رسانه‌های اجتماعی

February 8, 2025
10:12 شنبه، 20ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184738

آغازتحقیقات فرانسه از الگوریتم ایکس

منبع: ایسنا

دادستان‌های فرانسوی تحقیقاتی را درباره پلتفرم شبکه اجتماعی «ایکس» ایلان ماسک، به ظن سوگیری الگوریتمی در این پلتفرم، آغاز کرده‌اند.

اخبار مربوط به این تحقیقات، چند روز قبل از نشست بزرگ هوش مصنوعی در پاریس منتشر می‌شود که قرار است میزبان رهبران جهانی از جمله جی دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا و نارندرا مودی، نخست وزیر هند و همچنین مدیران آلفابت و مایکروسافت باشد.

تحقیقات گزارش شده، حاکی از نگرانی فزاینده جهانی، نسبت به قدرت شبکه اجتماعی «ایکس» است که پس از خریداری شدن توسط ایلان ماسک، میلیاردر فناوری، از «توییتر»، به این نام تغییر یافت.

ماسک از «ایکس» برای حمایت شخصی از احزاب و آرمان‌های راستگرا در کشورهایی از جمله آلمان و انگلیس استفاده کرده است که منجر به نگرانی در مورد دخالت بی‌رویه خارجی شده است.

شبکه فرانس اینفو، روز جمهه با اشاره به بیانیه‌ای رسمی، گزارش کرد تحقیقات فرانسوی پس از آن آغاز شد که اریک بوتورل، قانونگذار میانه‌رو، با انتشار پستی در «ایکس»، اعلام کرد به واحد جرایم سایبری «جی تری» (J۳) دفتر دادستانی پاریس نامه نوشته و نگرانی‌هایش درباره استفاده «ایکس» از الگوریتم‌های مغرضانه را مطرح کرده است.

فرانس اینفو به نقل از دفتر دادستان عمومی پاریس گزارش کرد الگوریتم‌های «ایکس» احتمالا عملکرد یک سیستم پردازش خودکار داده‌ها را مخدوش کرده‌اند. دادستان‌ها و دستیاران تخصصی واحد جرایم سایبری، سرگرم تجزیه و تحلیل این الگوریتم‌ها و بررسیهای فنی اولیه هستند.

بوتورل در «ایکس» نوشت: من نامه‌ای را در ۱۲ ژانویه، به دادستانی سایبری «جی تری» درباره این موضوع ارسال کردم.

واحد «جی تری» دفتر دادستانی پاریس، تحقیقات سال گذشته درباره پاول دوروف، رئیس تلگرام را که پس از فرود در فرودگاه پاریس دستگیر شد، هدایت کرد. دوروف که به قید وثیقه آزاد شده است، این اتهامات را رد می‌کند، اما تلگرام از آن زمان اعلام کرده است که با پلیس برای حذف محتوای غیرقانونی، همکاری نزدیکتری دارد.

واحد «جی تری» تمایل خود را برای استفاده از قوانین جدید و تهاجمی برای هدف قرار دادن صاحبان پلتفرم‌های بزرگ، نشان داده است.

بر اساس گزارش رویترز، «ایکس»، سال گذشته، به دلیل کوتاهی در جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست، بیش از پنج ماه در برزیل مسدود شد و در نهایت، پس از اینکه به حکم دادگاه عالی عمل کرد، دوباره در این کشور آمریکای جنوبی، قابل دسترس شد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.