تلفن همراه

خبر اول

February 24, 2025
13:19 دوشنبه، 6ام اسفندماه 1403
کد خبر: 186224

صادرات مس در ازای واردات موبایل

منبع: تسنیم

مراجع گمرکی بایستی به‌طور شفاف و دقیق اطلاعات مربوط به تعرفه‌های استفاده‌شده در سال ۱۴۰۲ در صادرات مفتول مس (جهت واردات موبایل) را اعلام کنند.
در سال گذشته، حجم قابل توجهی از مس (مفتول‌مس) از طریق برخی شرکت‌های بازرگانی و با واسطه خرید از بورس کالا از شرکت‌های تولیدکننده مفتول مسی مستقر در استانهای مختلف از جمله گیلان صادر شده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که این صادرات نه با هدف فرار از بازگشت ارز، بلکه برای استفاده از مزایای رفع تعهد ارزی در چارچوب رویه (واردات در مقابل صادرات خود) انجام شده است.

بر اساس گزارش‌ها، شرکت‌های بازرگانی با خرید مفتول مس، عمدتاً با قطر مقطع هشت میلی‌متر، از طریق سازوکار بورس کالا از شرکت‌های تولیدکننده، اقدام به صادرات این محصول کرده‌اند.

این فرآیند به‌ظاهر در چارچوب قوانین و مقررات انجام شده است، اما ابهاماتی در خصوص تعرفه‌های استفاده‌شده برای این منظور وجود دارد که نیازمند شفاف‌سازی از سوی مراجع گمرکی است.

گمرکات اجرایی به عنوان یکی از ارکان مهم تجاری و صادراتی کشور، نقش کلیدی در تسهیل فرآیندهای صادراتی و وارداتی ایفا می‌کنند. با این حال، شفاف‌نبودن برخی رویه‌ها و تعرفه‌ها می‌تواند زمینه‌ساز سوءبرداشت‌ها یا حتی سوءاستفاده‌های احتمالی شود.

به همین دلیل، ضروری است که مراجع گمرکی در این خصوص به‌طور شفاف و دقیق اطلاعات مربوط به تعرفه‌های استفاده‌شده در صادرات مفتول مس را اعلام کنند.

امکان بررسی اظهارنامه ها تا سه سال پس از وقوع تخلف

گفتنی است، بر اساس ماده 143 قانون امور گمرکی، در صورت ارائه اسناد معتبر، امکان بررسی اظهارنامه‌های گمرکی تا سه سال از زمان انجام تشریفات گمرکی وجود دارد. این موضوع فرصتی را فراهم می‌کند تا در صورت وجود هرگونه تخلف یا ابهام، پرونده‌های مربوطه مورد بازبینی دقیق قرار گیرند.

دراین بخش از قانون امده است؛ گمرک ایران مکلف است به منظور حصول اطمینان از رعایت مقررات گمرکی ظرف سه سال از تاریخ صدور سندی که به موجب آن کالا از گمرک ترخیص شده، در صورت کشف اسناد خلاف واقع که مشمول قاچاق نشود درباره ترخیص کالایی که متضمن زیان مالی دولت است و یا امتیازات غیرموجهی برای صاحب کالا ایجاد نموده باشد به تایید و تشخیص گمرک ایران جریمه ای از سی درصد (30 ٪) تا سه برابر ارزش کالای موضوع سند مذکور تعیین و دریافت نماید.

همچنین باید تاکید شود، بد اظهاری در صادرات به نوعی نقض مقررات ارزی محسوب می‌شود و می‌تواند عواقب قانونی به همراه داشته باشد.

انتظار می‌رود مراجع گمرکی با همکاری سایر نهادهای مرتبط، به‌سرعت نسبت به رفع ابهامات موجود اقدام کرده و گزارش جامعی در این زمینه ارائه دهند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.