باندپهن

فیبرنوری

December 17, 2024
15:28 سه شنبه، 27ام آذرماه 1403
کد خبر: 180097

هم افزایی شرکت مخابرات ایران با تشکل های فاوا برای تسریع در پیشبرد پروژه فیبرنوری در کشور

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در نشست هم اندیشی با تشکل های حوزه فاوا گفت: کوشش می‌کنیم با همراهی بخش‌های مختلف بتوانیم تحولی در صنعت مخابرات ایجاد کنیم و همکاری با سندیکای مخابرات و کانون هماهنگی بازار فاوا که از تأمین‌کنندگان اصلی و بازیگران مهم حوزه ارتباطات هستند، در اولویت قرار دارد.

به گزارش اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل شرکت مخابرات ایران، محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت، در نشست با اعضای تشکل‌های کانون هماهنگی فاوا که معاونان ستادی و مدیران ارشد مخابرات نیز حضور داشتند، تأکید کرد: با همکاری تأمین‌کنندگان تجهیزات و صنایع مخابراتی، ایجاد سالانه یک‌میلیون اتصال فیبر نوری و ارائه سرویس‌های جدید، در دسترس است.

وی افزود: هدف اصلی مخابرات در بخش اتصال مبتنی بر فیبر است، اما متأسفانه اولویت‌بندی درستی در این بخش در سال‌های گذشته انجام نشد و نیاز و تأثیر اتصال فیبر نوری که اولویت اتصال در مناطق راغب و مشتاق این پروژه بود، به‌خوبی مراعات نشد.

جعفرپور گفت: با توجه به تغییرات در دولت فعلی و نگاه مثبت و همه‌جانبه جناب آقای دکتر سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اکنون در پروژه فیبرنوری مخابرات ۷۰ درصد اتصال باید در تهران و مراکز استان‌ها باید انجام شود که تأثیر بیشتری در آرپوی شرکت و رضایت‌مندی مشتریان دارد.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران ادامه داد: در مراکز استان هم در نقاطی که چگالی بالای جمعیتی وجود دارد، این پروژه باید اجرا شود، چون ذات پروژه فیبر نوری بر استفاده در مناطقی است که اشباع مخابراتی در سیار و ثابت اتفاق افتاده و اجرای آن، بهترین مشوق برای مناطق دیگر خواهد بود.

وی با اشاره به اهمیت تنظیم‌گری اصولی خاطرنشان کرد: با اجرا و اتصال پروژه زیرساختی مخابرات در چهار سال آینده، قدرت اتصال و ارتباط در شبکه ثابت خود را نشان داده و بسیاری از کاهش سرعت یا اختلال‌های ارتباطی به علت تراکم شبکه سیار در ساعات اوج مصرف از بین می‌رود.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: توسعه فیبر نوری، توسعه شبکه انتقال استانی تا هشت‌ماه آینده و ارائه سرویس‌های جدید مانند «ابر مخابرات ایران» از مهم‌ترین اهدافی است که شرکت مخابرات ایران آن را دنبال می‌کند.

وی افزود: لازمه هوش مصنوعی و سرویس، وجود ارتباطات پایدار است و اگر در این بخش ضعف داشته‌ باشیم امکان ارائه خدمات هوش مصنوعی و اینترنت اشیا نخواهد بود.

جعفرپور، سرویس پیشران فیبر نوری را بهترین سرویس و مزیت نسبی مخابرات در شرایط حاضر با توجه به شبکه گسترده فیبر شرکت عنوان کرد و افزود: تمام مشتریان برای ما ارزشمند هستند اما در مناطقی که تقاضا بالاتر است و استقبال بهتری وجود دارد طبعاً کار را بیش از گذشته توسعه خواهیم داد.

وی افزود: شرکت مخابرات ایران نیازمند تغییر در نگرش، تغییر در برنامه‌های راهبردی، تغییر در ساختارهای درآمدی، بهبود ارتباط با ذی‌نفعان و ناچار به استفاده از مدل‌های جدید تجاری است که در این راستا، در نمایشگاه تلکام پروژه آماده رونمایی «ابر ما»، سرویس ارائه خدمات ابری مخابرات ایران را افتتاح کرده و در معرض دید علاقه‌مندان و مشتریان قرار خواهیم داد.

