سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

January 1, 2025
12:10 چهارشنبه، 12ام دیماه 1403
کد خبر: 181738

خالق تیک‌تاک محدودیت‌های آمریکا را برای خرید تراشه‌های انویدیا دور می‌زند

منبع: زومیت

گزارش‌ها حاکی از آن است که بایت‌دنس با استفاده از یک روزنه‌ی قانونی، با وجود محدودیت‌ها، اقدام به خرید تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا می‌کند.
ظاهراً بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک، در تلاش است تا با استفاده از یک روزنه‌ی قانونی، محدودیت‌های صادراتی ایالات متحده برای خرید تراشه‌های پیشرفته‌ی هوش مصنوعی از انویدیا را دور بزند.

طبق گزارش‌های منتشرشده‌ در وبسایت اینفورمیشن، بایت‌دنس قصد دارد در سال ۲۰۲۵، مبلغی بالغ‌بر ۷ میلیارد دلار برای خرید تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا هزینه کند. این اقدام، بایت‌دنس را به یکی از بزرگ‌ترین دارندگان تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا در جهان تبدیل خواهد کرد؛ درحالی‌که ایالات متحده در تلاش است تا دسترسی شرکت‌های چینی به فناوری‌های حساس را محدود کند.

ایالات متحده از سال ۲۰۲۲، محدودیت‌هایی را برای صادرات انواع خاصی از تراشه‌های هوش مصنوعی به کشورهایی از جمله چین، جایی که دفتر مرکزی بایت‌دنس در آن قرار دارد، اعمال کرده است. محدودیت‌های مورد بحث از آن زمان تاکنون چندین بار تشدید شده‌اند. ایالات متحده هدف از تحریم‌ها را جلوگیری از دسترسی نظامی چین به فناوری پیشرفته‌ی هوش مصنوعی می‌داند.

اکنون گزارش می‌شود که بایت‌دنس برای دورزدن محدودیت‌های بیان‌شده، از یک «روزنه‌ی قانونی» استفاده می‌کند. ظاهراً این شرکت تراشه‌ها را مستقیماً به چین منتقل نمی‌کند، بلکه آن‌ها را در دیتاسنترهای مستقر در مناطق دیگر مانند آسیای جنوب شرقی ذخیره می‌کند و اقدامش به‌طور مستقیم ناقض قوانین ایالات متحده نیست. به‌ عبارت‌ دیگر، بایت‌دنس با نگهداری تراشه‌ها در خارج از خاک چین، از نظر فنی به محدودیت‌های اعمال‌شده پایبند است، اما درواقع آن‌ها را نادیده می‌گیرد.

بایت‌دنس یکی از محبوب‌ترین چت‌بات‌های هوش مصنوعی چین با نام Doubao را با ۵۱ میلیون کاربر فعال اداره می‌کند. واضح است که بایت‌دنس به تراشه‌های قدرتمند مبتنی‌بر هوش مصنوعی انویدیا برای توسعه و بهبود قابلیت‌های هوش مصنوعی خود، به‌ویژه برای پیشبرد پروژه‌هایی مانند Doubao، نیاز دارد. هزینه‌ی ۷ میلیارد دلاری بایت‌دنس برای خرید تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا، ارزش بالای چنین تراشه‌هایی برای کسب‌وکار بایت‌دنس را نشان می‌دهد.

باید توجه کرد که گزارش‌های یادشده رسمی نیستند و بایت‌دنس همچنان به اخبار مبنی‌بر دور زدن محدودیت‌های ایالات متحده، واکنشی نشان نداده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.