تلفن همراه

گوشی

January 7, 2025
16:32 سه شنبه، 18ام دیماه 1403
کد خبر: 182413

واردکنندگان متخلف آیفون ۱۳ رفرش سراغ واردات آیفون ۱۶ می‌روند

منبع: تسنیم

در حالی بحث جدی در خصوص فراهم شدن امکان واردات تجاری آیفون ۱۶ مطرح شده است که برخوردی با متخلفان واردات آیفون‌های رفرش و ریپک دو سال گذشته صورت نگرفته است.

طی حدود دو سال گذشته و به واسطه محدودیت‌های ارزی که کشور با آن مواجه شد، شاهد اعمال ممنوعیت برای واردات آیفون‌های مدل 14 و بالاتر بودیم. در این بازه زمانی و با وجود توقف نسبی تولید آیفون‌های 13 شاهد واردات گسترده این تلفن‌های لوکس آمریکایی به کشور بودیم.

در چنین شرایطی شاهد واردات گسترده آیفون‌های رفرش و ریپک شده به کشور بودیم. موضوع واردات گسترده آیفون‌های رفرش و ریپک مسئله پنهانی نیست و از سوی انجمن واردکنندگان تلفن همراه، اتحادیه مربوط و همچنین سازمان توسعه تجارت مورد تایید قرار گرفته است.

تایید رسمی واردات آیفون‌های رفرش و ریپک توسط سازمان توسعه تجارت

نامه‌ای که در ادامه مشاهده می‌کنید، مربوط به سال اواخر تابستان سال 1402 است. در این مکاتبه، معاونت برنامه‌ریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت پس از حدود یک سال در خصوص نتایج رویه واردات در برابر صادرات خود اظهار نظر کرده بود و موارد را برای مهدی ضیغمی معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ارسال کرده است.

در اینجا تاکید شده بود که در مجموع رویه رانتی واردات از محل صادرات که براساس آن تأمین ارز گوشیهای بالای 600 دلار انجام می‌شد به نتیجه مدنظر نرسیده است. در این مکاتبه به دو مشکل جدی به‌عنوان تبعات سیاست فوق اشاره شده بود:

1. با توجه به اینکه واردات تلفن همراه به‌عنوان یک حوزه تخصصی نیازمند شبکه تأمین و توزیع کالا و خدمات پس از فروش می‌باشد ورود صادرکنندگان کالاهای دیگر به این حوزه علناً غیرمنطقی و ناممکن بوده و نتیجه سیاست اتخاذشده هویت‌فروشی میان صادرکنندگان کالا بوده است، بدین معنی که در بسیاری موارد واردات تلفن همراه توسط واردکنندگان قبلی این کالا در گذشته ولی با کارت بازرگانی صادرکننده در ازای دریافت توسط صادرکننده انجام می‌شود.

2. در برخی موارد دیگر که صادرکننده رأساً اقدام به واردات تلفن همراه می‌نماید، مجدداً به‌دلیل عدم ورود تخصصی به موضوع کالاهای بعضاً نامرغوب (اصطلاحاً رفرش) به بازار وارد شده و خدمات پس از فروش مناسبی نیز ارائه نمی‌گردد.

با واردکنندگان آیفون دست دوم برخورد می‌شود؟

طی ماه‌های اخیر اما بحث‌های جدی در خصوص صدور مجوز واردات تجاری آیفون 14 و مدل‌های بالاتر مطرح شده است. به نظر می‌رسد که این رویه صحیحی نیست که افرادی که در تخلف واردات آیفون رفرش و ریپک دخیل بودند، بدون هیچ محدودیتی امکان واردات جدید این کالاها را داشته باشند.

براین اساس باید ساز و کاری طراحی شود تا به ابهامات واردات آیفون رفرش و شرکت‌های دخیل در این فرآیند رسیدگی شود. در گام اول باید پالایشی در خصوص شرکت‌هایی که در این تخلف دست داشتند و به نوعی کالای مستعمل و دست دوم را به خریداران عرضه کردند در طی این پالایش برخورد شود.

با در نظر گرفتن موارد تخلف صورت گرفته که منجر به زیان مصرف‌کنندگان و همچنین زیان ارزی برای کشور شده است، نباید مجوز همگانی و بدون محدودیت برای واردات این کالا برای متخلفین صادر شود. بنابراین این انتظار از دستگاه‌های ناظر می‌رود تا به این موضوع ورود کرده و ضمن جلوگیری از تداوم فعالیت شرکت‌های متخلف، برخورد با متخلفان واردات آیفون رفرش را نیز در دستور کار قرار دهند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.