جعفرپور گفت: سرویس متاما، سرویس هوبان و سرویس‌های حوزه اینترنت اشیا در نمایشگاه تلکام عرضه می‌شود و در بخش هوش مصنوعی نیز، به‌صورت جدی کار را شروع کرده‌ایم که همانند حوزه ابر، به سرویس قابل ارائه برسیم.

توسعه غیر موثر پروژه فیبرنوری در جایی که تقاضا وجود ندارد را محدود کردیم

همچنین مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، ادامه داد: یکی دیگر از تله ها این بود که اپراتورها به سمتی سوق داده شدند که نیاز به ارائه سرویس فیبرنوری کمتر بوده، البته بتازگی دستور ی را ابلاع تنودیم که توسعه FTTH در این مناطق بر اساس منطق صحیح و هدف مند صورت گیرد، چراکه هنوز در تهران و کلانشهرها توسعه کمی انجام شده علیرغم این که نیازهای فراوانی وجود دارد، تهران در این پروژه بسیار عقب مانده است و در مناطقی که چگالی جمعیت بالا است مردم نه سرویس ADSL و نه کیفیت خوبی در سرویس موبایل دارند و در این راستا مردم نیز مستاصل شده اند.

وی، اظهار کرد: در پروژه فیبرنوری نخستین کار این است که ۷۰ درصد یک میلیون پورتی که می خواهیم نصب کنیم در مراکز استان ها و شهرهای با جمعیت بالا باشد نه در نقاط با چگالی جمعیت پایین که هم تقاضا کم است و هم به دلیل عدم بازگشت سرمایه اپراتورها را دچار زیان می کند.

جعفرپور، تاکید کرد: اکنون بحث B2B را به عنوان یکی از اولویت ها قرار داده ایم و بیمارستان ها، ادارات دولتی و برج های تجاری در دستورکار اتصال به سرویس هستند.

وی، خاطرنشان کرد: معضل دیگر در صنعت ورود بخش های غیر مرتبط در تنظیم گری حوزه ICT است به گونه ای که بخش های دیگر در نحوه توسعه FTTH مدعی شده اند و ناخواسته با ایجاد انحصار و محروم سازی مردم از امکانات زیرساختی موجود در شهرها در ارائه خدمات به مردم ایجاد مشکل نموده اند، متولی تنظیم گری در این حوزه وزارت ارتباطات است و سازمان های دیگر نباید با رویکرد منفعت طلبی به این حوزه ورود کنند و این ورود خطر بزرگی است که از سال ۱۴۰۱ با آن مواجه هستیم.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، گفت: در برخی از شهرها توسعه فیبرنوری به صورت اختصاصی به یک اپراتور خاص واگذار شده و فعالیت شرکت مخابرات در توسعه محدود شده است. حجم قابل توجهی از منابع و دارایی مردم مانند کانال ها و حوضچه های مخابراتی نادیده گرفته شده و کابل جدید در حال اجراست که موجب اتلاف منابع ملی، حفاری بی مورد، آسیب به زیرساخت های شهری و ایجاد مزاحمت برای مردم در معابر شده است. این رویکرد باعث متضرر شدن مردم می شود، چراکه ما در کشور زیرساخت های مناسبی داریم و باید به صورت مناسب از داشته هایمان استفاده کنیم.

استفاده شرکت مخابرات از توان حداکثری صنعت ارتباطات در پروژه فیبرنوری

وی بیان کرد: به عنوان شرکت مخابرات از نیروی اجرایی برخوردار هستیم که آموزش فیبرنوری را دریافت نکرده اند که این آموزش اکنون در دستورکار است، بنده معتقدم که در شرایطی پروژه فیبرنوری به خوبی اجرا می شود که از همه توان کشور استفاده شود، به همین علت بحث مشارکت را در دستورکار قرار داده ایم و مشوق های خوبی را در نظر گرفته ایم و در تهران این اتفاق افتاده است.

