اینترنت و شبکه

خبر اول

فناوری اطلاعات

January 12, 2025
10:15 یکشنبه، 23ام دیماه 1403
کد خبر: 182740

فیروزآبادی: فراموش شد قطع اینترنت و فیلترینگ موقتی پلتفرم‌ها سریع باز شود؛ برای رفع فیلتر گوگل پلی و واتس‌آپ شرطی وجود نداشت

منبع: اعتماد آنلاین

فیروزآبادی با اشاره به موافقان فیلترینگ گفت: برخی از هواداران بسته شدن پلتفرم ها نیز این دیدگاه را داشتند که پلتفرم های داخلی را به یک سطح از ضریب نفوذ اجتماعی برسانیم.

سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی در گفت و گویی، با بیان اینکه یکی از بزرگترین اتفاقات در آن دوره ای که من مسئولیت داشتم، فیلترینگ نبوده و کارهای بزرگ و نهادسازی های موثری در کشور صورت گرفت، بیان کرد: در حوزه شبکه ملی اطلاعات و تعیین و تکلیف بسیاری از ماموریت ها و تقسیم کارها، در دوره ما این اتفاقات افتاده است اما هیچ کدام از سایت ها یا پلتفرم های فیلتر شده با مصوبه شورای عالی فضای مجازی نبوده است. شورایعالی فضای مجازی در تلاش بوده تا این کار سازمان داشته باشد و بر اساس یک صلاحیت ها و شرایطی صورت بگیرد.

وی ادامه داد: به طور مثال، در شورایعالی فضای مجازی تلاش کردیم تا از انجام شکایت یا درخواست از یک پلفترم به صورت فردی، جلوگیری کنیم و یک امر ملی تلقی شود. فیلترهایی هم که صورت گرفته، بیشتر زاییده شرایط امنیتی و اجتماعی کشور بود که اتخاذ شد. این حادثه که صورت گرفت، قطع اینترنت و فیلترینگ پلتفرم ها به صورت موقت بود اما یک مقداری فراموش شد که باید باز شوند. یا اگر موانع مرتفع شد، استفاده مجدد از آن در اختیار قرار بگیرد.

فیروزآبادی با اشاره به موافقان فیلترینگ گفت: برخی از هواداران بسته شدن پلتفرم ها نیز این دیدگاه را داشتند که پلتفرم های داخلی را به یک سطح از ضریب نفوذ اجتماعی برسانیم. الحمدالله الان پلتفرم های ایرانی خوبی داریم که مورد استفاده قرار گرفته و جایگاه خودشان را پیدا کردند. قشر جوان از روبیکا بیشتر استفاده می کند. افرادی که دارای کسب و کار هستند از بله استفاده می کنند و پلتفرمی هم داریم که مورد استفاده افراد مذهبی است.

وی افزود: من فکر می کنم به یک سطح از پایداری رسیده ایم که اگر بخواهیم برخی از پلتفرم ها را باز کنیم، نگران نباشیم که حالت انحصاری در کشور داشته باشند و شئونات و مقدرات کشور را بتوانند رعایت کنند.

دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی درباره رفع فیلترینگ دو پلتفرم واتس‌آپ و گوگل پلی گفت: مطالعاتی در یک مجموعه در شورایعالی فضای مجازی با همکاری وزارت ارتباطات صورت گرفته بود و انتخابات درستی هم بود. باز بودن گوگل پلی به بخشی از سالم سازی فنی کشور کمک می کند و باعث افزایش کیفیت اینترنت خواهد شد. واتس‌آپ یک پلتفرم ارتباطاتی است که مردم به عنوان یک قابلیت از آن می توانند استفاده کنند.

وی با اشاره به مصاحبه خود با خبرآنلاین، درباره اینکه واتس آپ و گوگل پلی شرطی را نپذیرفته‌اند، گفت: دیگران هم از مقامات رسمی گفتند که شروطی در کار نبوده است. تا به آنجایی که بنده اطلاع دارم، شرط و شروطی نبوده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.