سامسونگ در سری گلکسی S25 جمینای را جایگزین بیکسبی کرده است
دستیار هوشمند جمینای بهلطف محبوبیت گوشیهای اندرویدی و سرویسهای گوگل، احتمالاً میتواند سلطهگر نسل جدید دستیارهای مبتنیبر هوش مصنوعی باشد.
سامسونگ شب گذشته از سری جدید گلکسی S25 رونمایی کرد که در کنار بهبودهای سختافزاری، شاهد تغییرات نرمافزاری گستردهای نیز بودهاند. یکی از مهمترین تغییرات نرمافزاری استفاده از هوش مصنوعی جمینای بهجای دستیار سامسونگ (بیکسبی) است. در این گوشیها زمانی که کاربران کلید پاور را برای چند لحظه نگه دارند، جمینای گوگل در اختیار آنها قرار میگیرد که میتواند با بهرهگیری از قدرت هوش مصنوعی گوگل، امکانات متعددی را در اختیار دارندگان این دستگاهها قرار دهد.
برگ برنده جمینای مقابل ChatGPT چیست؟
تغییر دستیار پیشفرض در گوشیهای سامسونگ میتواند برگ برندهای برای گوگل باشد؛ زیرا سامسونگ میلیونها کاربر دارد و اگر تغییرات مذکور را با ارائه بستههای بهروزرسانی روی دستگاههای قدیمیتر نیز اعمال کند، میتواند تعداد مشترکین جمینای را بهطور محسوسی افزایش دهد. اگرچه حدود یکسال قبل اوضاع چندان بر وفق مراد گوگل نبود و ChatGPT بهعنوان برترین گزینه در دنیای هوش مصنوعی شناخته میشد، اما اکنون «سوندار پیچای»، مدیرعامل گوگل، اعتقاد دارد که هوش مصنوعی این شرکت توانسته است رقیب خود را پشتسر بگذارد و دستیابی به ۵۰۰ میلیون کاربر فعال را بهعنوان هدف بعدی در نظر گرفته است.
گسترش استفاده از هوش مصنوعی جمینای بهعنوان دستیار هوشمند در گوشیهای اندرویدی، باعث میشود تا دستیابی به هدف گوگل در آینده نزدیک، ممکن شود. سرمایهگذاری جدی گوگل روی جمینای نیز باعث شده است تا این ابزار از قدرت کافی برای سرویسدهی به میلیونها کاربر بهشکل همزمان برخوردار باشد و تیم توسعهدهنده آن هم بهصورت پیوسته مشغول اضافهکردن قابلیتها و امکانات جدید جهت رقابت مستقیم با ChatGPT هستند. همچنین نباید فراموش کنیم که موتور جستجوی گوگل میتواند دسترسی به میلیونها صفحه وب در کسری از ثانیه را برای جمینای و کاربران آن محقق سازد؛ ویژگی که در بهبود عملکرد ابزارهای مبتنیبر هوش مصنوعی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و میتواند ادغام قابلیتهای یک موتور جستجو با دستیار هوشمند را فراهم سازد.
تا چند سال قبل، تنها سه گزینه اصلی شامل الکسا، سیری و دستیار گوگل بهعنوان دستیارهای هوشمند شناخته میشدند. اما اکنون گزینههای بسیار بیشتری مثل ChatGPT یا کوپایلوت مایکروسافت در اختیار کاربران قرار دارند که امکانات متعددی را بهشکل رایگان ارائه میکنند. با این حال، دستیار هوشمند جمینای بهدلیل سازگاری با سیستمعاملهای موبایل، احتمالاً به گزینهای رایج در گوشیهای هوشمند تبدیل خواهد شد و بسیاری از کاربران دستگاههای اندرویدی و حتی آیفون را به خود جذب خواهد کرد. همچنین نباید فراموش کرد که گوگل توانسته است تعامل جمینای با سرویسهای محبوب خود مثل درایو و جیمیل در کنار ابزارهای پردازش آنلاین متن را بهخوبی فراهم سازد؛ امری که در رقبا بهشکل محدودتری دیده میشود.
با وجود تمام برتریهای جمینای گوگل در مقایسه با رقبای جدی خود، نباید از ضعفهای آن نیز چشمپوشی کرد. این دستیار هوشمند در انجام برخی از امور ناتوان است؛ درحالیکه الکسای آمازون از چندین سال قبل به آنها مجهز شده است. همچنین ارائه پاسخهای مضحک در بعضی از موارد، یکی دیگر از مشکلات اساسی جمینای است؛ اما نرخ این رخداد بهصورت پیوسته درحال کاهش است. انتظار میرود با بهبود دائمی و پیوسته دستیار هوشمند گوگل، شاهد مشکلات کمتری در آن باشیم که میتواند تهدید جدیتری را برای رقبای خود از جمله OpenAI و مایکروسافت بهدنبال داشته باشد.