اپلیکیشن

تلفن همراه

خبر اول

February 2, 2025
13:30 یکشنبه، 14ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184338

واتس‌اپ هک شد

منبع: عصر ایران

یک مقام شرکت «متا» از ارائه جزئیات درباره اینکه چه افرادی و در چه منطقه جغرافیای هدف این هک قرار گرفته‌اند، خودداری کرد اما گفت که این افراد در بیش از ۲۴ کشور مستقر بوده‌اند، از جمله چندین نفر در اروپا.
پیام رسان واتس‌‌اپ متعلق به شرکت متا اعلام کرده است که که ده‌ها کاربر این پیام رسان از جمله روزنامه نگاران و فعالان مدنی توسط جاسوس‌افزار شرکت اسرائیلی «پاراگون سولوشنز» هدف قرار گرفته‌اند.

به گزارش بی بی سی؛ یک مقام واتس‌اپ روز جمعه به رویترز گفت که که واتس‌اپ پس از این حمله هکری با ارسال نامه‌ای به پاراگون خواستار توقف این حملات شده است.

واتس‌اپ در بیانیه‌ای تأکید کرد که این شرکت به تلاشش برای حفاظت از توانایی مردم برای برقراری ارتباط امن و حفظ حریم خصوصی آن‌ها ادامه می‌دهد.

شرکت پاراگون از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است.

این مقام رسمی واتس‌اپ همچنین گفته است که این پیام‌رسان تلاش‌هایی برای هک حدود ۹۰ کاربر را شناسایی کرده است.

او از ارائه جزئیات درباره افرادی که هدف قرار گرفته‌اند، خودداری کرد، اما گفت که این افراد در بیش از ۲۴ کشور مستقر بوده‌اند، از جمله چندین نفر در اروپا.

به گفته این مقام، هکرها اسناد الکترونیکی آلوده‌ای را برای کاربران واتس‌اپ ارسال کرده‌اند که بدون نیاز به هیچ‌گونه تعامل از سوی کاربر، دستگاه آن‌ها را آلوده می‌کند. این روش که به عنوان حمله بدون کلیک شناخته می‌شود، به دلیل مخفیانه بودن به‌ویژه خطرناک تلقی می‌شود.

این مقام رسمی گفت که واتس‌اپ از آن زمان تاکنون تلاش‌های هکری را مختل کرده و کاربران هدف قرار گرفته را به گروه ناظر بر اینترنت «سیتیزن لب» در کانادا، ارجاع داده است.

او از ارائه جزئیات درباره نحوه شناسایی شرکت پاراگون به‌عنوان مسئول این حملات خودداری کرد، اما تأکید کرد که نهادهای مجری قانون و شرکای صنعتی واتس‌اپ در جریان این موضوع قرار گرفته‌اند، اما جزئیات بیشتری در این مورد ارائه نکرد.

جان اسکات-ریلترن، پژوهشگر در گروه ناظر بر اینترنت «سیتیزن لب»، گفت که کشف جاسوس‌افزار پاراگون که کاربران واتس‌اپ را هدف قرار داده است، یادآور این موضوع است که جاسوس‌افزارها همچنان در حال گسترش هستند و همان الگوهای مشکل‌ساز گذشته همچنان تکرار می‌شوند.

فروشندگان جاسوس‌افزار مانند پاراگون، نرم‌افزارهای پیشرفته نظارتی را به مشتریان دولتی می‌فروشند و معمولاً خدمات خود را به‌عنوان ابزاری حیاتی برای مبارزه با جرم و حفاظت از امنیت ملی معرفی می‌کنند.

اما بارها ابزارهای جاسوسی از این دست روی تلفن‌های همراه روزنامه‌نگاران، فعالان، سیاستمداران مخالف و دست‌کم ۵۰ مقام رسمی آمریکایی کشف شده است که نگرانی‌هایی درباره گسترش کنترل‌نشده این فناوری ایجاد کرده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.