هوش مصنوعی

February 8, 2025
15:42 شنبه، 20ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184799

معاون وزیر ارتباطات: تمرکز وزارت ارتباطات بر لایه‌های عمیق هوش مصنوعی است

معاون سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و توسعه اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات با بیان اینکه وزارت ارتباطات در توسعه هوش مصنوعی به دنبال «حرکات نمایشی» نیست تاکید کرد که این وزارتخانه تمرکز خود را بر «لایه‌های عمیق هوش مصنوعی» گذاشته است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، احسان چیت‌ساز، در در نشست پارلمان بخش خصوصی فاوای گیلان تاکید کرد که وزارت ارتباطات برای حرکت جدی در این عرصه به‌دنبال توسعهٔ زیرساخت‌های یکپارچه پردازشی و حکمرانی داده به‌عنوان الزامات حیاتی است.

رویکردی عملیاتی و علمی به جای «حرکات نمایشی»
وی در این‌باره اظهار داشت که وزارت ارتباطات، از «حرکات نمایشی» پرهیز می‌کند و قصد دارد با رویکردی عملیاتی و علمی، کشور را به جایگاهی برساند که بتواند در زنجیرهٔ ارزش هوش مصنوعی نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد. چیت‌ساز ادامه داد: این رویکرد، نگاه بسیاری از فعالان بخش خصوصی را به‌سوی خود جلب کرد؛ چراکه می‌تواند بر جذابیت سرمایه‌گذاری و توسعه کسب‌وکارها در حوزهٔ هوش مصنوعی در گیلان و سایر استان‌ها تأثیر چشمگیری بگذارد.
معاون وزیر ارتباطات در ادامهٔ سخنان خود به ظرفیت‌های استان گیلان اشاره کرد و گفت: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) به‌عنوان «تنها بستر قانونی مزیت‌دار برای شرکت‌ها» در شبکه توسعه اقتصاد دیجیتال، می‌تواند به آن‌ها مزیت‌های ویژه‌ای مانند الگوی جنگل بارانی به سرریز دانش و فناوری، همکاری های خوشه ای و مزیت های مالیاتی بر حقوق و عملکرد بدهد.

گیلان «بهشت فریلنسرها»
وی همچنین، گیلان را «بهشت فریلنسرها» خواند و موقعیت استان در مسیر ترانزیت داده را فرصتی مغتنم برای ایجاد یک «منطقهٔ آزاد سایبری» دانست؛ ابتکاری که می‌تواند راه صادرات محتوا و خدمات فنی‌ومهندسی را هموار کند.
در ادامه این نشست شماری از مدیران بخش خصوصی، از جمله نمایندگان اصناف و اساتید حوزه فناوری اطلاعات، جلسه فهرستی از چالش‌های پیش روی توسعهٔ فناوری در گیلان را مطرح کردند.
بازنگری در مقررات امنیتی حوزهٔ فناوری اطلاعات (افتای) برای ایجاد فضای رقابتی برای شرکت‌های نوپا، آماده نبودن زیرساخت‌های لازم برای ارائه سرویس FTTx و کمبود امکانات کافی برای جذب شرکت‌های بزرگ در استان، نبود همگرایی میان دستگاه‌های استانی به‌عنوان مانعی جدی در مسیر ایجاد مزیت رقابتی مشترک از جمله موضوعاتی بود که در نشست مطرح شد.

تبدیل گیلان به قطب پیشرو در اقتصاد دیجیتال
چیت‌ساز، نیز ضمن تأیید چالش‌های موجود، همکاری نزدیک میان دولت، بخش خصوصی و دانشگاه‌ها را کلید اصلی تحول دیجیتال دانست و بر لزوم ایجاد شورای راهبردی فناوری اطلاعات و ارتباطات با حضور سازمان نظام صنفی رایانه‌ای (نصر) تأکید کرد.
وی تصریح کرد که می‌توان با گسترش زیرساخت‌های مخابراتی، به‌روزرسانی پلتفرم‌های امنیت سایبری و ترغیب شرکت‌های داخلی و خارجی برای سرمایه‌گذاری در استان، گیلان را به یکی از قطب‌های پیشرو در حوزهٔ اقتصاد دیجیتال تبدیل کرد.
معاون وزیر ارتباطات ابراز امیدواری کرد که تلاش‌های مشترک همهٔ ذی‌نفعان، از جمله استانداری، نهادهای دولتی، بخش خصوصی و جامعه علمی، مسیر توسعه پایدار و اشتغال‌زایی در صنعت فناوری اطلاعات استان را هموار کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.