اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

January 1, 2025
17:56 چهارشنبه، 12ام دیماه 1403
کد خبر: 181825

شریفی زارچی: قطر هم گاز ما را می‌برد و هم آینده ما را

منبع: پیوست

علی شریفی زارچی، استاد دانشگاه شریف با انتقاد از وضعیت دسترسی به اینترنت، دو عامل فیلترینگ و کیفیت اینترنت را به عنوان مهمترین چالش برنامه‌نویسان در فرآیند‌های کاری عنوان کرد.

علی شریفی زارچی استاد دانشگاه شریف، در رویداد رونمائی گزارش نظرسنجی برنامه‌نویسان که توسط کوئرا برگزار شد، گفت: خطاب من به کسانی است که در این شورا‌ها نشسته‌اند و تصمیم می‌گیرند. شما دارید با این دیوار‌های بزرگی که در کشور ایجاد می‌کنید به آینده صنعت فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی و هر آنچه اسم آن را مهندسی رایانه و نرم‌افزار بگذارید، لطمه جدی می‌زنید.

او در ادامه گفت: یکی از موارد تکان‌هنده در نظرسنجی کوئرا این است که پرسیده شده چند درصد از زمان خود را صرف دور زدن فیلترینگ می‌کنید و ۲۷ درصد گفته‌اند ده درصد از وقتشان به این موضوع اختصاص دارد. ۲۳ درصد نیز اشاره کرده‌اند که بیست درصد از وقتشان به دورزدن فیلترینگ اختصاص دارد. وقتی موضوع هزینه فیلترشکن‌ها مطرح می‌شود فقط سهم آن در سبد هزینه‌های خانوار را بررسی می‌کنیم اما حواسمان به این هزینه‌های بزرگ نیست که یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار باید این مقدار از وقت خود را صرف دور زدن دیوار‌هایی کند که با دست خودمان ساخته‌ایم. این‌ها ضرر‌هایی هستند که امروز با این سیاست‌های نابخردانه به جامعه تحمیل می‌کنیم.

شریفی زارچی با اشاره به فعالیت‌های کشور‌های همسایه ایران گفت: کافی است به اطراف خود نگاه کنیم. امارات برنامه صد هزار ویزای طلائی را برای جذب نیرو‌های برنامه‌نویس از سراسر دنیا گذاشته است. عمان شرایط را برای پزشکان فراهم کرده و عربستان برنامه‌های جذاب خود را برای توسعه هوش مصنوعی دارد. قطر به یک غول اقتصادی تبدیل شده که از یک طرف گاز ما را می‌برد و از طرف دیگر آینده ما را. در این شرایط ما نشسته‌ایم و می‌پرسیم فیلترینگ تلگرام را برداریم یا خیر. گوگل تراشه‌ای طراحی کرده است که می‌تواند مسأله‌ای را در ۵ دقیقه حل کند که اگر با رایانه‌های فعلی می‌خواستیم آن را حل کنیم به اندازه عمر کهکشان‌ها نیاز به وقت داشتیم.

این استاد دانشگاه شریف در ادامه گفت: یک امار تکان‌دهنده دیگر که توسط دکتر صلواتی بدست آمده است ده کشور برتر از نظر مقصد مهاجرت دانشجویان ایرانی را نشان می‌دهد. در سال ۲۰۲۰ مجموع دانشجویان ایرانی سرشماری شده در ده مقصد مهاجرت ۶۰۳۹۹ نفر بوده است. در سال ۲۰۲۴ که تنها قسمتی از این آمار را در بر می‌گیرد این عدد به ۱۱۰ هزار نفر رسیده است. یعنی در عرض ۴ سال این آمار ۸۲ درصد رشد پیدا کرده است. ما با دو مسأله در مهاجرت روبرو هستیم. نیروی انسانی متخصص که از کشور خارج می‌شود و نیروی انسانی غیرمتخصص که به کشور وارد می‌شود.

شریفی در مورد نگهداشت نیرو‌ها گفت: یک نفر که در مرز ما است وقتی می‌بیند اگر شهروند کشور دیگری شود رفاهش ده برابر می‌شود، تا یک زمانی می‌توانید او را نگه دارید و یکپارچگی کشور را حفظ کنید. اگر می‌خواهید از فروپاشی ایران در آینده جلوگیری کنید الان وقت آن است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.