باندپهن

مخابرات فضایی

February 2, 2025
12:02 یکشنبه، 14ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184335

وزیر ارتباطات مطرح کرد: اجرای ۴ برنامه از سوی وزارت ارتباطات برای توسعه صنعت فضایی کشور

منبع: ایسنا

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تکالیف این وزارتخانه برای توسعه صنعت فضایی در برنامه هفتم توسعه از در دستور کار قرار داشتن اجرای طرح‌های دستیابی به مدار بالا (ژئو)، تکمیل پایگاه فضایی چابهار، ایجاد ۲ ایستگاه ماهواره‌ای در سلماس و چناران و تکمیل منظومه شهید سلیمانی در این وزارتخانه خبر داد.

سید ستار هاشمی در مراسم روز ملی فناوری فضایی که صبح امروز ۱۴ بهمن با حضور رئیس جمهور در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، با اشاره به جزئیات سه ماهواره ایرانی که امروز در این مراسم رونمایی می‌شود، اظهار کرد: یکی از این ماهواره‌ها نمونه ارتقاءیافته پارس- ۱ است که شامل یک ماهواره سنجشی با دقت تصویربرداری ۱۵ متر می‌شود.

وی دومین دستاورد فضایی کشور که امروز با حضور رئیس‌جمهور رونمایی می‌شود را ماهواره پارس- ۲ دانست که یک ماهواره سنجشی با دقت تصویربرداری ۸ متری رنگی است و یادآور شد: این ماهواره توسط وزارت دفاع و مجموعه صاایران ساخته شده است. سومین ماهواره با نام «ناوک» و یک ماهواره مخابراتی است.

هاشمی با اشاره به حضور رئیس جمهور در این مراسم، این اقدام را نشان‌دهنده اعتقاد جدی دولت چهاردهم به توسعه صنعت فضایی در کشور دانست و ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه تکالیفی برای صنعت فضایی و توسعه این صنعت تعیین شده است و تکلیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این زمینه تثبیت جایگاه کشور در مدار ۵۰۰ کیلومتری و دستیابی به مدار بالای ۳۶ هزار کیلومتری است.

وی از در دستور کار قرار داشتن اجرای طرح‌های دستیابی به مدار بالا (ژئو)، تکمیل پایگاه فضایی چابهار و توجه ویژه به سواحل مکران که نقش اساسی در توسعه توان فضایی کشور خواهد داشت، ایجاد ۲ ایستگاه ماهواره‌ای در سلماس و چناران و تکمیل منظومه شهید سلیمانی در این وزارتخانه خبر داد. توسعه منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی در راستای دستیابی به منظومه مخابراتی و ارتباطی کشور طراحی شده و نگاهی جدید به آینده صنعت فضایی ترسیم می‌کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در این راستا در این مدت کوتاه دولت چهاردهم، توفیقات خوبی در حوزه صنعت فضایی حاصل شده است که این موفقیت‌ها نتیجه کار تیمی خوب در بین حوزه‌های مختلف است.

هاشمی با اشاره به حضور بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی در صنعت فضایی، خاطر نشان کرد: بخش خصوصی به دلایل مختلف می‌تواند به روند توسعه صنعت فضایی کشور شتاب ببخشد؛ چرا که این بخش می‌تواند از ظرفیت‌های بی‌نظیر و توانمند نیروی انسانی کشور استفاده کند، ضمن آنکه محققان بخش خصوصی نقش مؤثری در توسعه تعاملات بین‌المللی دارند.

وی با تاکید بر اینکه باور ما این است که بهره‌وری یکی از موضوعاتی است که می‌تواند ما را به سمت رشد اقتصادی ۸ درصد رهنمود کند، افزود: تکلیف ماست که این فضا را برای بخش خصوصی مهیا کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر ضرورت توسعه کاربردهای صنعت فضایی در سایر بخش‌ها، یادآور شد: یکی از زمینه‌های مهم این کاربرد، تهیه نقشه‌های پوشش کشور است، چرا که داده‌های آن ما را در مدیریت بهینه سرزمین یاری خواهد کرد. اگر می‌خواهیم از دست‌اندازی و تعرض به اراضی ملی و تغییر غیرمجاز کاربری اراضی جلوگیری کنیم، تنها راه آن استفاده و بهره‌برداری از صنعت فضایی است.

هاشمی با اشاره به حمایت دولت از صنعت فضایی کشور به ظرفیت‌های بی‌بدیل صنعت فضایی تاکید کرد و گفت: مدیریت پیکره‌های آبی و منابع آب کشور یکی از حوزه‌هایی است که می‌توان از ظرفیت‌های صنعت فضایی برای آن بهره برد.

وی کاربرد دیگر صنعت فضایی را در حوزه محیط زیست عنوان کرد و ادامه داد: استفاده از صنعت فضایی و ظرفیت‌های سنجشی که در این صنعت وجود دارد، می‌تواند به ما کمک شایانی در این زمینه کند و به ما کمک می کند تا در زمینه شناسایی کانون‌های ریزگردی عملکرد بهتری داشته باشیم.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.