امنیت

فناوری اطلاعات

February 9, 2025
16:14 یکشنبه، 21ام بهمنماه 1403
کد خبر: 184913

بررسی حملات سایبری در زیرساخت ارتباطی کشور

منبع: ایسنا

بررسی‌ها حاکی از آن است در فصل پاییز ۴.۶ گیگابایت حجم حملات دیداس در زیرساخت ارتباطی کشور بوده که به طور کامل و صد درصدی دفع شده است.

اوایل بهمن سال جاری بود که شرکت ارتباطات زیرساخت گزارش تحلیلی جامعی از حملات DDoS علیه زیرساخت‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ را منتشر کرد.

براساس این گزارش که وضعیت حملات دیداس در فصل پاییز سال جاری (از تاریخ ۱ مهر ماه تا ۳۰ آذر) مورد بررسی قرار گرفت؛ گفته شد بیش از ۸۹/۴۸ درصد از حملات در راستای محروم‌سازی مردم از دریافت خدمات مورد نیازشان بوده است که با تلاش متخصصین کشور حملات مذکور تماما با موفقیت کامل دفع شده‌اند. البته به صورت کلی در این بازه زمانی گفته شده ۵۷ هزار ۲۱۸ حمله مجموع حملات مقابله شده است.

نقشه توزیع جغرافیایی حملات نشان می‌داد بیش از ۶۴ درصد از حملات تنها از ۱۰ کشور صورت پذیرفته که از جمله می‌توان به سهم ۲ درصدی تایلند، ۱۰ درصدی اندونزی، ۵ درصدی اوکراین، ۳ درصدی اسپانیا، ۴ درصدی کلمبیا، ۲ درصدی مکزیک، ۳ درصدی امریکا، ۴ درصدی برزیل، ۲ درصد آرژانتین و ۴۳ درصد سایر کشورها اشاره کرد.

مطابق این گزارش در پاییز امسال میانگین حملات صورت گرفته ۳۶.۴۳ گیگابیت برثانیه بوده که برای فهم بهتر موضوع، بعد از تعمیم و تبدیل، به عدد ۴.۶ گیگابایت بر ثانیه می‌رسیم؛ به عبارتی در فصل پاییز ۴.۶ گیگابایت حجم حملات دیداس در زیرساخت ارتباطی کشور بوده که به طور کامل و صد درصدی دفع شده است. با نگاهی به اعداد و ارقام گفته شده می‌توان فهمید این حجم معادل حدود ۶۰ درصد متوسط مصرف ترافیک استان البرز در یک روز معمولی است که بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

کارشناسان معتقد هستند با اختصاص وقت، انرژی و تخصص نیروی انسانی سرمایه‌گذاری زیادی صرفا برای دفع حملات سایبری شده درحالی که این امکان وجود دارد همه موارد گفته شده صرف بهبود کیفیت و سرعت دسترسی میلیون‌ها کاربر دیگر هم شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد اگر نرخ هر گیگابایت اینترنت در اپراتور همراه را فقط پنج هزار تومان در نظر بگیریم باید گفت در صورت عدم دفع این حملات توسط نهادهای مذکور؛ در هر ثانیه حدود ۲۳ هزار تومان هزینه به کاربران تحمیل می‌شد.

با یک حساب ساده عدد ۱۷۷ میلیارد تومان در فصل پاییز و کمی بیش از ۷۰۸ میلیارد تومان در طول یک سال بدست می‌آید اما این درحالیست که روند صعودی این حملات که در یکی دو سال اخیر تغییر نکرده، ادامه پیدا نکند و حجم حملات از این بیشتر نشود. در واقع بخش قابل توجهی از این حملات، ناشی از به‌کارگیری دستگاه‌ها و ابزارهای آلوده است که از گسترش عجیب فیلترشکن‌ها در کشور آلوده شدند.

به عبارتی بخش زیادی از پول، انرژی و وقت کشور به تبعات استفاده از فیلترشکن‌ها اختصاص پیدا کرده که مطابق روندی که دارد به مراتب وضعیت جدی‌تری پیش‌بینی می‌شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.