برای کابل کشی فیبرنوری استانداد تدوین شود

جعفرپور، افزود: در خصوص بحث رتبه بندی، لیست ها را از سندیکا و اتحادیه دریافت می کنیم و به آنها متعهد خواهیم بود؛ همچنین بحث استانداردسازی در کشور ضعیف است، نظام فنی – مهندسی باید در ساختمانی که ساخته میشود برخی استانداردها را الزامی نماید و در توسعه جدید در ساختمان ها استاندارد کابل کشی فیبرنوری یکی از الزامات دریافت پایان کار باشد.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، اضافه کرد: یکی از مشکلات فیبرنوری کابل کشی است که استانداردی نداریم، استاندارد کابل کشی در معابر و خیابان ها و کابل کشی داخل ساختمان در شرکت مخابرات تهیه شده و انتظار می رود که اتحادیه و همچنین سندیکای صنعت مخابرات نیز پای کار بیاید تا این استانداردها با هم اندیشی تکمیل شده و به صورت کشوری مورد استفاده قرار بگیرد.

نیمی از پروژه فیبرنوری شرکت مخابرات با مشارکت پیش خواهد رفت

وی گفت: مشارکت مخابرات با تعدادی از شرکت ها در نمایشگاه تلکام امسال به امضا می رسد؛ ۵۰ درصد پروژه از طریق مشارکت پیش خواهد رفت. پروژه ” ابر ما ” نیز هفته آینده رونمایی خواهد شد و سرویس های زیادی در قالب ابر مخابرت ایران که ابری است به وسعت ایران ارائه خواهد شد؛ رویکرد نهایی ما ارائه هوش مصنوعی به عنوان سرویس در بستر “ابرما” است و انشالله در آینده نزدیک رونمایی خواهد شد.

جعفرپور، اشاره کرد: در خصوص سرویس نورونتا یک سری زیرساخت داریم و در همین زمینه هم خودمان و هم مشتریان راضی هستند؛ جامعه ما جامعه ای پیشرو و مستعد و شایسته دریافت سرویس با کیفیت است و کوتاهی ها ناشی از مشکلات موجود در صنعت است که باید مرتفع گردد.

وی خاطرنشان کرد: درخصوص زنجیره تامین تجهیزات مورد نیاز در شورای مشورتی در خدمت صاحب نظران صنعت خواهیم بود تا از توانمندی تولید بومی و توانمندی بازرگانی آنها استفاده کنیم.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، تاکید کرد: ما قصد داریم با حضور شرکت های زیر مجموعه در حوزه محتوا نقش اساسی در کشور بازی کنیم؛ همچنین در حوزه صادرات توانمندی زیادی در کشور وجود دارد که باید به صورت بالفعل درآید.

بخش بین الملل در شرکت مخابرات ایران راه اندازی می شود

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، ادامه داد: در حوزه صادرات جای کار داریم و به عنوان مخابرات ایران آمادگی مشارکت داریم؛ همچنین درخصوص بخش بین الملل که پیش تر عنوان کردم، بنده این بخش را در شرکت راه اندازی خواهم کرد.

در ادامه نشست هم‌اندیشی تشکل های حوزه فاوا و شرکت مخابرات ایران، سیدعلی ملک جعفریان، مدیر مخابرات تهران، اظهار کرد: اپراتورها در همه جای دنیا به سمت تغییر در زیرساخت ها رفته اند، ما نیز از زیرساخت ها نگهداری می کنیم تا به فیبرنوری تبدیل کنیم تا در این زمینه حاشیه امنی در حوزه ارتباطات ایجاد کنیم، در این خصوص آمادگی مشارکت داریم و در همین راستا با سازمان نظام صنفی استان تهران نیز جلساتی داشته ایم.

وی، اضافه کرد: اکنون بخش سخت افزار چندان با اهمیت نیست و توانمندی نرم افزاری در حوزه سخت افزارها حائز اهمیت است که باید آن را گسترش دهیم.

انعقاد بزرگترین قرارداد مشارکت شرکت مخابرات با بخش خصوصی در نمایشگاه تلکام

داوود زارعیان، معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات ایران در ادامه این نشست، گفت: طی دو الی سه سال اخیر چندان به بحث هوش مصنوعی پرداخته نمی شد، اما اکنون این بحث به صورت جدی دنبال می شود؛ برنامه های زیادی داریم و راهبرد اول ما مشارکت برای سرویس های نوین بود، موضوع بعدی مشاوره است، برای اینکه کار را هموار کنیم تیمی را مستقر کردیم که مدل های مختلف مشارکت را مطالعه کنند.

