لبه تکنولوژی

January 8, 2025
18:33 چهارشنبه، 19ام دیماه 1403
کد خبر: 182577

تراکتورها و کامیون‌ خودران ۲۰۲۵ جان‌دیر در نمایشگاه CES لاس وگاس معرفی شدند

منبع: زومیت

شرکت آمریکایی جان دیر از جدیدترین ماشین‌های کشاورزی و صنعتی، از جمله تراکتور و کامیون کمپرسی مجهز به فناوری خودران رونمایی کرد.
شرکت جان دیر (John Deere) در نمایشگاه CES 2025 مجموعه‌ای از ماشین‌های خودران را معرفی کرد که برای رفع کمبود نیروی کار در صنایع کشاورزی، ساخت‌وساز و فضای سبز تجاری طراحی شده‌اند. این نوآوری‌ها شامل تراکتورهای خودران، دامپ‌تراک و ماشین‌ چمن‌زنی هستند که همگی به کیت‌های پیشرفته‌ی خودران مجهز شده‌اند. هدف ماشین‌های معرفی‌شده، بهبود بهره‌وری و کارایی در صنایعی است که با چالش‌های جدی نیروی کار مواجهند.

کمبود نیروی کار و نیاز به خودکارسازی
جان دیر در خلال CES امسال، به بحران روبه‌رشد نیروی کار را در حوزه‌های کلیدی پرداخت. جاهمی هیندمن (Jahmy Hindman)، مدیر ارشد فناوری این شرکت، اشاره کرد که متوسط سن کشاورزان آمریکایی بیش از ۵۸ سال است و آن‌ها ساعت‌های طولانی برای تأمین نیازهای غذایی کار می‌کنند.

هیندمن تأکید کرد که خودکارسازی می‌تواند دغدغه‌های یادشده را برطرف کند، او گفت: «مشتریان ما کارهایی دارند که باید در زمان‌های مشخص روز یا سال انجام شود؛ اما نیروی کافی و ماهر در دسترس نیست. خودکارسازی می‌تواند با ایجاد امکان کار ایمن و مؤثر در محیط‌های پیچیده، پاسخی برای این چالش باشد.»

طبق وبسایت جان دیر، محصولات جدید جان دیر شامل تراکتور خودران 9RX برای مزارع بزرگ، تراکتور خودران 5ML مخصوص باغ‌ها، دامپ‌تراک خودران 460 P-Tier برای معادن و ماشین چمن‌زنی خودران با باتری می‌شوند.

تراکتور خودران 9RX برای مزارع بزرگ
تراکتور خودران 9RX برای عملیات کشاورزی در مقیاس بزرگ، به‌ویژه زمان آماده‌سازی زمین برای کشت که یکی از شلوغ‌ترین دوره‌ها برای کشاورزان به‌حساب می‌آید، طراحی شده است. این تراکتور از کیت خودران نسل دوم با ۱۶ دوربین برای دید ۳۶۰ درجه از مزرعه بهره می‌برد.

تراکتور پردازش داده‌ها را در محل انجام می‌دهد و از یک پردازنده‌‌ی انویدیا برای تصمیم‌گیری لحظه‌ای استفاده می‌کند. کشاورز می‌تواند بدون نیاز به نظارت بر تراکتور، ماشین را به حال خود بگذارد و به وظایف دیگر بپردازد.

تراکتور خودران 5ML مخصوص باغ‌ها
تراکتور خودران 5ML برای سم‌پاشی با استفاده از فشار هوا در باغ‌ها طراحی شده که کاری تکراری و پرزحمت است. این مدل از حسگرهای لیدار (LIDAR) برای حرکت در میان شاخ‌و‌برگ‌های متراکم استفاده می‌کند؛ جایی که اغلب سیگنال‌های GPS مسدود می‌شوند.

در مدل اولیه‌ی تراکتور خودران 5ML از موتور دیزلی استفاده می‌شود و در آینده نسخه‌ی الکتریکی مجهز به باتری نیز عرضه خواهد شد. تمرکز اصلی این تراکتور، بالا بردن دقت و راندمان برای محافظت از محصولات ارزشمندی مانند خشکبار است.

دامپ‌تراک خودران 460 P-Tier برای معادن
کامیون کمپرسی مفصلی (به‌اختصار ADT) خودران جان‌‌دیر مدل 460 P-Tier برای کار در معادن طراحی شده است تا کار تکراری جابه‌جایی مواد را انجام دهد. این کمپرسی ظرفیت حمل تا ۴۱٫۷ تن مواد را دارد و از همان کیت خودران ماشین‌های کشاورزی جان دیر بهره می‌برد.

کمپرسی خودران 460 P-Tier برای جابه‌جایی ایمن مواد در محیط‌های سخت، به‌ سیستم‌های ارتباطی از جمله GPS و کنترل‌های پیشرفته مجهز است. برحسب نیاز، می‌توان آن را به‌طور خودکار یا با نظارت انسانی به کار گرفت.

ماشین چمن‌زنی خودران با باتری
ماشین چمن‌زنی خودران جان دیر که با باتری کار می‌کند، در حوزه‌ی محوطه‌سازی تجاری کاربرد دارد؛ حوزه‌ای که همواره با کمبود نیروی انسانی روبه‌رو است.

ماشین چمن‌زنی خودران جان دیر چهار جفت دوربین استریو برای پوشش ۳۶۰ درجه دارد و می‌تواند در محیط‌هایی مانند پارک‌های اداری یا پردیس دانشگاه‌ها به‌صورت خودکار کار کند. این ماشین با باتری کار می‌کند و در مقایسه با مدل‌های سنتی، صدای کمتری تولید می‌کند و به‌گفته‌ی جان دیر با محیط زیست سازگار‌تر است.

مدیریت و اتصال

تمام ماشین‌های خودران جان دیر از طریق اپلیکیشن John Deere Operations Center Mobile مدیریت می‌شوند. این اپلیکیشن به کاربران اجازه می‌دهد ماشین‌ها را روشن کنند، به ویدئوهای زنده دسترسی داشته باشند، داده‌ها را رصد و اعلان‌هایی درباره‌ی کیفیت کار یا سلامت ماشین دریافت کنند. کاربران همچنین می‌توانند در صورت نیاز، تنظیماتی مانند سرعت دستگاه‌ها را از راه دور تغییر دهند.

قیمت
جان دیر هنوز قیمتی برای ماشین‌های خودران خود اعلام نکرده است؛ اما گزارش‌های پیشین نشان داده‌اند که تفاوت قیمتی این ماشین‌ها نسبت به مدل‌های استاندارد، شاید حدود ۱۰ درصد بیشتر باشد. به‌عنوان مثال، تراکتور 8R معمولی همراه با شخم‌زن مدل ۲۴۳۰ حدود ۵۰۰ هزار دلار قیمت دارد، نسخه‌ی خودران شاید تا ۵۰ هزار دلار گران‌تر برای کشاورزان تمام شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.