سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

February 3, 2025
11:57 دوشنبه، 15ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184394

سیستم‌عامل ویندوز ۱۱ رکورد جدیدی ثبت کرد

منبع: زومیت

با نزدیک شدن به زمان پایان دادن مایکروسافت به پشتیبانی از ویندوز ۱۰، ویندوز ۱۱ جای خود را به‌آرامی در میان سیستم‌های ویندوزی باز می‌کند.

مایکروسافت و شرکای تولیدکننده‌ی کامپیوتر آن امیدوارند که فرارسیدن زمان مرگ ویندوز ۱۰، کاربران را به نصب ویندوز ۱۱ ترغیب کند. در جولای ۲۰۲۵ (تیر و مرداد ۱۴۰۴)، ویندوز ۱۰ به‌طور رسمی ۱۰ ساله می‌شود و در اکتبر ۲۰۲۵ (مهر و آبان ۱۴۰۴) نیز به زمان مرگ خود می‌رسد.

غول فناوری ردموند درحال‌حاضر پنج سال پشتیبانی عمومی و پنج سال ارائه‌ی به‌روزرسانی‌های امنیتی بیشتر را به هر نسخه‌ی ویندوز اختصاص می‌دهد. پس از این مدت، انتظار می‌رود که مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها به نسخه‌ی جدیدتر ارتقاء یابند تا پشتیبانی امنیتی را دریافت کنند.

کسب‌وکارها می‌توانند با پرداخت هزینه‌های سنگین، پشتیبانی امنیتی ویندوز برای نسخه‌های قدیمی‌تر را حفظ کنند، اما این کار از نظر هزینه مقرون‌‌به‌صرفه نخواهد بود.

بسیاری از کاربران به‌دلایلی هنوز هم به ویندوز ۱۰ علاقه‌مندند. به‌نظر می‌رسد که کاربران نسبت‌ به میزان داده‌های جمع‌آوری‌شده و ویژگی‌های آنلاین تحمیلی ویندوز ۱۱ بی‌اعتماد هستند. علاوه‌براین، مایکروسافت در برخی موارد از کاربران خواسته است که سخت‌افزار خود را برای نصب ویندوز ۱۱ ارتقاء دهند. ویندوز ۱۱ به TPM 2.0 نیاز دارد که برخی از مادربردها از آن پشتیبانی نمی‌کنند.

براساس آمارهای جدید، سهم بازار سیستم‌عامل ویندوز ۱۱ با رشد چشمگیری مواجه شده و اکنون به ۳۶٫۶۵ درصد رسیده است که بالاترین سطح آن تا امروز محسوب می‌شود. در مقابل، سهم ویندوز ۱۰ به تدریج کاهش یافت و به ۶۰٫۳۳ درصد رسید.

ویندوز ۱۱ به‌آرامی سهم بازار ویندوز ۱۰ را به‌دست می‌آورد و این روند در سال ۲۰۲۵ شدت می‌گیرد. نسخه‌ی محبوب بعدی ویندوز، ویندوز ۷ است که حدود ۲٫۴ درصد سهم دارد. بسیاری از کسب‌وکارهای بزرگ که از برنامه‌ها و خدمات داخلی در نسخه‌های قدیمی ویندوز استفاده می‌کنند، اغلب ترجیح می‌دهند به‌جای به‌روزرسانی سیستم‌عامل، هزینه‌های پشتیبانی امنیتی را پرداخت کنند.

نظرسنجی سخت‌افزار استیم از Valve نیز برای ژانویه به‌روزرسانی شده است که نشان می‌دهد ویندوز ۱۱ در واقع بخشی از سهم بازار خود را به‌خاطر MacOS و ویندوز ۱۰ از دست می‌دهد؛ اگرچه ویندوز ۱۱ همچنان به‌عنوان سیستم‌عامل گیمینگ برتر در کامپیوتر با سهم حدود ۵۴ درصد شناخته می‌شود. ویندوز به‌طور کلی در استیم حدود ۹۶ درصد از سهم بازار را به خود اختصاص می‌دهد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.