وی، افزود: طرح استراتژی کلان در حوزه مشارکت در همه بخش ها، تقریبا آماده است و انشالله بعد از نمایشگاه تلکام به مدیرعامل شرکت ارائه خواهیم کرد.

زارعیان، عنوان کرد: در حوزه تجاری آن چیزی که به مردم عرضه می کنیم باید از زیرساخت ها بدست آید، بنابراین تولیدکنندگان آن زیرساخت ها را به ما عرضه کنند، تا ما آنها را در شبکه مخابرات به فروش بگذاریم.

معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات ایران، گفت: یکی از سیاست های بحث مشارکت همه شرکت های فعال حوزه بوده است و امیدواریم در نمایشگاه تلکام بزرگترین قرارداد مشارکت را با بخش های خصوصی داشته باشیم.

باید از تمامی ظرفیت های توسعه سرویس و شبکه استفاده کنیم

رضا خلیلی، معاون شبکه شرکت مخابرات ایران در ادامه این نشست، توضیح داد: باید از تمامی ظرفیت های توسعه سرویس و شبکه استفاده کنیم، پروژه هزارتار خود یک پروژه گسترده است، چون به جز مباحث دسترسی، اکتیو، متریال و … مسئله اتصال بسیار با اهمیت است، موضوع دیگری که از اهمیت بالایی برخوردار است، استانداردسازی می باشد.

وی، افزود: علاوه بر بخش دسترسی، بخش CORE نیز باید نوسازی شود، در این خصوص تمامی برآوردها انجام شده و ما می توانیم وارد فاز اجرا شویم.

خلیلی، ادامه داد: تحریک تقاضا به این معنا است که مشتری با تمایل و احساس نیاز درخواست فیبرنوری خود را ثبت کند و سپس طی انجام فرآیندها آن را دریافت کند.

برنامه یک میلیون پورت به تفکیک استانها مشخص شده است

در ادامه نشست، یوسف شکوری، معاون راهبرد و توسعه کسب وکار شرکت مخابرات ایران، اظهار کرد: برنامه یک میلیون پورت به تفکیک استانها مشخص شده است، در زمینه تولید تجهیزات، مودم و ابرما خیال ما در این جلسه راحت شد.

وی، گفت: امیدوارم بحث تامین مالی نیز راهکار مناسبی برای مخابرات باشد، بیشتر چالش ها در بخش اجرا است، چراکه سرعت دایری مقداری متفاوت با تلفن ثابت است و در این بخش نیازمند کمک هستیم.

شکوری، ادامه داد: نکته ای که می تواند محصول ما را بهبود بخشد، ایجاد محتوا است که می تواند به افزایش درآمد کمک شایانی کند؛ همچنین مشارکت بقیه نیز در افزایش درآمد موثر خواهد بود.

در این نشست، احمد آزاد، معاون پشتیبانی و برنامه ریزی شرکت مخابرات ایران، توضیح داد: مدیریت زنجیره تامین و ارتباط با دانشگاه ها را از روزی که به شرکت مخابرات وارد شدم، در دستورکار قرار دادم.

وی، گفت: دستورالعملی را برای تامین مودم آماده کرده ایم تا مودم های طرح هزارتار به موقع تامین شود، در همین راستا با شرکت ارگ جدید قرارداد خوبی داریم و به محض اینکه مودم تامین شود، چندماه یکبار هزینه های آن تسویه می شود، تا مودم ها در آینده با کیفیت و سرعت بالاتری در اختیار مشتریان قرار گیرد.

اولویت راه‌اندازی سرویس فیبرنوری در شهرهای پرمتقاضی باشد

در این نشست، فرامرز رستگار، دبیر و نایب رییس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران، اظهار کرد: طی هفته اخیر طرح هزارتار مخابرات رونمایی شد، تکاپو هزار نیز به عنوان زنجیره تامینی است که در پروژه هزارتار کنار شرکت مخابرات ایران قرار می گیرد.

