بانکداری و پرداخت الکترونیک

فناوری اطلاعات

March 23, 2025
11:23 یکشنبه، 3ام فروردینماه 1404
کد خبر: 188976

انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی: تحدید فعالیت‌ کسب‌وکارها از سوی بانک مرکزی را محکوم می‌کنیم

منبع: دیجیاتو

در نتیجهٔ این محدودیت، کسب‌وکارهای اینترنتی و استارتاپ‌ها امکان تسویهٔ ریالی با کاربران خود را تا ۱۵ فروردین از دست داده‌اند.

انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی در بیانیه‌ای، تحدید کسب‌وکارهای اینترنتی از سوی بانک مرکزی را محکوم کرد. این بیانیه پس از آن منتشر می‌شود که بانک مرکزی همزمان با لحظات تحویل سال، با بخشنامه‌ای انجام تراکنش از طریق API را برای مشتریان حقوقی تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ به ۲ میلیارد تومان در روز محدود کرد. به گفته این انجمن، بخشنامه شامل محدودیت‌های دیگری نیز بوده که همین بخش از آن، بیشترین اختلال را در روند کاری کسب‌وکارهای اینترنتی در طول تعطیلات نوروز ایجاد کرده است.

بر اساس این بیانیه، «در نتیجهٔ این محدودیت، کسب‌وکارهای اینترنتی و استارتاپ‌ها عملاً امکان تسویهٔ ریالی با کاربران خود را تا ۱۵ فروردین از دست داده‌اند؛ چرا که عدد دو میلیارد تومان روزانه، پاسخ‌گوی نیاز بخش مهمی از استارتاپ‌های فعال در حوزه‌های مختلف، از جمله تاکسی‌های اینترنتی، فروشگاه‌های خرده‌فروشی آنلاین، پلتفرم‌های حمل‌ونقل کالا و به‌ویژه پلتفرم‌های سفر، اجارهٔ اقامتگاه‌های گردشگری و صدور بلیت که در ایام نوروز در پرترافیک‌ترین روزهای کاری خود هستند، نخواهد بود. این در حالی است که به‌دلیل اطلاع بسیار دیرهنگام از این موضوع، استارتاپ‌ها هیچ‌گونه آمادگی‌ای در این رابطه نداشته‌اند.»

در این بیانیه آمده است: «شاید نیاز به یادآوری باشد که برخلاف نهادهای حاکمیتی مانند بانک مرکزی و شاپرک که به‌دلیل تعطیلات نوروز، فعالیت‌های خود را تا حدود زیادی متوقف می‌کنند، کسب‌وکارهای اینترنتی و استارتاپ‌ها در طول تعطیلات نوروز تعطیل نیستند و به‌صورت شبانه‌روزی در حال ارائهٔ خدمات به کاربران خود هستند. اقتصاد دیجیتال تعطیلی نمی‌شناسد و نیازهای کاربران اینترنتی در طول تعطیلات نوروز متوقف نمی‌شود.»

این بیانیه متذکر می‌شود که «اقدامات سلبی و صدور بخشنامه‌های محدودکننده باید متوقف شود؛ چرا که نتیجهٔ آن چیزی جز دلسردی کارآفرینان، آسیب‌دیدن کاربران ایرانی و ضربه به اقتصاد دیجیتال کشور نخواهد بود؛ امری که به روند فاجعه‌بار مهاجرت کارآفرینان از کشور سرعت بیشتری می‌بخشد، کاربران ایرانی را به اکوسیستم استارتاپی کشور بدبین می‌کند و رشد اقتصاد دیجیتال کشور را متوقف می‌سازد.»

انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی ابراز امیدواری کرده که بانک مرکزی با توقف این‌گونه محدودیت‌ها و اصلاح عملکرد خود در سال ۱۴۰۴، از گردش نقدینگی و ثبات مالی کسب‌وکارهای آنلاین که یک ضرورت جدی و وظیفه‌ای ملی است، فعالانه حمایت کند و تسهیل‌گر فعالیت استارتاپ‌ها باشد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.