کشورها و نهادهایی که استفاده از دیپسیک را ممنوع کردهاند
برخی کشورها و سازمانهای متعدد، استفاده از هوش مصنوعی دیپسیک را بهدلایل امنیتی ممنوع کردهاند.
شرکت هوش مصنوعی چینی دیپسیک با واکنش منفی شدید نهادهای نظارتی در سرتاسر جهان مواجه شده است. درحالحاضر تعداد زیادی از کشورها و سازمانهای دولتی مدلهای هوش مصنوعی و چتبات این شرکت را ممنوع کردهاند. دلیل اصلی ممنوعیتها، نگرانی در مورد حریم خصوصی، امنیت و مسائل اخلاقی دیپسیک عنوان میشود.
علاوهبر کشورها، بسیاری از شرکتهای بزرگ نیز دیپسیک را تحریم کردهاند. نگرانی اصلی این است که دادههای کاربران میتواند در اختیار دولت چین قرار بگیرد. طبق سیاستهای حفظ حریم خصوصی دیپسیک، شرکت مذکور تمامی دادههای کاربران را در چین ذخیره میکند و قوانین محلی چین نیز سازمانها را ملزم میکنند که در صورت درخواست مقامات اطلاعاتی، دادهها در اختیار آنها قرار گیرند. طبق اعلام تککرانچ، نام کشورها و سازمانهایی که دیپسیک را ممنوع کردهاند در ادامه میآید:
ایتالیا
ایتالیا یکی از اولین کشورهایی بود که DeepSeek را ممنوع کرد؛ تصمیمی که پس از انجام تحقیقات نهاد نظارتی حفاظت از دادههای این کشور اتخاذ شد. نهاد مذکور در ژانویه (دی و بهمن ۱۴۰۳) تحقیقات خود را درمورد نحوهی جمعآوری دادهها و میزان تطابق دیپسیک با قوانین GDPR آغاز کرد. در نتیجه، اپلیکیشنهای دیپسیک از فروشگاههای اپل و گوگل در ایتالیا حذف شدند.
تایوان
وزارت امور دیجیتال تایوان میگوید دیپسیک امنیت اطلاعات ملی را به خطر میاندازد و استفاده از آن را در سازمانهای دولتی ممنوع کرده است. دولت تایوان هشدار داد که استفاده از فناوریهای این شرکت میتواند به انتقال اطلاعات و نشت دادهها منجر شود. ممنوعیت مذکور شامل کارمندان دولتی، مدارس دولتی و شرکتهای دولتی تایوان میشود.
کنگرهی آمریکا
استفاده از دیپسیک برای دفاتر کنگرهی آمریکا ممنوع شده است. دفتر مدیر ارشد اداری مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که دیپسیک تحت بررسیهای امنیتی قرار دارد و به کارمندان توصیه کرد که از نصب اپلیکیشنهای این شرکت روی گوشیها، رایانهها و تبلتهای دولتی خودداری کنند.
ایالت تگزاس
گرگ ابوت، فرماندار تگزاس دستور ممنوعیت استفاده از نرمافزارهای دیپسیک و سایر شرکتهای چینی در دستگاههای دولتی را صادر کرده است. او میگوید تگزاس اجازه نخواهد داد چین از طریق هوش مصنوعی و اپلیکیشنهای شبکههای اجتماعی به زیرساختهای حیاتی ایالت تگزاس نفوذ کند.
نیروی دریایی آمریکا
نیروی دریایی آمریکا استفاده از فناوریهای دیپسیک را ممنوع کرده است. نیروی دریایی در ماه ژانویه (دی و بهمن ۱۴۰۳) با ارسال ایمیلی به کارکنان خود هشدار داد که استفاده از این فناوریها، چه برای اهداف کاری و چه شخصی، بهدلیل نگرانیهای امنیتی و اخلاقی مجاز نیست.
پنتاگون
وزارت دفاع آمریکا نیز دسترسی به فناوریهای دیپسیک را مسدود کرده است. این تصمیم در حالی گرفته شد که برخی از کارکنان پنتاگون بدون مجوز از اپلیکیشنهای دیپسیک استفاده کرده بودند. بههرحال، کارکنان این وزارتخانه همچنان میتوانند از طریق پلتفرم مجاز Ask Sage به هوش مصنوعی DeepSeek دسترسی داشته باشند.
ناسا
ناسا استفاده از فناوریهای دیپسیک را برای کارکنان خود ممنوع کرده است. مدیر ارشد هوش مصنوعی این سازمان طی یادداشتی اعلام کرد که سرورهای دیپسیک در خارج از ایالات متحده قرار دارند و همین موضوع تهدیدی برای امنیت ملی محسوب میشود.
ناسا دسترسی به اپلیکیشنهای چتبات چینی را در دستگاهها و شبکههای مدیریتشدهی این سازمان مسدود کرده است.