وی، ادامه داد: تشکل ها همیشه معتقد بودند که سرویس فیبرنوری باید در نقاطی که متقاضی وجود دارد شکل گیرد تا سرمایه گذاران، مشتاق به سرمایه گذاری در این پروژه شوند؛ از طرف دیگر فاصله تا اتصال زیاد است و باید در ابتدا به سرویس استان تهران پرداخت و سپس سایر استانها را در دستورکار قرار داد.

رستگار، افزود: همه اعم از بنگاه ها، بخش خصوصی و دولتی و اتحادیه باید تکلیف خود را بدانند، همچنین موضوع فیبرنوری در حاکمیت جا نیافتاده است و هیچ کدام از سازمان ها فیبرنوری درستی ندارند، به همین علت است که پس از این همه سرمایه گذاری خروجی صفر است.

دبیر و عضو هیات مدیره کانون هماهنگی فاوا، خاطرنشان کرد: شرکت مخابرات اگر متوجه شد که اتصال فیبرنوری فلان شرکت اقتصادی نیست، باید آن را کنار بگذارد و به بخش های دیگر برسد؛ با زنجیره تامین باید روش ها تعویض، بازنگری و به روز شوند تا پیمانکاران به کار خود ادامه دهند؛ همچنین باید مشارکتی میان بخش خصوصی- دولتی و خصوصی – عمومی صورت گیرد.

وی، گفت: تمامی فشار بر روی شبکه تلفن همراه است که در پایین بودن شبکه خود را نشان می دهد، اگر به شبکه ثابت نرسیم، همه چیز نابود می شود؛ ما تشکل ها به عنوان زنجیره تامین کنار مخابرات هستیم تا در دهان کسانی بزنیم که با افزایش تعرفه مخالف اند.

فرامرز رستگار، دبیر سندیکای صنعت مخابرات و عضو هیئت مدیره کانون فاوا نیز در سخنانی با اشاره به اهمیت اتصال فیبر نوری در مراکز استان و به‌ویژه در شهر و استان تهران گفت: در پروژه فیبر نوری، اپراتور‌ها باید پروژه‌های خود را بر اساس یک توجیه فنی و اقتصادی، انجام دهند و به عبارتی، هزینه خرج‌شده توسط اپراتور‌هایی که مسئولیت فیبر نوری را بر عهده گرفته‌اند باید کسب درآمد نیز داشته باشد.

وی افزود: معتقدم اگر پروژه فیبر نوری بر اساس توجیه فنی و اقتصادی در تهران جلو رود، شهرستان‌ها و بخش‌های کوچک‌تر نیز برای استفاده از این سرویس راغب می‌شوند.

رئیس سندیکای مخابرات ایران افزود: نتایج مثبت فیبرکشی و اتصال مشتریان به‌سرعت بالای فیبر نوری در تهران، می‌تواند بازتاب مثبتی داشته باشد چون هر اتفاقی که در تهران رخ می‌دهد، بازتاب آن می‌تواند تبلیغی برای ایجاد تقاضا در سراسر کشور و تسهیل استقبال مشتریان باشد.

لزوم پیگری مطالبات معوق پیمانکاران شرکت مخابرات ایران

در ادامه حسین ریاضی، رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران نیز در این نشست، گفت: از زمانی که مخابرات خصوصی سازی شد، ارزش گذاری مخابرات در بورس پایین آمد، ماقبل از آن ارزش گذاری مخابرات که آن زمان همراه اول نیز همراه آن بود، ۱۶ هزار میلیارد برآورد می شد، اما اکنون این درصد حدود ۱۵ برابر کاهش یافته است و هزینه ها به شدت بالا رفته است.

وی، اضافه کرد: نکته خوب طرح هزارتار این است که ارزش ها را بر سر جای خود می نشاند و تغییرات مثبت شکل خواهد گرفت؛ رویکرد این طرح توسعه در مناطقی است که هم به سرویس و هم به کسب درآمد نیاز دارند، در همین دوران بسیاری از سازمان ها و نهادها در تهران دکل های رادیویی مستقر کردند و به دنبال آن هزینه زیادی را متحمل شدند، هرچند ظاهر شهر به ویژه مراکز شهر را نیز خراب کرده است.

ریاضی، افزود: پیمانکارانی که در این پروژه با مخابرات همکاری کرده اند، خاطره خوبی ندارند، چراکه مطالبات آنها به تعویق افتاده است که بنده خواستار رسیدگی به این موضوع هستم.

