باندپهن

مخابرات فضایی

February 2, 2025
15:25 یکشنبه، 14ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184362

وزیر ارتباطات: دولت چهاردهم اعتقاد راسخ به توسعه صنعت فضایی دارد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم روز فناوری فضای با بیان اینکه دولت چهاردهم اعتقاد راسخ و باور جدی به توسعه صنعت فضایی دارد، با اشاره به اهمیت حضور بخش خصوصی در این صنعت تاکید کرد که باید مسیر حضور بخش خصوصی را در صنعت فضایی باز کنیم.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در مراسم بزرگداشت روز ملی فناوری فضایی که با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری، در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، به بیان دستاوردها و برنامه‌های آینده صنعت فضایی کشور پرداخت.

توفیقات صنعت فضایی مرهون مجاهدت‌های همه فعالان و پژوهشگرانی است

هاشمی در این مراسم با اشاره به پیشرفت‌های اخیر در این حوزه، گفت: اگر امروز توفیق داریم چنین مراسمی را برگزار کنیم، مرهون مجاهدت‌های همه فعالان و پژوهشگرانی است که در این عرصه پایمردی کردند و در شرایط نه‌چندان مطلوبی که داشتیم، با افتخار می‌توانیم عنوان کنیم که صنعت فضایی ایران گام‌های بلندی را برداشته است.

اعتقاد دولت چهاردم به توسعه صنعت فضایی

وزیر ارتباطات با اشاره به حضور رئیس‌جمهوری در این مراسم، تصریح کرد: حضور رئیس جمهوری در وزارت ارتباطات و همراهی ایشان با روز ملی فناوری فضایی، به نیکی نشان می‌دهد که دولت چهاردهم اعتقاد راسخ و باور جدی به توسعه صنعت فضایی دارد.

وی با اشاره به ماموریت های که در برنامه هفتم پیشرفت به وزارت ارتباطات سپرده شده است، افزود: در برنامه هفتم توسعه، ذیل فصل سیزدهم، تکالیفی برای صنعت فضایی در دستور کار دولت قرار گرفته است.

هاشمی به برخی از این تکالیف اشاره کرد و گفت: تثبیت جایگاه ایران در مدار زیر هزار کیلومتر که عمدا مدار ۵۰۰ کیلومتر یا لئو یاد می شود و دستیابی به مدار ژئو در ارتفاع ۳۶ هزار کیلومتری از جمله اهداف مهمی است که در برنامه هفتم توسعه دنبال می‌شود که در همین فاصله زمانی کوتاه دولت، شاهد توفیقات ارزشمندی در صنعت فضایی بوده‌ایم که با همت و همدلی و از همه مهمتر کار تیمی در حوزه‌های مختلف به ثمر نشسته است.

وی با اشاره به نقش بازیگران مختلف در این صنعت، تأکید کرد: وقتی به صنعت فضایی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که بازیگران و کنش‌گران این عرصه به مانند منظومه‌ای، در حال پیشبرد اهداف هستند. از بخش خصوصی تا حوزه‌های لشکری و کشوری و وزارتخانه‌های متعدد، یا مستقیم از ظرفیت صنعت فضایی استفاده می کنند و یا از سریز صنایع فضایی یا دستاوردهای آن بهره‌مند می‌شوند،که موفقیت‌های بزرگی را رقم زده است.

بخش خصوصی مسیر توسعه صنعت فضایی را شتاب می‌بخشد

وزیر ارتباطات با اشاره به نقش بخش خصوصی در پیشبرد برنامه‌های صنعت فضایی و اهمیت آن در این حوزه، تاکید کرد: باور ما این است که بخش خصوصی می‌تواند مسیر آغاز شده را با شتاب بیشتری پیش ببرد. بخش خصوصی امکان استفاده از ظرفیت‌های بی‌نظیر از نیروی انسانی و منابع را دارد که این همان بهره‌وری است و باور ما این است که بهره‌وری از جمله موضوعاتی است که می‌تواند ما را به سمت رشد اقتصادی ۸ درصدی رهنمون کند.

وی افزود: همچنین بخش خصوصی در تعاملات بین‌المللی می تواند نقش مؤثرتری داشته باشد. بنابراین، باید مسیر را برای حضور بخش خصوصی در صنعت فضایی باز کنیم.

هاشمی در ادامه به کاربردهای فناوری فضایی اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که مورد توجه و تأکید رئیس‌جمهوری نیز قرار دارد، بحث تهیه نقشه‌های پوششی برای کشور است. این نقشه‌ها می‌توانند به مدیریت سرزمین کمک و از تعرض به اراضی ملی و تغییر کاربری غیرقانونی جلوگیری کند. همچنین، فناوری فضایی می‌تواند در مدیریت پیکره آب کشور و شناسایی کانون‌های ریزگردی مؤثر باشد.

دسترسی به لایه ژئو در دستور کار وزارت ارتباطات

وی در پایان به برخی از برنامه‌های آینده وزارت ارتباطات اشاره کرد و گفت: دسترسی به مدار ژئو که مورد تاکید مقام معظم رهبری است و در بازدیدی که از نمایشگاه پیشگامان پیشرفت داشتند نیز بر این موضوع تاکید داشتند. این موضوع افق جدیدی را برای صنایع فضایی باز می‌کند و می‌تواند زیست بوم جدیدی را بنا بگذارد.

وزیر ارتباطات، تصریح کرد: تکمیل پایگاه فضایی چابهار که در راستای راهبردهای دولت چهاردهم برای توسعه سواحل مکران قرار دارد یکی دیگر از برنامه های این حوزه است که به صورت جدی پیگیری می شود.

وی به توسعه دو ایستگاه ماهواره‌ای در سلماس و چناران، نیز به عنوان برنامه های آینده این حوزه اشاره کرد و افزود: منظومه شهید سلیمانی با نگاه به توسعه منظومه‌های مخابراتی و ارتباطی از دیگر برنامه‌های مهم صنعت فضایی است که در دستور کار قرار دارد.

وزیر ارتباطات در پایان سخنان خود از سه ماهواره، پارس 2 ، ناوک و نمونه ارتقا یافته پارس 1 رونمایی کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.