ترامپ فرمان اجرایی ایجاد ذخیره استراتژیک بیتکوین را صادر کرد
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، شب گذشته با امضای یک فرمان اجرایی، دستور ایجاد یک ذخیره استراتژیک بیتکوین را صادر کرد. این فرمان تحولی مهم در جبههگیری ایالات متحده نسبت به داراییهای دیجیتال ایالات متحده محسوب میشود. از نگاه برخی متخصصان این فرمان، ایالات متحده را در مسیر پذیرش بیتکوین بهعنوان یک دارایی ذخیرهای ارزشمند در کنار طلا قرار میدهد و میتواند تاثیرات گستردهای بر بازار رمزارزها و اقتصاد جهانی داشته باشد.
به گزارش CNBC، دیوید ساکس، مسئول امور رمزارز و هوش مصنوعی کاخ سفید، میگوید این ذخیره با استفاده از بیتکوینهای مصادرهشده در پروندههای کیفری و مدنی تامین میشود و به همین دلیل هیچ هزینهای به مالیاتدهندگان آمریکایی تحمیل نخواهد شد. طبق برآوردها، دولت آمریکا در حال حاضر حدود ۲۰۰ هزار بیتکوین در اختیار دارد، اما تاکنون هیچ حسابرسی جامعی از داراییهای دیجیتال دولت انجام نشده است.
با این حال گفتنی است که این فرمان اجرایی فرایند مشخصی برای خرید بیتکوینهای جدید توسط دولت آمریکا تعریف نمیکند و حتی به گفته برخی از تحلیلگران از آنجایی که در این فرمان تصریح شده است تا راهکاری برای دسترسی به بیتکوین جدید بدون هزینه برای شهروندان مشخص شود، تنها راه اضافه کردن بیتکوین جدید به این ذخیره استراتژیک، مقادیری است که احتمالا در پروندههای آینده مجدد توسط دولت آمریکا توقیف میشوند.
براساس این فرمان اجرایی دولت باید داراییهای دیجیتال خود را به دقت حسابرسی کند و فروش بیتکوینهای موجود در این ذخیره ممنوع است و باید بهعنوان یک دارایی ذخیره دائمی نگهداری شوند.
این فرمان اجرایی همچنین یک «ذخیره داراییهای دیجیتال» را نیز در وزارت خزانهداری آمریکا ایجاد میکند که سایر رمزارزهای توقیفشده در آن جای میگیرند. این تصمیم، واکنشهای گستردهای را در جامعه رمزارزها به همراه داشته است.
به دنبال اظهارات ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال مبنی بر حضور اتریوم (ETH)، ریپل (XRP)، سولانا (SOL) و کاردانو (ADA) در ذخیره رمزارزی در کنار بیتکوین، بسیاری از فعالان اقتصادی و حتی چهرههای برجسته کریپتو نیز نگرانی خود را ابراز کردند.
تایلر وینکلووس، میلیاردر مشهور بیتکوین، در این خصوص نوشت: «من مشکلی با ریپل، سولانا یا کاردانو ندارم، اما فکر نمیکنم این رمزارزها برای یک ذخیره استراتژیک مناسب باشند. تنها یک دارایی دیجیتال در جهان وجود دارد که معیارهای لازم را دارد و آن بیتکوین است.»
با این حال به نظر میرسد که فرمان اجرایی ترامپ با متمایز کردن بیتکوین از دیگر داراییهای دیجیتال، تا حدی به نگرانیها پاسخ داده باشد. نیک کارتر، یکی از مدیران شرکت سرمایهگذاری Castle Island Ventures، در مصاحبهای با CNBC گفت که اختصاص ذخیره استراتژیک فقط به بیتکوین میتواند آن را بهعنوان یک دارایی جهانی در حد طلا مطرح کند. وی افزود: «آمریکا مهمترین کشور جهان است، و تأیید رسمی آن، بیتکوین را به یک دارایی معتبر جهانی تبدیل خواهد کرد.»
رایان گیلبرت، سرمایهگذار حوزه فینتک، میگوید این اقدام میتواند باعث پذیرش گستردهتر بیتکوین در موسسات مالی شود و «این تصمیم بیتکوین را از سایر رمزارزها متمایز خواهد کرد و باعث تقویت موقعیت آن بهعنوان یک دارایی ذخیرهای خواهد شد.» بااینحال، گیلبرت هشدار داد که دولت آمریکا باید در مدیریت این ذخیره محتاط باشد و افزود: « ما نمیخواهیم شاهد ورود دولت به معاملات فعال بیتکوین باشیم. یک ذخیره استراتژیک باید نقش یک پناهگاه امن را ایفا کند، نه اینکه عاملی برای نوسانات بازار شود.»
ساکس از این اقدام به عنوان نقطه عطفی برای تبدیل آمریکا به «پایتخت جهانی کریپتو» یاد کرده است و میگوید این تصمیم، اشتباهات گذشته را جبران میکند. ساکس مدعی است که دولت آمریکا با فروش زودهنگام بیتکوینهای توقیفشده، بیش از ۱۷ میلیارد دلار ارزش بالقوه را از دست داده است.