سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

December 22, 2024
14:22 یکشنبه، 2ام دیماه 1403
کد خبر: 180484

تحریم شرکت واسطه تأمین تراشه‌های هوش مصنوعی هواوی

منبع: زومیت

آمریکا یکی از شرکت‌های واسطه که به هواوی برای رسیدن به فناوری‌های پیشرفته کمک می‌کرد، شناسایی و تحریم کرد.
بنابر گزارش رویترز، دولت ایالات متحده به‌طور فزاینده‌ای در تلاش است تا از اجرای مؤثر تحریم‌های وضع‌شده علیه شرکت‌های فناوری چینی، به‌ویژه هواوی، اطمینان حاصل کند. اخیراً تمرکز آمریکا روی شرکت سوفگو (Sophgo) افزایش یافته است؛ شرکتی که به‌عنوان واسطه تلاش می‌کرد تحریم‌ها را دور بزند.

از سپتامبر ۲۰۲۰، هواوی به‌دلیل تحریم‌های ایالات متحده از خرید قانونی تراشه‌های تولید‌شده با فناوری‌های آمریکایی ‌که تقریباً شامل تمامی تراشه‌های پیشرفته می‌شود، منع شده است. سوفگو با سفارش تراشه‌های طراحی‌شده هواوی از شرکت TSMC، تحریم‌ها مرتبط را نقض کرده است.

تخلف شرکت سوفگو زمانی آشکار شد که شرکت تحقیقاتی TechInsights در بررسی پردازنده‌ی Ascend 910 هواوی، به وجود قطعاتی از TSMC پی برد که با طراحی هواوی مطابقت داشت. پس‌از تأیید این موضوع، این شرکت ارسال محموله‌ها به سوفگو را متوقف و مقام‌های آمریکایی و تایوانی را از این تخلف مطلع کرد.

قرارگرفتن در لیست سیاه وزارت بازرگانی ایالات متحده، محدودیت‌های صادراتی شدیدی برای سوفگو به‌همراه خواهد داشت و به‌احتمال زیاد به توقف فعالیت‌های کنونی این شرکت منجر خواهد شد. این یعنی سوفگو دیگر نخواهد توانست تراشه از TSMC سفارش دهد یا حتی تراشه از خارج از چین بخرد. این اقدام می‌تواند ضربه سنگینی به تلاش‌های هواوی برای دسترسی به فناوری‌های پیشرفته وارد ‌کند.

ارتباط سوفگو با شرکت Bitmain، تأمین‌کننده‌ی تجهیزات استخراج بیت‌کوین، ابعاد دیگری به این ماجرا اضافه می‌کند. میکری ژان، یکی از بنیان‌گذاران Bitmain، به‌طور غیرمستقیم ۲۳ درصد از سهام سوفگو را ازطریق یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری در اختیار دارد. این ارتباط نگرانی‌ها درباره تلاش‌های احتمالی دیگر برای دورزدن تحریم‌ها را افزایش می‌دهد.

اگرچه سوفگو هرگونه ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم تجاری با هواوی را رد کرده است، گزارش‌ها حاکی از آن است که Bitmain و سوفگو پردازنده‌های هوش مصنوعی را به نهادهای دولتی کشور چین مثل شرکت‌های دولتی و دانشگاه‌ها و اداره‌های پلیس عرضه کرده‌اند.

این اتفاق بار دیگر نشان می‌دهد که جنگ فناوری بین ایالات متحده و چین همچنان ادامه دارد و هر دو طرف از تمام ابزارهای موجود برای حفظ برتری خود، مخصوصاً در فناوری‌های حساس و استراتژیکی مانند تراشه‌ها و فناوری‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی استفاده می‌کنند. در این میان، شرکت‌های واسطه با اقداماتی برای دورزدن تحریم‌ها، به یکی از مشکلات اصلی آمریکا تبدیل شده‌اند؛ به‌طوری‌که دولت‌ این کشور به دنبال راه‌های جدید برای مقابله با این مسائل است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.