تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

February 2, 2025
12:45 یکشنبه، 14ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184336

تب فروش آنلاین طلا بالا گرفت

منبع: دیجیاتو

بنابراعلام پلیس امنیت اقتصادی، 1.5 تن طلا از پلتفرم‌ها دریافت و در بانک سپرده شده‌اند. این رقم احتمالا 80 درصد کل طلاهای فروخته شده است.

از ابتدای راه‌اندازی درگاه ملی مجوزها و از مجموع 1337 درخواست، 261 مجوز برای پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا صادر شده که 190 مورد آن مربوط به سال 1403 است.

«محمدرضا حاجی جعفری»، معاون مرکز بهبود محیط کسب‌وکار، با اعلام این آمار گفت تاکنون کاربرگ سامانه معاملات آنلاین طلا سهل‌گیرانه و بدون رعایت ضوابط امنیتی صادر شده است. متقاضیان با ارائه قرارداد با طلافروش و دریافت اینماد، می‌توانستند مجوز دریافت کنند.

او در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر اعلام کرد صدور مجوز برای پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا مدت محدودی متوقف شده تا ضوابط جدیدی برای فعالیت آنها تعیین شود. ازجمله این ضوابط می‌توان به تأمین زیرساخت‌های امنیتی سایت و ذخیره طلا در بانک کارگشایی اشاره کرد.

به گفته این مقام مسئول، درحال‌حاضر مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با تمامی پلتفرم‌های دارای مجوز ارتباط گرفته و از آنها خواسته برای رعایت الزامات باید تعهد بدهند. در غیر این صورت، امکان فعالیت نخواهند داشت.

ذخیره 1.5 تن طلا در بانک
«حسن رحیمی»، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، با اشاره به اینکه از سال 1399 مجوزدهی به این پلتفرم‌ها آغاز شده، گفت اصلی‌ترین دغدغه پلیس اطمینان از نگهداری طلا توسط پلتفرم‌هاست.

او در این گفتگوی خبری، اعلام کرد تاکنون 1.5 تن طلا از پلتفرم‌های فروش طلا دریافت و در بانک کارگشایی و ملت، سپرده کرده‌اند. رحیمی تخمین زد حدود 10 میلیون نفر از این وب‌سایت‌ها طلای آب‌شده خریده‌اند اما آمار رسمی و دقیقی درباره میزان طلای خریداری‌شده وجود ندارد.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در پایان تأکید کرد تاکنون مردم هیچ شکایتی درباره این پلتفرم‌ها و تحویل‌ندادن طلای فیزیکی ثبت نکرده‌اند.

پلتفرم‌ها باید فاکتور صادر کنند
«کیومرث امیریان»، رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران، اعلام کرد طبق بررسی‌های فعلی ما، از سال 1399 حدود 286 پروانه کسب برای فروشندگان آنلاین طلای آب‌شده صادر شده است. او تخمین زد 1.5 تن طلای سپرده‌گذاری‌شده در بانک‌ها حدوداً 80 درصد کل طلاهایی است که پلتفرم‌ها به مردم فروخته‌اند.

امیریان تأکید کرد پلتفرم‌ها موظف‌اند برای طلای فروخته‌شده، فاکتور صادر کنند در غیر این صورت، تخلف صنفی انجام داده‌اند.

اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی نظارتی روی فروشندگان آنلاین طلا ندارد
«رضا الفت‌نسب»، عضو هیئت‌مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، دیگر مهمان این برنامه اقتصادی بود که اعلام کرد این اتحادیه هیچ نظارت رسمی روی فروشندگان آنلاین طلا ندارد. او علت این امر را بلاتکلیفی سه‌ساله اتحادیه دانست. اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی در این مدت با سرپرست اداره شده و جلسات هیئت‌مدیره آن برگزار نشده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.