هوش مصنوعی

February 7, 2025
13:30 جمعه، 19ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184707

استفاده از DeepSeek در دستگاه‌های دولتی کره جنوبی ممنوع شد

منبع: ایسنا

وزارت صنعت کره جنوبی، دسترسی کارمندانش به استارتاپ هوش مصنوعی چینی «دیپ سیک» (DeepSeek) را به دلیل نگرانی‌های امنیتی موقتا ممنوع کرد.

مقامات کره جنوبی اعلام کردند، دولت سه‌شنبه هفته جاری با صدور اطلاعیه‌ای، از وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها خواست در استفاده از سرویس‌های هوش مصنوعی از جمله «دیپ سیک» و «چت جی‌پی‌تی» (ChatGPT) در محل کار، احتیاط کنند. شرکت دولتی «آب و برق هسته‌ای کره»، استفاده از خدمات هوش مصنوعی از جمله «دیپ سیک» را اوایل ماه جاری مسدود کرد.

این ممنوعیت موقت، کره جنوبی را به فهرست کشورهایی اضافه می‌کند که درباره «دیپ سیک» هشدار داده‌اند.

ماه گذشته، جیم چالمرز – خزانه‌دار استرالیایی – از استرالیایی‌ها خواست در استفاده از مدل هوش مصنوعی چینی محتاط باشند، در حالی که مقامات آمریکا نیز مشغول بررسی به پیامدهای امنیت ملی «دیپ سیک» هستند.

دیده‌بان حریم خصوصی اطلاعات کره جنوبی قصد دارد از «دیپ سیک» درباره نحوه مدیریت اطلاعات شخصی کاربران سوال کند.

راه اندازی جدیدترین مدل‌های هوش مصنوعی توسط استارتاپ چینی «دیپ سیک» در ماه گذشته، موجی از شوک را در دنیای فناوری ایجاد کرد. این شرکت می‌گوید که مدل‌هایش هم‌تراز یا بهتر از محصولات تولید شده در آمریکا هستند و با هزینه بسیار کمتری از مدل‌های آمریکایی تولید می‌شوند.

غول فناوری «کاکائو کورپ» یک روز پس از اعلام شراکت با شرکت هوش مصنوعی مولد «اوپن ای آی» (OpenAI)، به دلیل نگرانی‌های امنیتی، از کارمندانش خواست از استفاده از «دیپ سیک» خودداری کنند.

شرکت‌های فناوری کره‌ای، در حال حاضر، مراقب استفاده از هوش مصنوعی مولد هستند. سخنگوی شرکت «اس کی هاینیکس» (SK Hynix) اظهار کرد: این شرکت سازنده تراشه‌های هوش مصنوعی، دسترسی به خدمات هوش مصنوعی مولد را محدود کرده و در صورت لزوم اجازه استفاده محدود را داده است.

غول اینترنتی ناور اعلام کرد که از کارمندانش خواسته است از خدمات هوش مصنوعی مولد که داده‌ها را خارج از شرکت ذخیره می‌کند، استفاده نکنند.

بر اساس خبر جداگانه‌ای دیگری که رویترز گزارش کرد وزارت دارایی هند، با اشاره به ریسک‌هایی که برای محرمانگی اسناد و داده‌های دولتی وجود دارد، از کارمندانش خواست از استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی از جمله «چت جی‌پی‌تی» و «دیپ سیک» برای اهداف رسمی خودداری کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.