مخابرات جای خود را به مخابرات کوانتومی خواهد داد

داود ادیب، رییس کانون هماهنگی فاوا، در این نشست، اظهار کرد: اتاق بازرگانی یک شورای مشورتی دارد و مخابرات می تواند از آن قالب و الگو استفاده و الگو برداری نموده و یک شورای مشورتی تشکیل دهد و سندیکا و اتحادیه صنعت مخابرات به عنوان نمایندگان کانون هماهنگی فاوا حضور داشته باشند تا جلساتی به صورت ماهیانه با حضور کانون هماهنگی فاوا برگزار شود.

وی، افزود: رتبه بندی و وندور لیست پیمانکاران، مشاوران و تولیدکنندگان موضوع بعدی است و این موضوع را در یک الی دو دوره قبل جلو برده ایم و اکنون باید طی تفاهم نامه ای استفاده از وندور لیست قطعی گردیده، تا مخابرات از وندور لیست معتبر استفاده کند.

رییس کانون هماهنگی فاوا، اضافه کرد: امروز در جهان، مخابرات جایگاه قوی خود را دوباره پیدا نموده است و پیش بینی می شود که تا چند سال آتی، مخابرات کوانتومی تصویر جدیدی را از مخابرات موجود به نمایش بگذارد. در همین راستا مخابرات می تواند پیش تر در این بخش زمینه سازی و سرمایه گزاری نماید.

باید مولدسازی را در شورای مشورتی بررسی نمود

وی، توضیح داد: در زمینه مولدسازی، مخابرات می‌تواند دارایی های بی مصرف یا کم ارزش خود را تبدیل به دارایی های با ارزش و اصطلاحا تبدیل به احسن نماید و به عبارتی در خصوص مولد سازی نگاه مثبتی را داشته باشد. بنابراین این نیز جزو موضوعاتی است که باید در شورای مشورتی بررسی کرد.

ادیب، گفت: قراردادهای یک طرفه بین شرکت مخابرات و شرکت های پیمانکار و تولید کننده میز جزو موضوعاتی است که می بایست مورد توجه شرکت مخابرات قرارگیرد. در خصوص قراردادهای یک طرفه ده ها مورد احصا شده است که دارای چالش های اساسی است و حتی اگر یک یا دو بند هم اصلاح شود اقدامات خوبی صورت می گیرد و اثرات این موضوع دو طرفه خواهد بود، چراکه در این زمینه گاها مخابرات بیشتر متضرر می شود؛ همچنین مخابرات ظرفیت گسترده ای دارد که صادرات محصولات فناورانه در قالب اسم و برند خود داشته باشد و شرکت های عضو اتحادیه صادر کنندگان صنعت مخابرات ایران می توانند در این راستا به عنوان بازوهای اجرایی شرکت مخابرات ایران باشند.

مخابرات با تبدیل به سازمان سکویی، ارزش افزوده بالایی خواهد داشت

رییس کانون هماهنگی فاوا، تاکید کرد: امروز عمر سازمان های سنتی و حتی مدرن به پایان رسیده است و سازمانی اگر بخواهد موفق شود می بایست رویکرد خود را به سازمان سکویی تغییر دهد و این یک واقعیت است که اگر مخابرات را تبدیل به سازمان سکویی کنیم، ارزش افزوده بالایی خواهد داشت.

در ادامه این نشست، علیرضا احتشامی فر، عضو هیات مدیره وخزانه دار سندیکای صنعت مخابرات ایران، گفت: در استانها از هر ۱۰۰ مناقصه، ۲۵ مناقصه به شکست منجر می شود، چراکه شرایط غیرمنطقی است، بنابراین ما خواستار تشکیل کمیته ای برای اصلاح قراردادها هستیم.

وی، ادامه داد: باید به سمت اجاره به شرط تملیک حرکت کنیم، چراکه در برخی از موارد تجهیزات انتقال و دسترسی نداریم و با این روش می توان تا حدودی مشکلات را مرتفع کرد.

