اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

January 6, 2025
10:52 دوشنبه، 17ام دیماه 1403
کد خبر: 182184

نیما قاضی: وزارت ارتباطات به دنبال ارتقای کیفیت اینترنت است

منبع: ایسنا

رییس انجمن تجارت الکترونیک تهران گفت:به نظر می رسد دولت جدید طبق مواردی که اعلام می کند، به دنبال ارتقای کیفیت اینترنت در کشور است و این جای امیدواری دارد.

نشست رونمایی از چهارمین گزارش کیفیت اینترنت در ایران، برگزار شد؛ رییس انجمن تجارت الکترونیک تهران دراین نشست اظهار کرد: این گزارش چهارمین گزارش از کیفیت اینترنت در ایران است. لازم به ذکر است این اولین گزارش در دوره جدید است که منتشر می‌شود و امیدواریم فضا در دولت جدید تغییر کند.

نیما قاضی افزود: به نظر می‌رسد دولت طبق مواردی که اعلام می کند موافق بوده و به دنبال ارتقای کیفیت اینترنت در کشور است و این جای امیدواری دارد. این موضوع به این دلیل مهم است که اینترنت اصلی‌ترین بستری است که در آن فعالیت می‌کنیم و از کیفیت مناسبی برخوردار نیست و وظیفه خود می دانیم که این موضوع را پیگیری کنیم.

در ادامه این نشست پویا پیرحسین‌لو – رییس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک، با بیان اینکه این گزارش فصل تابستان و پاییز را مورد بررسی قرار می‌دهد، اظهار کرد: اتفاقاتی که اوایل دی ماه سال جاری و شامل رفع محدودیت‌ها بود هم مورد بررسی قرار داده است.

وی افزود: از میان چالش‌هایی که اینترنت ایران با آن رو به روست، می توان به سه مورد یعنی محدودیت‌ها، تحریم‌ها و مشکل در شبکه دسترسی اشاره کرد. یکی از اقدامات خوب دولت گذشته تلاش برای رفع مشکل سوم یعنی شبکه access بود اما همانگونه که می‌دانیم این موضوعات امری زمان بر هستند.

پیرحسین‌لو ادامه داد: ناگفته نماند که در ۶ ماه گذشته اتفاقات خوبی هم رخ داده که می توان به رفع اختلال IPV6 و بازگشایی سامانه شفافیت اختلال اینترنت است که اتفاق مهمی بود.

رییس کمیسیون اینترنت و زیر ساخت انجمن تجارت الکترونیک تصریح کرد: در زمینه اختلال‌ها باید گفت اختلال‌های موقت به دلیل قطعی لینک های بین الملل در ماه‌های گذشته رخ داد که جزئیات آن را شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرد. دومین اختلال‌ها ناشی از حملات دی داس بود که اتفاق خوبی رخ داد و سامانه شفاف سازی در این زمینه بازگشایی شد و مورد دیگر اختلال در اینترنت موبایل به دلیل قطعی برق بود.

در ادامه نایب رییس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک هم گفت: منبع بخشی از فیلترشکن‌ها خارجی بوده و بخشی دیگر شامل فیلتر شکن‌های پولی می‌شود و می‌تواند نشر اطلاعاتی از طریق آن را به همراه داشته باشد؛ فیلترشکن‌های رایگان هم می‌توانند آی پی‌های ما را آلوده کنند.

حمیدرضا احمدی اظهار کرد: بررسی‌ها حاکی از آن است که در شش ماه گذشته قطعی کامل اینترنت منطقه‌ای و کلان نداشتیم که اتفاق خوب و مهمی است.

وی افزود: همچنین اخیرا موضوعاتی از جمله مافیای فیلترشکن‌ها مطرح می‌شود و باید گفت براساس بررسی‌ها مهم‌ترین و بهترین روش برای مقابله با آن برداشتن فیلترینگ است. چون بخشی از فیلترشکن منبع خارجی دارد و بخشی دیگر شامل فیلترشکن‌های پولی است و می‌تواند نشر اطلاعاتی از طریق آن را به همراه داشته باشد.‌

احمدی تاکید کرد: علاوه بر موارد گفته شده و شنیده‌ها درباره احتمال ایجاد پوسته برای برخی سکوها باید گفت که طراحی و توسعه پوسته‌های داخلی می‌تواند چالش و پیامدهایی داشته باشد و یک رانت غیر مولد ایجاد کند که فناوری ناپایداری است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.