اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 24, 2025
11:58 دوشنبه، 6ام اسفندماه 1403
کد خبر: 186210

رقابت استارلینک با رقبای چینی

منبع: زومیت

چین می‌خواهد با برنامه‌های بزرگ خود، سلطه‌‌ی استارلینک در حوزه‌ی اینترنت ماهواره‌ای را به چالش بکشد.

با افزایش رقابت در عرصه‌ی اینترنت ماهواره‌ای، استارلینک متعلق به ایلان ماسک از طرف رقبای جدید با چالش‌هایی جدی مواجه شده است. اسپیس‌سیل، شرکتی مستقر در شانگهای که تحت حمایت دولت چین قرار دارد، اخیراً وارد بازار برزیل شد و برنامه‌هایی برای گسترش فعالیت‌های خود به بیش از ۳۰ کشور دارد. این شرکت می‌خواهد با پرتاب هزاران ماهواره، به رقابت با استارلینک بپردازد.

در همین حال، برزیل با پروژه‌ی کوایپر جف بیزوس و Telesat کانادا وارد مذاکره شده است تا برای ارائه‌ی اینترنت ماهواره‌ای به مناطق دورافتاده و بحران‌زده با رقبای استارلینک همکاری کند. این مذاکرات نشان از گسترش رقابت جهانی در حوزه‌ی اینترنت ماهواره‌ای دارد.

به گزارش رویترز، استارلینک از سال ۲۰۲۰ تاکنون بیش از ۷۰۰۰ ماهواره به مدار پایین زمین (LEO) پرتاب کرده و بیشترین تعداد ماهواره را نسبت به سایر رقبا در مدار قرار داده است. این ماهواره‌ها اینترنت پرسرعت را به مناطق دورافتاده، کشتی‌ها و ارتش‌ها ارائه می‌دهند. بااین‌حال، اسپیس‌سیل برنامه دارد تعداد ماهواره‌های خود را تا سال ۲۰۳۰ به ۱۵ هزار واحد برساند.

رقبای چینی استارلینک به‌ویژه اسپیس‌سیل، هدف بزرگی دارند و می‌خواهند با پرتاب ماهواره‌های متعدد به مدار پایین زمین، سلطه‌ی استارلینک را به چالش بکشند. این شرکت اعلام کرد در سال جاری ۶۴۸ ماهواره پرتاب خواهد کرد و تا ۲۰۳۰ تعداد آن‌ها را به ۱۵ هزار واحد خواهد رساند.

چین سعی دارد با گسترش نفوذ خود در عرصه‌ی فناوری فضایی و توسعه‌ی شبکه‌های ماهواره‌ای مقرون‌به‌صرفه و با تأخیر پایین، فاصله‌ی تکنولوژی خود را با رقبای غربی کاهش دهد. در همین راستا، چین در سال ۲۰۲۳ رکورد جدیدی در پتنت‌های مرتبط با فناوری ماهواره‌ها ثبت کرد و از طریق پروژه‌هایی مانند چیان‌فان به‌دنبال گسترش اینترنت ماهواره‌ای در سطح جهانی است.

رقابت‌های فزاینده در عرصه‌ی اینترنت ماهواره‌ای، نگرانی‌هایی را میان سیاست‌مداران غربی ایجاد کرده است. آن‌ها نگران هستند که گسترش نفوذ چین در این بخش، احتمالاً به گسترش سانسور اینترنتی و کنترل بیشتر پکن بر فضای دیجیتال جهان منجر شود. در چنین شرایطی، استارلینک باتوجه‌به روند توسعه‌ی سریع خود، همچنان یکی از بازیگران اصلی در عرصه‌ی اینترنت ماهواره‌ای به‌شمار می‌رود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.