بانکداری و پرداخت الکترونیک

فناوری اطلاعات

February 22, 2025
17:18 شنبه، 4ام اسفندماه 1403
کد خبر: 186103

۴۲٫۵ درصد از سهام «آسان پرداخت» به بانک شهر فروخته شد

منبع: زومیت

بانک شهر با خرید سهام هم‌بنیان‌گذاران «آپ» به ارزش بیش از ۴ هزار و ۶۵۳ میلیارد تومان، سهام‌دار عمده‌ی این شرکت شد.

بانک شهر در خبری اعلام کرده است که سهام مهدی شهیدی و حامد منصوری، هم‌بنیان‌گذاران «آپ» را به مبلغ ۴۶۵۳ میلیارد تومان خریداری کرده تا با خروج این دو نفر از ترکیب سهام‌داری شرکت آسان پرداخت پرشین، اکنون بانک شهر مالک عمده این شرکت استارتاپی باشد.

هم‌بنیان‌گذاران «آپ» در مدت زمان ۱۵ سال فعالیت در حوزه فین‌تک و صنعت پرداخت الکترونیک، با ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت مالی موفق به رساندن تعداد کاربران این اپلیکیشن به ۴۰ میلیون کاربر شده بودند.

روابط عمومی آپ در خبری که درباره فروش عمده سهام «آپ» منتشر کرده، اعلام کرده است که «در این معامله، پس از ارزش‌گذاری حدودی ۱۱ هزار میلیارد تومان برای شرکت آسان‌پرداخت پرشین (با نماد بورسی «آپ»)، سه میلیارد و ۷۷۴ میلیون سهم، معادل ۴۲٫۵ درصد از سهام شرکت با قیمت پایه ۱۲۳۳ تومان به ازای هر سهم، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۳ در بازار سرمایه به سهام‌دار جدید منتقل شد.»

با خروج سهام‌داران آسان پرداخت از ترکیب سهام‌داری این شرکت آپ هم به جمع شرکت‌های استارتاپی پیوست که فروش سهام بنیان‌گذاران‌شان منجر به خروج آن‌ها از شرکت و ساختار سهام‌داری‌شان شده است.

قاعدتاً با خروج بنیان‌گذاران از یک شرکت تغییر و تحولات کوچک و بزرگی در آن شرکت ایجاد خواهد شد. ورود سهام‌داران جدید هم می‌تواند فصل تازه‌ای در حیات و فرهنگ آن سازمان رقم بزند. در خصوص آپ هم قاعدتاً این اتفاق خواهد افتاد. روابط عمومی این شرکت در متن منتشرشده در این خصوص نوشته است:

این شرکت مسیر تازه‌ای را در جهت توسعه و به‌روزرسانی ناوگان پرداخت الکترونیک خود و سرمایه‌گذاری بیشتر روی توسعه خدمات مالی نوین، طی خواهد کرد. حضور بانک شهر، به عنوان یکی از بازیگران کلیدی صنعت بانکی کشور، در کنار بانک کشاورزی، که یکی از سهامداران اصلی آپ محسوب می‌شود، نقطه عطفی برای آینده این شرکت خواهد بود.
– روابط عمومی شرکت آسان پرداخت

شرکت آسان‌پرداخت اظهار امیدواری کرده است که با ترکیب جدید سهام‌داری خود بتواند از ظرفیت‌های گسترده این دو بانک بهره برده و مسیر تازه‌ای برای رشد و نوآوری در صنعت پرداخت الکترونیک کشور ایجاد کند تا از این طریق به توسعه زیرساخت‌های مالی دیجیتال کمک کند.

هرچند خروج بنیان‌گذاران یا سهام‌داران از شرکت‌هایی که بنا کرده یا عمده سرمایه‌گذاری را در آن انجام داده‌اند یک روال مرسوم و متداول در دنیا است اما بعضی از کارشناسان در مورد تعدد موارد خروج سرمایه‌گذاران و بنیان‌گذاران شرکت‌های استارتاپی و تکرار این اتفاق در اکوسیستم استارتاپی کشور طی ماه‌های گذشته ابراز نگرانی می‌کنند.

بعضی از کارشناسان این خروج‌ها را ناشی از فشارهایی از سمت حاکمیت می‌دانند که شرکت‌های استارتاپی بخش خصوصی را وادار به آن می‌کند که به شرکت‌های خصولتی یا بانک‌ها واگذار شوند. بعضی کارشناسان هم بر این عقیده‌اند که تعدادی از شرکت‌ها، همان طور که در مورد تپسی یا دیجی‌کالا مشاهده شد، تنها در صورتی می‌توانند در بورس عرضه شوند و از مزایای بورسی شدن استفاده کنند که عمده سهام‌شان توسط مجموعه‌های خصولتی خریداری شود. در مورد تپسی این اتفاق پس از خروج هم‌بنیان‌گذارانش رخ داد و دیجی‌کالا هم با وجود سال‌ها تلاش برای ورود به بورس، زمانی موفق به دریافت نامه پذیرش در بورس شد که بخش قابل توجهی از سهامش را به شرکت حرکت اول (بازوی سرمایه‌گذاری شرکت همراه اول) واگذار کرد.

موارد دیگری از این نوع تغییرات نیز در ماه‌های گذشته دیده شده است. خروج‌های سریالی شرکت «سرآوا» به‌عنوان یک شرکت سرمایه‌گذاری پیشرو در اکوسیستم استارتاپی کشور، از زیرمجموعه‌هایی مثل پلفترم نوار، هلدینگ هزاردستان و پلتفرم ایوند از جمله خروج‌هایی است که در چند ماه اخیر شاهد بوده‌ایم.

یکی از جدی‌ترین نگرانی‌های فعالان عرصه اقتصاد دیجیتال و کارشناسان اقتصادی در مورد خروج بنیان‌گذاران از شرکت‌های استارتاپی این است که خروج آن‌ها فقط به رفتنشان از شرکتی که زمانی بنیان گذاشته‌اند ختم نشود و آن‌ها کل اکوسیستم استارتاپی کشور و در پی آن، کشور را به مقصد کشوری دیگر ترک کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.