برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.
خبرهایی از بازار ارزی و اقتصادی ایران
از مهمترین اخبار امروز میتوان به خداحافظی ارز نیمایی، پیشفروش آیفون و ناکامی خریداران و تغییر نرخ عوارض ۵ آزادراه دولتی اشاره کرد که در صدر اخبار اقتصادی قرار داشتند.
سامانه ارز نیما، که پس از حدود هفت سال فعالیت، امروز (یکم بهمن ۱۴۰۳) به طور رسمی به کار خود پایان داد، دیگر مرجع معاملات ارزی صادرکنندگان و واردکنندگان نخواهد بود. از این پس، تمام معاملات ارزی در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران انجام خواهد شد. این بازار به صورت توافقی بر اساس عرضه و تقاضا قیمتگذاری میشود و کشف قیمت آن به صورت میانگین موزون معاملات روز قبل خواهد بود.
سامانه نیما که از سال ۱۳۹۶ ایجاد شده بود، در ابتدا برای تسهیل و نظارت بر معاملات ارزی کشور طراحی شد. از شهریورماه ۱۴۰۳، این سامانه به تدریج از فعالیتهای ارزی کشور خارج شده و با ورود صادرکنندگان و شرکتهای بزرگ مانند پتروشیمیها به بازار ارز تجاری، روند جایگزینی نیما با این بازار تکمیل شد.
طبق آخرین گزارشها، قیمت حواله دلار در بازار ارز تجاری ۶۶ هزار و ۶۰۰ تومان و اسکناس دلار ۶۸ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است.
دست رد به آیفون ۱۴/ خریدارن چشمانتظار
میتوان گفت که خبر خداحافظی بازار نیما یکی از مهمترین اخبار امروز ادارهاقتصادی ایسنا بود، اما خبر دیگری که میتوان به آن اشاره کرد این است که تاکنون، بازرگانان نتوانستهاند آیفونهای مدل ۱۴ به بالا را به صورت تجاری وارد کنند و در نتیجه، فروشگاههای اینترنتی که شروع به پیشفروش این مدلها کردهاند، احتمالا تخلف میکنند. این فروشگاهها یا در حال فروش کالاهای مسافری به جای تجاری هستند، یا ممکن است از طریق رانت، ثبت سفارش کردهاند. به گفته دبیر کنگره موبایل ایران، هیچکس تاکنون نمیتواند آیفون را به صورت رسمی خرید و فروش کند.
از سوی دیگر، واردات تجاری آیفون هنوز با مشکلاتی روبرو است. اگرچه کد تعرفه واردات باز شده، اما به دلیل مشکلات فنی، هنوز سامانه ثبت سفارش برای واردکنندگان قابل دسترس نیست. بنابراین، هیچ آیفونی از طریق واردات تجاری وارد کشور نشده و آنچه که در بازارها به فروش میرسد، احتمالا از مسیر مسافری وارد شده که این نیز تخلف محسوب میشود.
ایستادگی در مقابل ۸۹ حمله سایبری
در حوزه ارتباطات نیز خبری در حوزه حملات سایبری منتشر شد، طبق آن در پاییز سال ۱۴۰۳، بیش از ۸۹ درصد از حملات سایبری در ایران که هدفشان مختل کردن خدمات به مردم بود، با موفقیت دفع شد. در این دوره، ۵۷ هزار و ۲۱۸ حمله سایبری شناسایی و مهار شد. این حملات عمدتاً از کشورهای مختلف مانند روسیه، تایلند، و اندونزی انجام شدهاند. بیشتر حملات به سمت خدمات اینترنتی و کسبوکارهای آنلاین بود. شرکت ارتباطات زیرساخت با استفاده از تجهیزات بومی پیشرفته، توانست این تهدیدات را شناسایی و دفع کند.
تجدیدپذیرها امسال شکوفا میشوند
در حوزه انرژی نیز مهمترین خبر مربوط به تجدیدپذیرها و وعده وزیر نیرو بود، او اعلام کرد که تا اوج بار مصرف برق تابستان سال آینده، ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر در کشور به ۳۵۰۰ مگاوات میرسد. همچنین، وزارت نیرو در تلاش است تا زیرساختهای لازم برای تولید ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر تا پایان دولت چهاردهم را فراهم کند. وی به لزوم کاهش انتشار گازهای گلخانهای و استفاده بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان یکی از راههای مقابله با تغییرات اقلیمی اشاره کرد. و گفت که با احداث نیروگاههای تجدیدپذیر، از انتشار ۸۴۱۰ تن گاز گلخانهای جلوگیری شده است.
خبر آخر مربوط به آمریکا و تیکتاک میشود، این اپلیکیشن پس از اظهارات ترامپ مبنی بر احیای دسترسی به آن در آمریکا، دوباره آنلاین شد. ترامپ اعلام کرد که پس از بازگشت به قدرت، دسترسی به تیکتاک را از طریق یک جوینت ونچر احیا خواهد کرد تا از سوءاستفاده اطلاعاتی جلوگیری شود. این اقدام پس از تلاشهای ترامپ برای نجات تیکتاک از ممنوعیتهای قبلی، انجام گرفت. تیکتاک نیز از ترامپ برای فراهم کردن شفافیت و احیای دسترسی به این سرویس تشکر کرد. اما برخی از جمهوریخواهان مخالف این اقدام بودند و خواستار قطع ارتباط تیکتاک با چین برای ادامه فعالیت آن در آمریکا شدند.