تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

February 2, 2025
10:55 یکشنبه، 14ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184302

۱.۵ تن طلا در فضای مجازی به فروش رسید

منبع: ایسنا

رئیس کمیسیون تخصصی طلای اتاق اصناف گفت که کمیته مشترکی در مرکز تتای وزارت صمت برگزار شد و در این کمیته، اتاق اصناف ایران، پلیس فتا و پلیس اقتصادی توسط یک تیم به مراکزی مراجعه کردند که فروش طلای آنلاین داشتند و طبق رصد انجام شده، در پلتفرم‌ها حدود ۱.۵ تن طلا در بازه زمانی کمتر از یک ماه، جذب بانک کارگشایی شد.

کیومرث امیریان – رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران – در یک برنامه تلویزیونی در مورد چالش‌های فروش برخط طلا گفت: در درگاه ملی مجوزها، مجوز با نظارت ما صادر می‌شود و بر اساس ضوابط خاص رسته صنفی شغلی هر فرد ثبت‌نام صورت می‌گیرد. طبق بررسی‌های انجام شده از سال ۱۳۹۹، حدود ۲۸۶ پروانه کسب در فضای مجازی برای فروش طلای آب‌شده صادر شده است.

وی افزود: با توجه به افزایش قیمت طلا و استقبال زیاد مردم از آن، پلتفرم‌های فروش طلا برای جذب مشتری، پیشنهادهایی داشتند که در سامانه قرار دادند و مشتریان طلا را با هر مبلغی که توانستند خریداری کردند.

امیریان در مورد عیار طلا اظهار کرد: ما نظارت کامل بر طلا داریم و در حال رصد هستیم و این پلتفرم‌ها باید طلا را حتماً در بانک که مورد تأیید خودشان است سپرده کنند و سپرده در عیار طلا درج می‌شود که ۷۵۰ یا ۲۴ عیار است.

رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران در مورد میزان طلای سپرده شده در بانک‌ها، تصریح کرد: کمیته مشترکی در مرکز تتای وزارت صمت برگزار شد و در این کمیته، اتاق اصناف ایران، پلیس فتا و پلیس اقتصادی توسط یک تیم به مراکزی مراجعه کردند که فروش طلای آنلاین داشتند و طبق رصد انجام شده، در پلتفرم‌ها حدود ۱.۵ تن طلا در بازه زمانی کمتر از یک ماه، جذب بانک کارگشایی شد.

وی افزود: در ماه‌های گذشته، چنین قانونی وجود نداشت که سکوها طلاها را در بانک سپرده کنند. چون برنامه‌ای برای آنها تدوین نشده بود. این در حالی است که آنها مجوز دریافت کرده بودند و اگر چه برای شروع فعالیت باید پروانه کسب داشته باشند، ولی متأسفانه نظارتی که باید از طرف اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی در آن زمان بر سکوها صورت می‌گرفت، انجام نشد.

در ادامه، رضا الفت‌نسب – عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی – نیز گفت: در حال حاضر اتحادیه آماری از این که امروز چه تعداد کسب و کار در فضای مجازی در حال فعالیت هستند ندارد. چون سه سال است که اتحادیه با سرپرستی مدیریت می‌شود و جلسات هیئت مدیره‌ای وجود ندارد و کمیسیون بازرسی هم که بازوی اصلی اتحادیه برای این موضوعات است و همچنین کمیسیون شکایت در این ۳ سال تعطیل هستند و این یک مشکل بزرگ است. بنابراین بنده هم آمار ۵۰۰ سکوی فروش طلا را شنیده‌ام، ولی از این که امسال چه تعداد جواز در این حوزه صادر شده است بی‌اطلاع هستم. در حال حاضر دریافت مجوز از طریق سامانه مجوزها انجام می‌شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.