سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

December 30, 2024
13:06 دوشنبه، 10ام دیماه 1403
کد خبر: 181514

چین در تراشه‌سازی ۱۰-۱۵ سال از رقبا عقب می‌ماند

منبع: دیجیاتو

به‌دلیل تحریم‌های آمریکا، دسترسی چین به فناوری‌های مدرن تولید تراشه محدود شده است.

مدیرعامل شرکت هلندی ASML، به‌عنوان بزرگ‌ترین سازنده تجهیزات تولید تراشه، در جدیدترین اظهارنظر خود گفته چین به‌دلیل تحریم‌ها در حوزه فناوری‌های ساخت تراشه ۱۰ الی ۱۵ سال از رقبا عقب می‌ماند.

به‌رغم اینکه شرکت‌های چینی مانند هواوی و SMIC در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی روی ساخت تراشه‌های بومی کرده‌اند و البته در این زمینه نیز به پیشرفت‌هایی دست یافته‌اند، چین هنوز در این حوزه از رقبای خود مانند TSMC عقب‌تر است؛ برای مثال، کالبدشکافی گوشی‌های جدید هواوی نشان داد این شرکت در یکی از جدیدترین محصولات خود از تراشه‌های ۷ نانومتری قدیمی استفاده کرده است.

چین در صنعت تراشه حداقل یک دهه از رقبای خود عقب‌تر خواهد بود
«کریستوف فوکه»، مدیر ارشد اجرایی ASML، می‌گوید به‌رغم پیشرفت‌های چین، این کشور هنوز در حوزه صنعت نیمه‌رسانا ۱۰ الی ۱۵ سال از رقبایی همچون TSMC، اینتل و سامسونگ عقب‌تر است.

همچنین به گفته این مدیر فناوری، این موضوع کاملاً واضح است که حتی با داشتن بهترین ابزارهای DUV، چین هنوز نمی‌تواند تراشه‌هایی هم‌سطح محصولات TSMC تولید کند؛ زیرا شرکت‌های چینی نمی‌توانند به ابزارهای لیتوگرافی EUV پیشرفته دسترسی داشته باشند.

فوکه در مصاحبه خود با نشریه NRC گفته: «با ممنوعیت صادرات EUV، چین ۱۰ تا ۱۵ سال از غرب عقب‌تر خواهد بود. این واقعاً تأثیرگذار است.»

شرکت چینی SMIC پیش‌ازاین سفارش یک دستگاه EUV را به ASML داده بود اما این شرکت هلندی به‌علت تحریم‌های آمریکا از تحویل این دستگاه به‌ طرف چینی خودداری کرده است اما ASML همچنان به صادرات تجهیزات لیتوگرافی پیشرفته به چین ادامه می‌دهد. این دستگاه‌ها می‌تواند تراشه‌های ۷ و ۵ نانومتری تولید کند.

بر اثر این محدودیت‌ها SMIC با استفاده از فناوری‌های نسبتاً قدیمی خود برای هواوی تراشه‌های ۷ نانومتری تولید می‌کند. به‌دلیل تحریم‌های آمریکا، TSMC پیش‌ازاین اعلام کرده بود دیگر تراشه‌های ۷ نانومتری را برای شرکت‌های چینی تولید نمی‌کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.