برخی از قراردادهای یک طرفه با مخابرات سروسامان گرفته است

در همین راستا، سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران، اظهار کرد: نکته مهم، توان اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران است؛ همچنین بسیاری از مسائل مرتبط با پیمانکاران مغفول مانده است، البته برخی از قراردادهای یک طرفه آنها سروسامان گرفته است.

وی، گفت: در خصوص بحث مشاوران نیز علی رغم اینکه باید ظرفیت بالقوه به بالفعل تبدیل شود، آنها همچنان جایگاهی ندارند؛ جامعه مخابرات کمتر از توان مشاوری استفاده می کند.

آبایی، تاکید کرد: حوزه صادرات فنی – مهندسی معقوله های زمین مانده ای دارد که با توجه به ظرفیتی که در دولت جدید شکل گرفته است، احتمال می دهم که توان صادراتی به نحو مطلوب تری پیش برود.

اعلام آمادگی برای ارائه مودم اختصاصی با لوگوی مخابرات به مشتریان

محمد معینیان، عضو هیات مدیره و قائم مقام مدیرعامل شرکت مخابراتی ارگ جدید در این نشست، گفت: ارگ جدید در زمینه تامین مودم مخابرات فعالیت می کند، مودم نیز یکی از ارکان های اصلی طرح هزارتار می باشد، مودمی که اکنون مخابرات به مشتریان ارائه می کند، اختصاصی نشده و برند مخابرات بر روی آن ثبت نشده است و در برخی موارد مودم های فیک توسط پیمانکاران به مشتری تحویل داده می شود، بنابراین باید بگویم که ما در این طرح توانایی داریم که این مودم ها را تامین کنیم، مودمی که اختصاصی مخابرات و لوگوی خود این شرکت باشد.

همکاری با شرکت مخابرات درحوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال

در ادامه داوود مسعودی، دبیرکل انجمن شرکت های فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران هم در این نشست، گفت: با توجه به رشد فناوری های نوین، همکاری در زمینه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال تاثیر خوبی بر اکوسیستم و زیرساخت کشور خواهد گذاشت.

مسعودی، اضافه کرد: با شرکت مخابرات ایران می توانیم در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال همکاری مشترک داشته باشیم تا بدین جهت افزایش کیفیت خدمات و کاهش هزینه ها را داشته باشیم.

علیرضا مهرگو، معاون هیات مدیره انجمن ترویج اینترنت اشیاء و علوم داده در همین راستا، بیان کرد: رکن اصلی انجمن بحث ترویج و آموزش است که با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این خصوص همکاری داشته ایم.

کسری میرعمادی زید، عضو اصلی یات مدیره انجمن شرکت های فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران در این نشست، خاطرنشان کرد: علی رغم اینکه زیرمجموعه‌های مخابرات به ما نیاز دارند، اما تاکنون امکان همکاری وجود نداشته است و باید بگویم که به عنوان یک تولیدکننده در این حوزه، آماده هرگونه همکاری هستیم.

ایجاد بازارهای همکاری و خلق ارزش اشتراکی در حوزه هوشمندسازی

روزبه بابازاده، رئیس انجمن ترویج اینترنت اشیا و علوم داده، نیز اشاره کرد: ما آمادگی ارائه مشاوره و همکاری در ایجاد بازارهای همکاری و خلق ارزش اشتراکی برای مخابرات و جامعه در حوزه هوشمندسازی را داریم.

شرکت مخابرات ایران را پیشتاز اقتصاد دیجیتال می دانیم

امین فتحی، بازرس اصلی هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران در این نشست، توضیح داد: شرکت مخابرات ایران را پیشتاز اقتصاد دیجیتال می دانیم و علی رغم اینکه سالها توسعه ای صورت نگرفته است، اما ما همچنان این شرکت را در این بخش پیشران می دانیم.

فتحی، تاکید کرد: معتقد هستیم آن کسی که می تواند در این حوزه تحول ایجاد کند، شرکت مخابرات است و پیشنهاد ما این است که کارگروهی متشکل از سندیکای صنعت مخابرات، اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات و بخش خصوصی شکل گیرد تا اقتصاد دیجیتال در آن اجرایی شود.

وی، ادامه داد: پیشنهاد بعدی ما این است که قراردادها اصلاح و به عبارت دیگر برد-برد شود؛ همچنین درخواست داریم که فکری به حال پرداختی تولیدکنندگان شود.

