وزیر ارتباطات: ۵۷ درصد برنامه هفتم توسعه مرتبط با ICT است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه ۵۷ درصد برنامه توسعه هفتم به ICT (فناوری اطلاعات و ارتباطات) مرتبط خواهد بود، گفت: یکی دیگر از تکالیف این برنامه موضوع سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال است که باید برنامه ریزی ویژه ای برای آنها داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، سید ستار هاشمی روز پنجشنبه در سفر یک روزه خود به استان قزوین، خاطرنشان کرد: برنامه هفتم توسعه تکالیف متعددی را برای مجموعه وزارت ارتباطات مقرر کرده که تکالیف حوزه آی سی تی در آن بسیار پررنگ است.
وی ادامه داد: حضور فعال و کنشگرانه در عرصه بینالمللی با وجود تحریم و محدودیت هایی که وجود دارد در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد تا با استفاده از ظرفیت جوانان با استعداد این مرز و بوم بتوانیم حضور پررنگی در عرصه بین المللی داشته باشیم.
هاشمی با اشاره به اینکه در همین رابطه سفرهای متعددی به کشورهای منطقه داشتیم که یکی از مصادیق حضور ما در برنامه ای بود که در دبی اتفاق افتاد و توانستیم میزبان فعالان ارتباطات منطقه باشیم، افزود: حضور فعال در هوشمندسازی صنایع یکی دیگر از اهداف مهم ما محسوب می شود که باید برای آن برنامه ریزی لازم با نگاهی توسعه یافته داشته باشیم.
وی یادآور شد: بعد از قطع برق شاهد قطع ارتباطات و مختل شدن کسب و کارها هستیم که با استفاده از ظرفیت هوشمندسازی برای بهینه سازی مصرف انرژی طرح هایی ارایه شده که مورد توجه قرار گرفته است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه سالانه ۱۲۰ میلیارد دلار یارانه در مصرف انرژی هزینه می کنیم، خاطرنشان کرد: با مطالعات جهانی به این جمع بندی رسیدیم که استفاده از هوش مصنوعی می تواند ۲۰ درصد بازه مصرف انرژی را کاهش دهد که در شرایط امروز جامعه یک افق روشنی را فراروی ما قرار می دهد.
هاشمی، سیاست های مقام معظم رهبری را براساس مدیریت مصرف دانست و نگاه این وزارتخانه نیز برگرفته از همین نگاه برشمرد و تاکید کرد: سندی برای حمایت از اقتصاد محتوا در کشور مصوب شد تا از فعالان تولید کننده محتوای فاخر در فضای مجازی حمایت کنیم و شاهد شروع نهضت حمایت از تولید محتوا در کسب و کارها باشیم.
وی ادامه داد: در موضوع صنعت نیز امروز نه تنها با تغییر دولت شاهد کند شدن روند تولید در این حوزه نیستیم بلکه شاهد جهش تولید واحدهای صنعتی نیز می باشیم و امیدواریم این مسیر را همچنان دنبال کنیم.
وزیر ارتباطات به رونمایی از سه ماهواره ارتباطی در ایام الله دهه مبارک فجر اشاره کرد و گفت: در آینده نزدیک نیز شاهد اتفاقات خوبی در حوزه دستیابی به مدار ۳۶ کیلومتری خواهیم بود.
هاشمی، استفاده از ظرفیت فناوری های نوین را از جمله ماموریت های دیگر این وزارتخانه دانست و یادآور شد: ساز و کار استفاده اپراتورها و کاربران ثابت را از فرکانس ۱۵۰۰ را فراهم کرده ایم که این موضوع کمک می کند کیفیت ارتباطات را ارتقاء دهیم.
وی ادامه داد: ارتقا سطح کیفی اینترنت و آنتن دهی در نقاط کور با ایجاد فرکانس های ۷۰۰ و ۸۰۰ در دستور کار قرار دارد که باید کمک کنیم تا این مسیر را پیش ببریم.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه برای اجرای پروژه فیبر نوری محدودیت منابع مالی نداریم اما موانع مربوط به حفاری و مجوزهای مربوط در این زمینه بایستی برداشته شود، افزود: امروز شاهد بهره برداری از طرح ارتباطی ۱۱ روستای قزوین بودیم که حجم سرمایه گذاری آنها یک هزار میلیارد ریال بود که بایستی انجام چنین اقداماتی گسترش پیدا کند.
هاشمی تاکید کرد: نگاه ما در موضوع مخابرات ایران، وفاق است و باید با فکر و تلاش مضاعف بتوانیم در شان مردم به آنها خدمت رسانی کنیم چرا که کیفیت انجام طرح ها بیشتر از آمار و ارقام برای ما اهمیت دارد.
وی به کمک و حمایت های لازم در خصوص شکل گیری و بهره برداری از پردیس فاوا در قزوین تاکید کرد و افزود: در وزارت ارتباطات برنامه های جدی برای هوش مصنوعی داریم و نگاه ما در این زمینه تسهیل گری است و بستر این موضوع را نیز برای شرکت های دانش بنیان ایجاد می کنیم تا براین اساس و با استفاده از نبوغ و خلاقیت جوانان میهنمان، ارزش آفرینی کنیم.
وزیر ارتباطات در موضوع هوش مصنوعی به آماده سازی و زیرساخت های آن اشاره کرد و گفت: در این رابطه از ظرفیت های بخش خصوصی نیز استفاده خواهیم کرد تا توسعه زیرساخت های پردازشی و حمایت از بخش خصوصی اتفاق افتد.