فناوری اطلاعات

February 16, 2025
16:25 یکشنبه، 28ام بهمنماه 1403
کد خبر: 185509

رویداد جایزه فناوری نکست در اصفهان برگزار می‌شود

منبع: زومیت

رویداد جایزه‌ی فناوری نکست از روز چهارشنبه در پارک علم و فناوری اصفهان برگزار می‌شود.

رویداد جایزه فناوری نکست با سه محور «فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته»، «فناوری‌های اپتیک، کوانتوم و میکروالکترونیک» و «زیست فناوری و پزشکی دقیق»، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در پارک علم و فناوری اصفهان برگزار می‌شود.

سعید سرکار، رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در نشست خبری رویداد جایزه ملی فناوری نکست گفت: «امسال دومین سالی است که جایزه فناوری نکست برگزار می‌شود. شرکت‌هایی که تا سطح ۴ توسعه فناوری داشته‌اند، توانستند در این جایزه شرکت کنند. مجموعاً ۱۳۵ شرکت درخواست حضور در این رقابت‌ها را داشتند. از این میان ۷ شرکت برای گروه «فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته»، ۸ شرکت برای «فناوری‌های اپتیک، کوانتوم و میکروالکترونیک» و ۷ شرکت برای «زیست فناوری و پزشکی دقیق» به مرحله نهایی رسیدند.»

به گفته او رتبه اول این شرکت‌ها ۵ میلیارد تومان جایزه نقدی و ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات دریافت خواهد کرد. رتبه دوم و سوم هم به ترتیب ۳ و ۲ میلیارد جایزه نقدی و ۹ و ۶ میلیارد تومان تسهیلات دریافت می‌کنند. این جوایز بر اساس شایستگی این شرکت‌ها صرف توسعه فناوری خواهد شد.

مهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در ادامه این نشست خبری به تشریح برنامه‌های جایزه نوآوری نکست پرداخت و گفت: «شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اولین پارک علم و فناوری کشور بود، الان با حضور ۳۰۰ شرکت، بیشترین تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان را در یک محل کنار هم دارد. ما برای دومین بار میزبان جایزه فناوری نکست هستیم. این رویداد به تداوم نوآوری در شرکت‌های رشدیافته کمک می‌کند.»

به گفته ابطحی معاونت علمی و فناوری، ریاست‌جمهوری تلاش دارد بلافاصله بعد از رویداد جوایز شرکت‌ها را به آن‌ها پرداخت کند. او در این باره اضافه کرد: «ما حداکثر ۹ برنده خواهیم داشت و شرکت‌های قابل تقدیر به این‌ها اضافه می‌شوند. سال گذشته هم دو شرکت به فینال رسیدند که به‌عنوان شرکت‌های پیشران جوایز خود را دریافت کردند. رویداد نکست دو روزه خواهد بود. اول اسفند ما نشست‌های دریچه را خواهیم داشت و فینالیست‌ها و سرمایه‌گذاران در این نشست‌ها شرکت خواهند کرد. همه شرکت‌ها فرصت پیدا می‌کنند که سرمایه‌گذار پیدا کنند.»

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان افزود: «افرادی که در این رقابت شرکت کردند، حداقل ۳ فناوری با TRL (سطح بلوغ فناوری) ۸ دارند، فناوری‌های آن‌ها آماده صنعتی شدن است و در سال گذشته حداقل ۵ میلیارد تومان گردش مالی داشتند. ۲۲ شرکت وارد مرحله نهایی این رویداد شده‌اند که نشان می‌دهد ستادهای معاونت علمی و فناوری با دقت غربالگری کرده‌اند. همچنین در این غربالگری شرکت‌هایی که از ۵ تا ۱۰۰ میلیارد تومان فورش داشتند، مورد بررسی قرار گرفته‌اند.»

به گفته ابطحی شرکت‌های استان‌های تهران، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و مازندران بیشترین حضور را در این رویداد دارند. او معتقد است حضور این شرکت‌ها نشان‌ می‌دهد، پارک‌های علم و فناوری فعال در این مناطق، زیرساخت‌های مناسب برای رشد شرکت‌ها را ایجاد کرده‌اند.

به باور او اصلی‌ترین دستاورد رویدادهایی مثل این رویداد گفت‌وگوهای درون‌رویدادی است که منجر به هم‌افزایی ملی می‌شود. او در ادامه گفت: «شرکت‌های بالغ ما موضوعاتی از جمله بازار و تداوم فناوری دارند که باید به آن‌ها بپردازیم. ما برای رشد اکوسیستم در پارک‌های علم و فناوری از شرکت‌های نوپا تا رشدیافته حمایت می‌کنیم و فضایی را ایجاد کرده‌ایم که شرکت‌های رشدیافته هم از شرکت‌های نوپا حمایت کنند.»

سعید سرکار، رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری درباره ارائه تسهیلات گفت: «تسهیلات را خود معاونت علمی و فناوری از طریق صندوق‌های پژوهش و فناوری پرداخت می‌کند. معاونت تیم‌های نظارتی تخصصی خودش را دارد و کارگزارانی وجود دارند که بر فرایند پیشرفت نظارت می‌کنند. جوایز نقدی و تسهیلات به صورت دوره‌ای پرداخت می‌شود. متناسب با پیشرفت کار، قسط اول تسهیلات که پرداخت می‌شود و پس از آن مرحله دوم پرداخت شده و به همین ترتیب ادامه پیدا می‌کند. تسهیلات هر پروژه‌ متناسب با وضعیت آن و بازه زمانی که برایش تعریف شده، پرداخت می‌شود. بخشی از برنامه روز آخر رویداد نکست رونمایی از فناوری‌هایی است که معاونت در سال گذشته از آن‌ها حمایت کرده است.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.