لزوم رسیدن به وحدت رویه در استاندارد کالاهای حوزه فیبرنوری

پریسا حصاری، بازرس اول اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، در این نشست، خاطرنشان کرد: شرکت مخابرات از پیمانکاران و مشاوران این حوزه استفاده نکرده است، وندوری که برای کالاهای حوزه فیبرنوری در نظر گرفته استاندارد مناسبی را رعایت نمی کنند، در شرایطی که ۵۰ درصد کالاها وارداتی است و از سندیکای صنعت مخابرات درخواست نظارت داریم.

وی، افزود: ضرورت دارد که نسبت به دستگاه‌هایی که در حوزه فیبرنوری استفاده می شود به یک وحدت نظر در موضوع استانداردها برسیم.

فرهاد کرم زاده، نائب رئیس دوم هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، نیز در این نشست، اظهار کرد: پیشنهاد بنده به عنوان فردی که حدود ۲۵ سال به عنوان پیمانکار با مخابرات همکاری دارد این است که مخابرات شریک تجاری قائل شود.

سامانه بررسی مطالبات پیمانکاران راه اندازی شود

مجید ذوقی، دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات، اشاره کرد: در خصوص قراردادها و موضوعاتی که پیمانکاران امضا می کنند، کارگروهی تشکیل شود که طرح قرارداد به صورت یک سیستم کلی درآید.

وی، گفت: درخصوص مطالبات پیشنهادی دارم و آن این است که سامانه ای راه اندازی شود تا به دنبال آن مشخص شود که هر پیمانکار تا چه میزان طلبکار است و چه میزان از بدهی وی پرداخت شده است.

ضرورت رسیدگی به مشکل تامین کنندگان در خصوص تامین مالی

محسن لطیفی، عضو هیات مدیره و بازرس انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران، گفت: نرم افزار زنجیره تامین مخابرات را طی سالهای گذشته پیاده سازی کرده ایم، اکنون مشکلاتی که همه تامین کنندگان دارند در خصوص تامین مالی است.

وی، ادامه داد: ما با تجربه ای که در زمینه سیستم های زنجیره تامین داریم، می توانیم بگوییم که سیستمی که اکنون طراحی شده به صورت یکپارچه در کل کشور به بهره برداری رسیده است، اما اکنون صحبت از زنجیره تامین صنعت مخابرات مطرح است که ویژگی های زیادی دارد، یکی از این ویژگی ها این است که تمام کالاها و خدمات با یک استاندارد واحدی در این سامانه تعریف می شوند و از تعریف کالاهای تکراری جلوگیری می شود، همچنین مشتریان کالاها را از یک محل پیدا می کنند و دقت در تامین کالا افزایش می یابد.

تجربه تعامل با شهرداری ها جدی گرفته شود

سید مرتضی مهدوی شهری، بازرس اصلی کانون هماهنگی فاوا، در این نشست، بیان کرد: باید تحول در تفکر اتفاق افتد و اکنون معضل این طرح شهرداری ها هستند و باید تجربه تعامل با شهرداری ها را جدی بگیریم، همچنین باید به خدمات نرم افزاری که می تواند تحول جدی برای مخابرات ایجاد کند، توجه ویژه ای داشته باشیم و ابرهای خدمات در کشور تشکیل دهیم.

میثم عطارزادگان، بازرس دوم و رئیس کمیسیون حقوقی_مالی اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات، در این نشست گفت: ما انتظار پیگیری مطالبات را داریم؛ طی سالهای گذشته ارتباط خوبی با معاونت مالی وجود داشت اما در سه الی چهارسال اخیر این ارتباط کمرنگ شده است، بنابراین باید در این خصوص کانال های ارتباطی تشکیل شود.

وی، ادامه داد: موضوع دیگر بحث بازنگری در قراردادها است، زمانی که قرارداد توسعه بسته می شود، حدود ۲۰۰ برگ می شود که ۸۰ درصد آن بلااستفاده است، موضوع بعدی تحول فنی و فرآیندی در بحث وندور مخابرات است و در زمینه تجهیزات نیاز به چابک سازی داریم، چراکه استاندار درستی وجود ندارد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.