اپلیکیشن

تلفن همراه

January 12, 2025
19:46 یکشنبه، 23ام دیماه 1403
کد خبر: 182863

معاون وزیر ارتباطات: با رفع فیلترینگ، پیام‌رسان‌های داخلی ریزش مخاطب نداشتند

منبع: ایرنا

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: با اینکه مدتی است از رفع فیلتر پیام‌رسان واتساپ می‌گذرد، اما شاهد ریزش زیادی در پیام‌رسان‌های داخلی نبودیم چرا که آن‌ها مخاطب خود را دارند.

«محمدمحسن صدر» عصر چهارشنبه در افتتاح نخستین شرکت توسعه‌ای که توسط سازمان فناوری اطلاعات تاسیس شده است، گفت: حدود یک سال فرایندهای اداری و اجرایی را برای افتتاح این شرکت طی کردیم. تاسیس شرکت‌ها در سازمان‌های دولتی محدودیت‌های جدی دارد و سعی کردیم تمام موضوعات قانونی را رعایت کنیم.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: یکی از تکالیف اصلی سازمان فناوری اطلاعات این است که در حوزه‌های مورد نیاز توسعه زیست‌بوم سکوهای دیجیتال، سرمایه‌گذاری کرده و با مشارکت بخش خصوصی ظرفیت‌های جدیدی را ایجاد کند؛ یکی از این ظرفیت‌ها نیز در بستر پیام‌رسان‌های داخلی شکل می‌گیرد. با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در این حوزه ایجاد شده این طرح در سازمان مطرح و تایید شد.

وی افزود: فلسفه سازمان فناوری اطلاعات این است که زمینه را برای تعالی حوزه فناوری اطلاعات هموار کند که آن را رسالت خود می‌دانیم. وظیفه ما ریل‌گذاری بدون ایجاد تصدی‌گری است. مسیر باید به شکلی هموار شود که بخش خصوصی به راحتی بدون اینکه دولت را رقیب خود بداند، با راحتی فعالیت کند.

معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: امروز اگر بدون بخش خصوصی به توسعه فکر کنیم راه به جایی نخواهیم برد چرا که دولت نه منابع و نه نیروی متخصص کافی داریم اما ابزار حاکمتی در اختیار ما است که می‌توانیم به درستی از آن استفاده کنیم و اجازه عرض اندام به بخش خصوص بدهیم. نمونه آن همین فعالیتی است که بین بازیگران مختلف حوزه شکل گرفته است که همگی دور هم جمع شدند و سازمان فناوری اطلاعات نیز با آن‌ها همراه شده است.

صدر با اشاره به موضوع فیلترینگ اظهار داشت: یک مسئله کوچک را به یک مطالبه ملی تبدیل می‌کنیم و زمانی که این مسئله کوچک به خواسته ملی تبدیل می‌شود، باید درباره آن پاسخگو باشیم.

وی ادامه داد: یک نگرانی که در بحث رفع فیلتر وجود داشت، این بود که با رفع محدودیت ممکن است در حوزه پیام‌رسان‌های داخلی دچار آسیب شویم در حالی که وزارت ارتباطات وظیفه حمایت از این صنعت بومی را برعهده دارد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات تاکید کرد: با اینکه مدتی است از رفع فیلتر پیام‌رسان واتساپ می‌گذرد اما شاهد ریزش زیادی در پیام‌رسان‌های داخلی نبودیم چرا که آن‌ها مخاطب خود را دارند. اصلا چه اشکالی دارد که پیام‌رسان‌های بومی خودشان را با پیام‌رسان‌های خارجی قیاس کنند. جامعه به دنبال ابزاری است که کار خود را پیش ببرد. اگر ابزار داخلی بتواند این نیاز را به بهترین شکل رفع کند می‌تواند در قیاس با نمونه خارجی رقابت کند.

وی تاکید کرد: شرکت قاصدک که امروز با کمک بخش خصوصی، پیام رسان‌ها و سازمان فناوری اطلاعات افتتاح شد، نهالی است که باید کمک کنیم تا رشد کند. زمانی که به بخش خصوصی اجازه عرض اندام می‌دهیم باید کمک کنیم تا رشد کند و آن را تبدیل به یک نمونه ناموفق نکنیم. سازمان فناوری اطلاعات علاقه‌ای به سهامداری شرکت‌های توسعه‌ای ندارد ولی از بعد حاکمیتی ورود می‌کند و آماده خروج می‌شویم. در این میان تفاهمی را به امضا رساندیم که هر مجموعه‌ای که قصد ورود به این شرکت را داشت این اجازه را پیدا کند تا جزو سهامداران شود.

معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: مسئله مهم دیگری که روی میز دولت است و باید رفع شود، ناترازی است که در ۵ بخش وجود دارد. ریشه بسیاری از ناترازی‌ها در حوزه انرژی است. طرحی را به دولت پیشنهاد دادیم تا به واسطه فناوری اطلاعات در راه رفع ناترازی‌ها قدم برداریم. امروزه ابزار جدیدی داریم که باید برای رفع مشکلات از آن‌ها استفاده کنیم. هر کجا که به جنگ تکنولوژی رفتیم همانجا عقب ماندیم. هر کجا با یکپارچه‌سازی و ساماندهی داده‌ّا مقابله کردیم شکست خوردیم.

صدر تصریح کرد: در بخش ابر دولت نیز ما تصمیم داریم با بخش خصوصی وارد تعامل شویم. هر کجا که دخالت زیادی صورت بگیرد، آن مسیر منحرف می‌شود. هر زمان دولت با ملاحظات دقیق و درست عقب‌نشینی کرد به موفقیت رسید.

وی افزود: تکالیف عمده‌ای در حوزه هوش مصنوعی برعهده وزارت ارتباطات گذاشته شده و یک کار ملی در حال شکل‌گیری است. اگر زیرساخت لازم پردازشی در کشور شکل نگیرد مسئله هوش مصنوعی به جایی نخواهد رسید. اگر مسئله را شناسایی نکنیم نمی‌توانیم راه حل دقیق ارائه بدهیم.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.