مخابرات فضایی

December 10, 2008
13:16 چهارشنبه، 20ام آذرماه 1387
کد خبر: 18119

توسعه ماهوارهبرها و ماهواره‌های مخابراتی دربرنامه 10ساله فضایی ایران

رییس سازمان فضایی ایران(ایسا) با اشاره به تشکیل جلسه آتی شورای عالی فضایی در آینده نزدیک، توسعه ماهواره‌برها و ماهواره‌های مخابراتی را از جمله اهداف برنامه 10 ساله فضایی ایران عنوان و پیگیری اعزام فضانورد را از اهداف بلندمدت در چشم‌انداز توسعه برنامه‌های فضایی کشور اعلام کرد.


دکتر تقی پور در گفت‌وگو با ایسنا خاطر نشان کرد: بحث اعزام فضانورد از سوی سازمان فضایی ایران در حال حاضر در فاز مطالعاتی است و زمانی را برای آن مشخص نکرده‌ایم اما در برنامه‌های دراز مدت ما قرار گرفته است.


وی با بیان این که فعالیت‌های فضایی ایران در قالب برنامه 10 ساله و چشم‌انداز افق 20 ساله دنبال می‌شود، تصریح کرد: بحث اعزام انسان به فضا مطمئنا بیش از 10 سال به طول خواهد انجامید و در برنامه 10 ساله عمدتا پیگیر موضوعات ماهواره‌های عملیاتی و مخابراتی و توسعه ماهواره برها هستیم تا همه نیاز داخلی و حتی منطقه را توسط ماهواره برهای ساخت داخل پوشش دهیم.


دکتر تقی‌پور در ادامه با ابراز خرسندی از پرتاب موفقیت‌آمیز راکت کاوش -2 از سوی پژوهشگاه هوافضا که تجربیات جدیدی را به مجموعه دانش فضایی کشور افزوده است، درباره تفاوت راکت‌های کاوش با ماهواره‌برها، گفت: مهمترین اختلاف این دو تفاوت در ماموریت آنهاست. ماهواره‌برها باید یک محموله را تا یک ارتفاع مشخص برده و در مدار قرار دهند، اما راکت‌های کاوش عمدتا برای مقاصد تحقیقاتی پرتاب می‌شوند و مجموعه‌ای از اطلاعات مانند فشار و دما را از طریق سنسورها و حسگرهای خود از مسیر جمع‌آوری می‌کنند که بخشی به زمین ارسال شده و برخی نیز به دلیل محدودیت کانال ارتباطی داخل سیستم جمع شده و پس از بازگشت تحویل می‌شود.


وی افزود: ماهواره‌برها برای این که بتوانند ماهواره را در مدار قرار دهند، باید تا ارتفاع بالای 200 کیلومتر بروند در حالی که راکت‌های کاوش معمولا تا ارتفاع پایین‌تری پرتاب شده و کاوش می‌کنند.


رییس سازمان فضایی ایران(ایسا) تاکید کرد: راکت‌های کاوش قادر به صعود تا ارتفاعی که بتوان محموله را در حالت بی وزنی قرار داد نیستند و اهدافی که از اعزام موجودات زنده به فضا دنبال می‌شود بررسی تاثیرات بیولوژیک سفر به فضا بر روی جانداران است.


دبیر شورای عالی فضایی در ادامه با اشاره به احیای شورا با مصوبه مجلس به ایسنا گفت: پس از احیای شوراهای عالی، تشکیل مجدد جلسات این شورا در دستور کار قرار گرفته و از دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه درخواست کرده‌ایم که یا اعضای قبلی را اضافه کرده و یا اعضای جدید خود را معرفی کنند.


وی تصریح کرد: در حال حاضر کارگروه‌های شورای عالی در حال تشکیل هستند و جلسه شورای عالی به زودی تشکیل می‌شود. البته دبیرخانه شورای عالی فضایی از مدت‌ها قبل فعال شده و چهار کارگروه مدیریت بلایای طبیعی توسط فن‌آوری‌های فضایی ، کارگروه سنجش از دور، حقوق فضا و ارتباطات فضایی فعال بوده و دستگاههای مختلف اجرایی در این کارگروه ها شرکت می‌کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.