هوش مصنوعی

February 16, 2025
17:24 یکشنبه، 28ام بهمنماه 1403
کد خبر: 185527

زمستان هوش مصنوعی در کشور

منبع: ایسنا

به اعتقاد معاون فناوری و تحول دیجیتال یکی از گروه‌های صنعتی در سال آینده 36 هزار مگاوات کمبود برق داریم و این عدد به معنای آن است که در سال آینده شهرک‌های صنعتی ۲ تا ۳ روز در هفته با قطع برق مواجه می شوند و بیشترین هدر رفت آب در بخش‌های صنعتی و کشاورزی است و حل آن در توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی است.

ایرج کیان پور، معاون فناوری و تحول دیجیتال یکی از گروه‌های صنعتی در پنل چالش‌های هوشمندسازی در شرکت‌های بزرگ از ایده تا اجرا که امروز در همایش هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی با همت صندوق پژوهش و فناوری دیجیتال و با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری برگزار شد، با بیان اینکه در دنیا صندوق‌ها در حوزه هوش مصنوعی وارد شده‌اند، گفت: حوزه هوش مصنوعی علاوه بر آنکه نیاز به سرمایه‌گذاری زیادی دارد، ایجاد ارزش افزوده در آن نیز زمانبر است؛ از این رو کسب و کارهایی که در این حوزه وارد می‌شوند، باید صبور باشند.

وی با تاکید بر اینکه در ایران رویکرد عجولانه به این حوزه حاکم است، اظهار کرد: در ایران این تصور وجود دارد که در حوزه هوش مصنوعی چوب جادویی وجود دارد که با زدن آن اتفاقات بزرگی بخورد، در حالی که این گونه نیست. در ۴۰ ستاد قبل که در دنیا هوش مصنوعی مطرح شد، به دلیل آنکه در آن زمان چون به توسعه مورد نظر نرسیدند، از لنز فناوری‌های AI اعلام شد که زمستان هوش مصنوعی وجود دارد و هم اکنون زمستان هوش مصنوعی در کشور احساس می‌شود.

کیان پور ادامه داد: علت اینکه گفته می‌شود زمستان هوش مصنوعی در ایران حاکم است، این است که توسعه AI متناسب با میزان سرمایه‌گذاری و ذهنیت مدیران در این حوزه نیست.

معاون فناوری و تحول دیجیتال یکی از گروه‌های صنعتی با تاکید بر اینکه در صنعت هوش مصنوعی نیاز به صبر هست، خاطر نشان کرد: اینکه از هوش مصنوعی چه ارزش افزوده‌ای را انتظار داریم، در کشور مشخص نیست. در حالی که مسائل زیاد زمین مانده در کشور داریم.

وی یکی از این مسائل را ناترازی انرژی نام برد و یادآور شد: در سال آینده 36 هزار مگاوات کمبود برق داریم و این عدد به معنای آن است که در سال آینده شهرک‌های صنعتی ۲ تا ۳ روز در هفته با قطع برق مواجه می‌شوند.

کیان پور اضافه کرد: علاوه بر آن بیشترین هدر رفت آب در بخش‌های صنعتی و کشاورزی است و برای حل آن قطعا هوش مصنوعی می‌تواند کمک مؤثری کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.