سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

January 15, 2025
15:31 چهارشنبه، 26ام دیماه 1403
کد خبر: 183097

کوالکام پردازنده کلاس سرور می‌سازد

منبع: زومیت

یکی از مهندسان باسابقه‌ی پردازنده‌های دیتاسنتر اینتل به کوالکام پیوست.
کوالکام، سیلش کوتاپالی (Sailesh Kottapalli)، معمار ارشد سابق پردازنده‌های سرور Xeon اینتل را استخدام کرده است تا رهبری توسعه‌ی CPU-های دیتاسنتر این شرکت را برعهده بگیرد. کوتاپالی ۲۸ سال در تیم آبی فعالیت کرد و در پروژه‌های مختلفی از جمله x86 و Itanium مشارکت داشت. او مسئول چند نسل از پردازنده‌های Xeon بوده است.

کوتاپالی در پستی در لینکدین نوشت: «خوشحالم که اعلام کنم به کوالکام پیوسته‌ام. فرصت نوآوری و رشد در عرصه‌های جدید برای من بسیار جذاب است؛ فرصتی بی‌نظیر در طول عمر حرفه‌ای من که نمی‌توانستم آن را نادیده بگیرم. آغاز این فصل با پایان فصل قبلی در اینتل هم‌زمان می‌شود که ۲۸ سال به‌طول انجامید. این تجربه بسیار رضایت‌بخش بود و می‌خواهم به آن اشاره کنم.»

کوتاپالی به‌عنوان معاون ارشد در کوالکام مشغول به‌کار خواهد شد و رهبری تلاش‌های این شرکت در زمینه‌ی پردازنده‌های دیتاسنتر را برعهده خواهد داشت. انتظار می‌رود این پردازنده‌ها از هسته‌هایی که توسط مهندسان Nuvia طراحی شده‌اند، استفاده کنند.

کوالکام در سال ۲۰۲۱ نوویا را به مبلغ ۱٫۴ میلیارد دلار خریداری کرد. نوویا در ابتدا هسته‌های مبتنی‌بر آرم خود، با نام Phoenix (اکنون به اسم Oryon شناخته می‌شود) را با هدف کاربرد در دیتاسنترها طراحی کرده بود، اما کوالکام از آن‌ها برای ساخت تراشه‌های لپ‌تاپی اسنپدراگون ایکس استفاده کرد که این موضوع باعث نارضایتی Arm و منجر به اختلاف بین دو شرکت شد.

این نخستین تلاش کوالکام برای ورود به بازار پردازنده‌های سرور نیست. اولین خیز این شرکت برای تولید پردازنده‌های کلاس سرور به سال ۲۰۱۴ با معرفی پردازنده‌های Centriq برمی‌گردد. کوالکام در سال ۲۰۱۷ سری Centriq 2400 را عرضه کرد که هدف آن انجام محاسبات با عملکرد بالا بود؛ این پروژه در سال ۲۰۱۸ متوقف شد. اقدام جدید کوالکام، بازگشتی با تمرکز قوی‌تر و منابع بیشتر را نشان می‌دهد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.