هوش مصنوعی

February 5, 2025
18:26 چهارشنبه، 17ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184687

شرکت‌های اروپایی به رقابت هوش مصنوعی وارد می‌شوند

منبع: دیجیاتو

بیش از 20 مؤسسه تحقیقاتی برجسته اروپایی در پروژه OpenEuroLLM می‌خواهند مدل‌های زبانی بزرگ متن‌باز توسعه دهند.

شرکت‌های اروپایی تاکنون در مقایسه با شرکت‌های آمریکایی یا چینی مدل‌های هوش مصنوعی قدرتمندی توسعه نداده‌اند، اما به‌زودی شاهد ورود جدی‌تر آنها به این عرصه خواهیم بود. چندین مؤسسه اروپایی می‌خواهند در پروژه‌ای به نام OpenEuroLLM مدل‌ها و ابزارهای هوش مصنوعی متن‌باز بزرگی را در اروپا ایجاد کنند.

براساس گزارش TNW، بیش از 20 مؤسسه تحقیقاتی برجسته اروپایی در پروژه OpenEuroLLM می‌خواهند مانند DeepSeek مدل‌های زبانی بزرگ متن‌باز توسعه دهند. البته مأموریت آنها متفاوت است و به چت‌بات معمولی محدود نیست. می‌خواهند زیرساخت هوش مصنوعی اروپایی ایجاد کنند که در این قاره خدمات مختلفی ارائه دهد. برای رسیدن به این هدف، شرکت‌های اروپایی مشغول ساخت خانواده‌ای از مدل‌های زبانی بزرگ چندزبانه با کارایی بالا هستند. این مدل‌ها برای ارائه خدمات تجاری، صنعتی و عمومی در دسترس خواهند بود.

در OpenEuroLLM مدل‌ها، نرم‌افزارها و داده‌ها کاملاً باز خواهند بود و توسعه‌دهندگان می‌توانند دستورالعمل آنها را دقیق تنظیم کنند و آنها را برای نیازهای خاص صنعت و بخش عمومی تغییر بدهند. اروپا امیدوار است با این پروژه بهتر با شرکت‌های آمریکایی و چینی مانند DeepSeek رقابت کند.

پروژه OpenEuroLLM شرکت‌های اروپایی
بیش از 20 مؤسسه تحقیقاتی برجسته اروپایی و مراکز پردازش فوق‌سریع (HPC) در پروژه OpenEuroLLM همکاری می‌کنند. سرپرست این پژوه «یان حاجیک» (Jan Hajic)، زبان‌شناس رایانشی مشهور دانشگاه چارلز، و «پیتر سارلین» (Peter Sarlin)، هم‌بنیان‌گذار Silo AI، بزرگ‌ترین مؤسسه تحقیقاتی هوش مصنوعی اروپا، هستند. البته شرکت آمریکایی Silo AI سال گذشته میلادی AMD را 665 میلیون دلار خرید.

شرکت‌ها و مراکز بزرگ فناوری اروپایی نیز به پروژه OpenEuroLLM ملحق شده‌اند؛ ازجمله Aleph Alpha، شرکت هوش مصنوعی آلمانی، CSC فنلاندی که میزبان یکی از قدرتمندترین ابرکامپیوترهای جهان است و Lights On فرانسوی در این پروژه همکاری خواهند کرد. همچنین کمیسیون اروپا از این پروژه حمایت کرده است. به گفته سارلین، این پروژه می‌تواند بزرگ‌ترین پروژه هوش مصنوعی اتحادیه اروپا باشد.

سارلین می‌گوید این پروژه علاوه‌بر سخت‌افزارهای لازم برای توسعه هوش مصنوعی، بودجه 52 میلیون یورویی دارد. همچنین OpenEuroLLM از STEP، طرحی در اتحادیه اروپا برای افزایش سرمایه‌گذاری در فناوری‌های استراتژیک، حمایت مالی گرفته است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.