان جهان کریپتو به نسبت سال گذشته تنها ۷ درصد کاهش یافته است و شمار توسعه دهندگان فعال ماهانه براساس آمار مربوط به ماه نوامبر ۲۳ هزار و ۶۱۳ نفر است. براساس این گزارش بلاک‌چین سولانا محبوب‌ترین مقصد توسعه‌دهندگان جدید جهان کریپتو است.

به گزارش کوین‌دسک، اکوسیستم سولانا مهمترین میزبان میم‌کوین‌ها و محبوب‌ترین مقصد توسعه دهندگان کریپتو در سالی که گذشت بود و فعالیت توسعه دهندگان در این اکوسیستم نسبت به سال گذشته ۸۳ درصد افزایش یافته است. در ماه جولای، جامعه توسعه دهندگان سولانا برای اولین بار از سال ۲۰۱۶ در این حوزه از اتریوم پیشی گرفت. سولانا در سال جاری ۷۶۲۴ توسعه دهنده را جذب خود کرده است که بیشترین تعداد در بین بلاک‌چین‌ها است و ۱۰۰۰ نفر بیشتر از اتریوم است.

نتایج این مطالعه به چالش مهم اتریوم در رقابت با پلتفرم رقیب که هزینه تراکنش بسیار پایین و سرعت بالایی دارد اشاره می‌کند.

طبق گفته ماریا شن، از فعالان عمومی الکتریک کپیتال، سهم توسعه دهندگانی که بیش از دو سال در جهان کریپتو فعالیت کرده‌اند در سال ۲۰۲۴ بیشتر شد. کسانی که این جهان را ترک کرده‌اند هم بیشتر از میان تازه‌واران بودند.

شن می‌گوید: «این‌ها کسانی هستند که در واقع در دوران بازار نزولی وارد بازار شدند و در آن زمان واقعا چیزی ندیدند.»

به گفته او ثبات جمعیت توسعه دهندگان یک نشانه مثبت است.

او می‌گوید: «وقتی به بخش توسعه دهندگان تثبیت شده نگاه می‌کنیم، این بخش در حال رشد است و خیلی سلامت به نظر می‌رسد. وقتی به توسعه دهندگان تمام وقت نگاهه می‌کنیم.. کمترین مقدار کاهش، خیلی کوچک، در حد یک کاهش ۴ درصدی نسبت به سال گذشته را داشتیم. پس به طور کلی می‌گویم [این جامعه] بسیار سلامت به نظر می‌رسد اما بدون تغییر است و دلیل اصلی آن زیان افرادی است که کمتر از یک سال پیش و کمتر از دو سال پیش ملحق شدند.»

قدرت گرفتن سولانا در عین تسلط اتریوم
با وجود قدرت گرفتن سولانا و افزایش چشمگیر توسعه دهندگان این اکوسیستم، اتریوم همچنان از رقیب خود جلوتر است.

شن می‌گوید: «اتریوم سلطه کامل دارد. اتریوم اثرات شبکه خیلی خیلی عمیقی دارد و شما می‌توانید در داده‌ها این را مشاهده کنید.»

در طول یک سال گذشته تعداد توسعه دهندگان ماهانه اتریوم ۱۷ درصد کاهش یافت و به ۶ هزار ۲۴۴ نفر رسید اما شن می‌گوید این بلاک‌چین همچنان با اقتدار بزرگترین اکوسیستم توسعه دهندگان را دارد.

شن می‌گوید: «اتریوم در همه جا از لحاظ تعداد تمام توسعه دهندگان جایگاه اول را در تمام قاره‌های جهان دارد. اما سولانا در حال حاضر در جایگاه دوم است.»

توسعه اتریوم در واقع مربوط به شبکه‌های گسترده لایه دومی مثل Base، Optimism و Arbitrum است که توسعه دهندگان بسیاری را جذب این زنجیره کرده‌اند. طبق گزارش الکتریک کپیتال، کمی بیشتر از نیمی از توسعه دهندگان اتریوم (۵۶ درصد) روی لایه دومی‌های این شبکه کار می‌کنند.

بعلاوه Eigenlayer، مهمترین پروتکل ری‌استیک اتریوم، نوآوری قابل توجهی را برای توسعه دهندگان این اکوسیستم به همراه داشت و پروتکل‌های آن برای خدمات تایید شده فعال (AVS) در این اکوسیستم استفاده شدند. Eigenlayer بیشترین سرعت رشد را بین اکوسیستم‌ها در سال ۲۰۲۴ داشت و تعداد تمام توسعه دهندگان آن براساس این گزارش ۱۶۷ درصد افزایش یافت.

توسعه دهندگان کریپتو بین‌المللی هستند
گزارش الکتریک کپیتال نشان از جهانی شدن هرچه بیشتر کریپتو دارد و حالا آسیا بیشتری تعداد توسعه دهندگان کریپتو را میزبانی می‌کند و آمریکای شمالی از رتبه اول به رتبه سوم سقوط کرده است. با این حال، ایالات متحده همچنان اولین کشور از لحاظ تعداد توسعه دهندگان با سهم ۱۹ درصدی است.

اما هند در سال ۲۰۲۴ بیشترین سهم را از میان توسعه دهندگان جدید داشت و ۱۷ درصد از موج تازه‌واردان سال ۲۰۲۴ را به خود اختصاص داد.

شن می‌گوید: «براساس گفته‌ها، طرح‌های آموزشی و برنامه‌های آموزش توسعه دهنده بسیاری در هند داریم، تعداد زیادی هکاتون.»

او می‌گوید: «این ایده که ایالات متحده و آمریکای شمالی به سلطه خود ادامه می‌دهد نه تنها دور از انتظار است بلکه به گفته من مطلوب هم نیست. شما می‌خواهید گوناگونی بین‌المللی را در جهان کریپتو مشاهده کنید و بدون مرز باشید و به نظر من استعداد مهندسی زیادی در خارج از آمریکا وجود دارد.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.