هوش مصنوعی

December 17, 2024
14:11 سه شنبه، 27ام آذرماه 1403
کد خبر: 180073

پدرخوانده هوش مصنوعی: تهدید هوش مصنوعی در آینده کشورها را متحد می‌کند

منبع: دیجیاتو

جفری هینتون بر این باور است که نژاد بشر برای مبارزه با تهدید ناشی از یک شکل فوق‌هوشمند از هوش مصنوعی متحد خواهد شد.

پیشرفت‌های عظیم هوش مصنوعی رقابت زیادی بین کشورها به وجود آورده تا از این فناوری در بخش‌های نظامی و تسلیحاتی خود استفاده کنند اما به باور «جفری هینتون»، پدرخوانده هوش مصنوعی و برنده نوبل، روزی که هوش مصنوعی زندگی بشر را تهدید کند، کشورها علیه این فناوری متحد خواهند شد.

براساس گزارش اینسایدر، جفری هینتون هفته گذشته در سمیناری در آکادمی سلطنتی علوم مهندسی سوئد گفت: «درمورد خطراتی مانند سلاح‌های خودمختار مرگبار، کشورها با هم همکاری نخواهند کرد. کشورها درحال‌حاضر مشغول ساخت سلاح‌های خودمختار مرگبار هستند و سرعت [تولید این سلاح‌ها] کاهش نخواهد یافت.» هینتون بر این باور است که نژاد بشر برای مبارزه با تهدید ناشی از شکل فوق‌هوشمندی از هوش مصنوعی، متحد خواهد شد.

نظرات پدرخوانده هوش مصنوعی درباره آینده این فناوری
جفری هینتون درباره آینده‌‌ای که شاید زیاد دور نباشد، می‌گوید:

«زمانی که [هوش مصنوعی] از ما هوشمندتر شود که تقریباً همه محققانی که می‌شناسم، معتقدند چنین خواهد شد، ما فقط درمورد اینکه کی این اتفاق می‌افتد، 5 سال یا 30 سال دیگر، اتفاق نظر نداریم، آیا آنها زمام امور را در دست می‌گیرند و باتوجه‌به اینکه خودمان خالقشان بوده‌ایم، کاری هست برای جلوگیری از این اتفاق بکنیم؟ ما در این زمینه با هم همکاری خواهیم کرد؛ زیرا هیچ کشوری نمی‌خواهد چنین اتفاقی بیفتد.»

او چین را مثال می‌زند: «حزب کمونیست چین نیز نمی‌خواهد قدرت را به هوش مصنوعی واگذار کند.» هینتون گفت این همکاری بین‌المللی می‌تواند شبیه جنگ سرد باشد. جنگی که روسیه و ایالات متحده به‌رغم اینکه دشمن یکدیگر بودند، هدف مشترکی برای اجتناب از جنگ هسته‌ای داشتند.

«سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، نیز با اشاره به نگرانی‌های مشابه، از رهبران جهان خواسته بود «آژانس بین‌المللی» شبیه آژانس انرژی اتمی تشکیل بدهند تا قدرتمندترین مدل‌های هوش مصنوعی بررسی کنیم و از ایمنی آنها مطمئن شویم.

آلتمن دراین‌باره در پادکستی گفته بود: «فکر می‌کنم زمانی در آینده‌ای نه‌چندان دور سیستم‌های هوش مصنوعی پیشتاز می‌توانند آسیب‌های جهانی قابل‌توجهی ایجاد کنند، البته درباره دهه‌های آینده صحبت نمی‌کنیم.»

بااین‌حال، طبق گزارش گلدمن ساکس، انتظار می‌رود سرمایه‌گذاری جهانی در هوش مصنوعی تا سال 2025 به 200 میلیارد دلار برسد و ایالات متحده و چین در زمینه تسلیحاتی-نظامی هوش مصنوعی پیشتاز باشند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.