سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

January 25, 2025
19:53 شنبه، 6ام بهمنماه 1403
کد خبر: 183777

دانش‌آموز دبیرستانی در ۶ ماه یک لپ‌تاپ بسیار جذاب ساخت

منبع: زومیت

یک دانش‌آموز سال آخر دبیرستانی توانست در ۶ ماه لپ‌تاپی بسازد که به‌گفته‌ی او سریع‌تر از مک‌بوک پرو اپل بوت می‌شود.

یکی از دانش‌آموزان سال آخر دبیرستان فیلیپس اکسیتر در اکسیترِ ایالت نیوهمپشایر ایالات متحده، به‌عنوان پروژه‌ی پایانی ترم پاییز، یک لپ‌تاپ کاملاً متن‌باز با نام «anyon_e» ساخت. این پروژه که تکمیل آن شش ماه زمان برد، منجر به ساخت دستگاهی با نمایشگر اولد با وضوح 4K، کیبورد مکانیکی Cherry MX و عمر باتری حدوداً ۷ ساعت شد. هدف این دانش‌آموز که برایان هوانگ نام دارد، طراحی لپ‌تاپی بود که استانداردهای دستگاه‌های تجاری باریک و سبک مدرن را دارا باشد و تا حد امکان از ابتدا ساخته شود.


عکاس: Brian Huang / Byran/ Youtube

طبق ویدیوی یوتیوبی هوانگ، این لپ‌تاپ دست‌ساز از تراشه‌ی Rockchip RK3588 بهره می‌برد. این تراشه دارای پردازنده‌ی چهار هسته‌ای Cortex-A76 و چهار هسته‌ای Cortex-A55، پردازنده‌ی گرافیکی Mali-G10 و واحد پردازش عصبی با توانایی ۶ تاپس است.


تراشه‌ی اصلی لپ‌تاپ Rockchip RK3588


ماژول CM3588

از دیگر امکانات تراشه‌ی RK3588، می‌توان به امکان خروجی ویدئو با وضوح 8K و نرخ ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه و پورت‌هایی از جمله پورت‌هایUSB 3.1 دوگانه، PCIe 3.0 x4 و HDMI 2.1 اشاره کرد. هوانگ این تراشه را با ماژول FriendlyElec CM3588 با ۱۶ گیگابایت رم LPDDR4X ترکیب کرد.


عکاس: Brian Huang / Byran/ Youtube

نمایشگر لپ‌تاپ یک پنل اولد سامسونگ با اندازه‌ی ۱۳٫۳ اینچ و وضوح 4K است که به پنل‌های استفاده‌شده در برخی لپ‌تاپ‌های ایسوس شباهت دارد. هوانگ هنگام راه‌اندازی نمایشگر 4K از طریق رابط eDP 1.4 با مشکلاتی در یکپارچگی سیگنال مواجه شد که با کوتاه کردن فاصله‌ی بین سی‌پی‌یو و نمایشگر آن‌ها را برطرف کرد.


عکاس: Brian Huang / Byran/ Youtube

کیبورد لپ‌تاپ متن‌باز هوانگ از سوئیچ‌های مکانیکی Cherry MX ULP و یک تراشه بهره می‌برد. تمامی اجزا در یک شاسی جداشدنی با ضخامت کمتر از ۷ میلی‌متر قرار گرفته‌اند. این کیبورد با باتری داخلی ۲۰۰ میلی‌آمپر‌ساعتی، قابلیت استفاده به‌عنوان یک کیبورد وایرلس مستقل را نیز دارد.


سایر قطعات شامل ترک‌پد چندلمسی با سطح شیشه‌ای (با قیمت ۳۵ دلار)، باتری‌هایی از شرکت AA Portable Power Corp و لولاهای صفحه‌نمایش از لپ‌تاپ Framework 13 می‌شوند. هوانگ از کرنل/توزیع لینوکسی ubuntu-rockchip ساخته‌ی جاشوا ریک برای تجربه‌ای بهینه استفاده کرد. باوجوداین، او برد اصلی لپ‌تاپ، شاسی آلومینیومی CNC شده و چندین قطعه‌ی پلاستیکی چاپ سه‌بعدی را شخصاً طراحی کرده و ساخته است.

لپ‌تاپ نهایی در برخی ویژگی‌ها مانند سرعت بوت شدن (سه ثانیه سریع‌تر از مک‌بوک پرو شخصی هوانگ) توانایی رقابت با لپ‌تاپ‌های پرچم‌دار برندهایی همچون ایسوس و اپل را دارد. ماهیت متن‌باز این پروژه به علاقه‌مندان اجازه می‌دهد تا در صورت داشتن مهارت‌ها، ابزارها و پشتکار لازم، این دستگاه را بازسازی کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.