اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 17, 2024
18:19 سه شنبه، 27ام آذرماه 1403
کد خبر: 180116

حقیقت ماجرای رأی‌گیری فیلترینگ

منبع: تسنیم

انتشار گزارشی و طرح ادعای تقسیم‌بندی اعضای شورای عالی فضای مجازی به موافق و مخالف فیلترینگ، واکنش‌هایی را به دنبال داشت اما حقیقت ماجرای رأی‌گیری فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی چیست؟ در این مطلب به این موضوع پرداخته‌ایم.

سید محمدامین آقامیری؛ دبیر شورای عالی فضای مجازی اخیراً در سخنانی در جمع فعالان فضای مجازی درباره شایعاتی که درباره نظر اعضای شورای عالی درباره مسئله فیلترینگ مطرح شده است، اظهار کرد: در موضوع فیلترینگ که امروز جزو اخبار داغ است، برخلاف مطالبی که در رسانه‌ها منتشر می‌شود تاکنون رای‌گیری در جلسه شورای عالی فضای مجازی انجام نشده و موافقان و مخالفان آن مشخص نشده‌اند و معلوم نیست رسانه‌ها اسامی مخالفان و موافقان را از کجا آورده‌اند!

اشاره دبیر شورای عالی فضای مجازی به تصاویری است که اخیراً در برخی رسانه‌های اصلاح طلب منتشر شده و با تفکیک اعضای شورای عالی به موافق و مخالف، مدعی هستند که مخالفین مانع از برداشتن فیلترینگ شده‌اند؛ اما آنچه موجب شده تا برخی رسانه‌ها چنین واکنشی داشته باشند، گزارشی است که روزنامه شرق در هفته‌های گذشته منتشر کرده است.

روزنامه شرق در شماره 10 آذر 1403، جزئیاتی از جلسه شورای عالی فضای مجازی منتشر کرده و با نام بردن از اعضای شورای عالی در قالب مخالف، موافق و ممتنع بر سر سیاست مسدودسازی، مدعی دوقطبی و شکاف در این شورا شده است.

اطلاعات منتشر شده از سوی شرق را نمی‌توان تأیید یا تکذیب کرد اما نکته قابل توجه اینجاست که گزارش شرق به نحوی تنظیم شده که گویا در صحن شورا درباره برداشتن فیلترینگ رأی‌گیری شده است اما از اظهارات رئیس جمهور و همچنین دبیر شورای عالی و وزیر ارتباطات در روزهای گذشته چنین برمی‌آید که نه تنها رأی‌گیری نشده بلکه قرار است یک کمیته زیر نظر مرکز ملی فضای مجازی این موضوع را بررسی کند.

رئیس جمهور هم در گفتگوی تلویزیونی خود درباره مسئله فیلترینگ هم با اشاره به تشکیل یک کارگروه گفت: می‌کوشیم با وفاق جلو برویم و رهبر معظم انقلاب هم در جلسه‌ای فرمودند بحث فضای مجازی را حل کنید؛ ما هم دنبال می‌کنیم گزینه‌ای که در سران دست یافتیم در شورای‌عالی نیز به نتیجه برسد.

با این وجود، رسانه‌های اصلاح طلب اقدام به انتشار جزئیات آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی کردند و با تقسیم‌بندی اعضا در قالب مخالف و موافق و ممتنع، تلاش می‌کنند تا فضای شورای عالی را دچار چندپارگی و از هم گسیخته نشان دهند.

بنظر می‌رسد که رسانه‌های تندروی وابسته به جریان اصلاحات قصد دارند با دو قطبی‌سازی، برنامه دولت برای به نتیجه رسیدن مسئله فیلترینگ را با بن‌بست روبه‌رو کرده و به شکست بکشانند تا موجبات اختلاف جدیدی در کشور فراهم شود.

این فضاسازی‌ها نشان می‌دهد که با توجه به شرایط اقتصادی و معیشتی و همچنین شرایط خاص منطقه، جریان اصلاحات دوست دارد تا با باقی ماندن برخی موضوعات حل نشده مثل فیلترینگ یا بحث حجاب، از آنها برای آینده بهره‌برداری سیاسی کند چراکه عملاً دستاوردی در مسائل اقتصادی یا بین‌المللی نداشتند.

نکته جالب توجه اینجاست که برخی افرادی که نامشان به عنوان موافق یا مخالف مطرح می‌شود که نظرشان را صریحاً اعلام کرده‌اند و با آنچه این رسانه‌ها مدعی هستند تفاوت دارد!

برای مثال در روزهای گذشته برخی سایت‌های خبری حمله‌ای هماهنگ را علیه سعیدرضا عاملی؛ عضو شورای عالی فضای مجازی که پیشتر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم بود انجام دادند؛ این درحالیست که وی در مصاحبه‌ای اعلام کرده راه‌حل مسئله فیلترینگ باز کردن فضا‌ست اما مقررات بگذاریم؛ وقتی شما محیطی را می‌بندید احساس اختناق بهشان دست می‌دهد و این اختناق خوب نیست.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.