هوش مصنوعی

February 5, 2025
10:15 چهارشنبه، 17ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184592

آهنگ احیا شده گروه بیتلز با هوش مصنوعی، برنده جایزه گرمی شد

منبع: دیجیاتو

فناوری هوش مصنوعی بار دیگر نام گروه بیتلز را بر سر زبان‌ها انداخت.

ترانه Now and Then که سال 2023 منتشر شد و نامزد جایزه گرمی شده بود، توانست جایزه بهترین اجرای راک گرمی را از آن خود کند. به گفته سایت «بیلبورد»، این قطعه که با کمک فناوری هوش مصنوعی بازسازی شده، اولین آهنگی محسوب می‌شود که با استفاده‌ از فناوری هوش مصنوعی، نامزد دریافت جایزه گرمی شده است.

گروه «بیتلز» با این موفقیت، هشتمین جایزه رقابتی گرمی خود را دریافت کرد و در رقابت با هنرمندانی مانند «گرین دی»، «پرل جم»، «بلک کیز»، «آیدلز» و «سنت وینسنت» پیروز شد.

ترانه Now and Then براساس دمویی ضبط‌شده از جان لنون در اواخر دهه 1970 ساخته شده است. اواسط دهه 1990، «پل مک‌کارتنی»، «رینگو استار» و «جورج هریسون» تلاش کردند این ترانه را کامل کنند تا در پروژه The Beatles Anthology قرار بگیرد اما به‌دلیل محدودیت‌های فنی آن زمان، امکان جداسازی صدای لنون و پیانوی او از نسخه اولیه کم‌کیفیت وجود نداشت و پروژه نیمه‌کاره رها شد.

چگونه هوش مصنوعی به کمک بیتلز آمد؟

سال 2021، مک‌کارتنی و استار تصمیم گرفتند با کمک کارگردان سرشناس، «پیتر جکسون»، و تیم صدابرداری او این آهنگ را تکمیل کنند. تیم جکسون که پیشتر برای مستند The Beatles: Get Back از فناوری‌های صوتی پیشرفته استفاده کرده بود، این بار نیز با بهره‌گیری از یادگیری ماشینی موفق شد صدای جان لنون را از سایر اجزای دمو جدا کند و کیفیت آن را بهبود ببخشد.

این روش با هوش مصنوعی مولد که می‌تواند صدای هنرمند را شبیه‌سازی کند، تفاوت دارد. اما برخی طرفداران، پس از انتشار آهنگ، دچار سوءتفاهم شدند و تصور کردند صدای لنون مصنوعی ساخته شده است. این ابهام هنگام انتشار این ترانه برخی واکنش‌های منفی را در اینترنت برانگیخت.

«پل مک‌کارتنی»، خواننده گروه موسیقی بیتلز، سال 2023 در واکنش به این گمانه‌زنی‌ها اعلام کرد:

«محض اطلاع، هیچ چیزی مصنوعی یا ساختگی خلق نشده است. همه‌چیز واقعی است و همه ما در آن آهنگ نواخته‌ایم. تنها کاری که کردیم، بهبود کیفیت برخی ضبط‌های قدیمی بود، فرایندی که سال‌هاست در صنعت موسیقی انجام می‌شود.»

با این موفقیت، بیتلز بار دیگر ثابت کرد موسیقی آنها حتی پس از گذشت دهه‌ها همچنان زنده است و می‌تواند با استفاده از فناوری‌های جدید، برای نسل‌های آینده حفظ شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.