امنیت

فناوری اطلاعات

March 24, 2025
12:11 دوشنبه، 4ام فروردینماه 1404
کد خبر: 189062

کلاهبرداری ۱۲۲ میلیون دلاری مردی از گوگل و فیس‌بوک با ارسال فاکتورهای جعلی

منبع: دیجیاتو

این کلاهبرداری بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ انجام شد و شخص کلاهبردار سرانجام به تحمل ۵ سال حبس محکوم گردید.

یک مرد لیتوانیایی با روشی عجیب و ساده توانست مجموعاً ۱۲۲ میلیون دلار از غول‌های سیلیکون‌ولی کلاهبرداری کند. این فرد با ارسال فاکتورهای جعلی به دو شرکت فیس‌بوک (متا کنونی) و گوگل بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ توانست مبلغ هنگفتی را از این دو شرکت دریافت کند.

Evaldas Rimasauskas از لیتوانی و همدستان او بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ فاکتورهایی جعلی به فیس‌بوک و گوگل ارسال کردند و توانستند ۹۹ میلیون دلار از فیس‌بوک و ۲۳ میلیون دلار از گوگل سرقت کنند. نحوه کار او نیز بسیار ساده ولی هوشمندانه بود. این شخص فاکتورهایی را برای مواردی که این شرکت‌ها سفارش نداده بودند ارسال می‌کرد و در کمال تعجب، آن‌ها این فاکتورها را پرداخت می‌کردند.

کلاهبرداری ۱۲۲ میلیون دلاری از فیس‌بوک و گوگل

البته Evaldas Rimasauskas سرانجام به دام افتاد و به کلاهبرداری از دو غول سیلیکون‌ولی اعتراف کرد. اما روش کار او و البته سهل‌انگاری مسئولین حسابداری دو شرکت فیس‌بوک و گوگل در نوع خود بسیار جالب‌توجه است.

Evaldas Rimasauskas برای کاهش ریسک، فاکتورهای جعلی خود را همراه با انواع اسناد جعلی، ازجمله قراردادها و نامه‌های امضا شده جعلی از طریق ایمیل برای این شرکت‌ها ارسال می‌کرد. او حتی ایمیل‌هایی را جعل می‌کرد که نشان می‌داد مدیران ارشد این شرکت‌ها از پرداخت این ارقام به او حمایت می‌کنند.

این فاکتورهای جعلی با سربرگ شرکت Quanta Computer Inc که در تایوان مستقر است برای فیس‌بوک و گوگل ارسال می‌شدند. این شرکت در زمینه تولید قطعات الکترونیکی فعالیت می‌کند. Evaldas Rimasauskas حتی شرکتی با همین نام در لیتوانی به ثبت رساند تا ریسک‌ها را به حداقل برساند.

برنامه او به حدی دقیق بود که شرکت‌های فیس‌بوک و گوگل حتی صحت فاکتورهای ارسالی از سوی او را بررسی نکردند. این کلاهبردار سپس پول‌های واریز شده را به حساب‌هایی در قبرس، لیتوانی، مجارستان، اسلواکی و لتونی منتقل می‌کرد.

این کلاهبرداری سرانجام توسط گوگل کشف و Evaldas Rimasauskas با اتهاماتی مانند کلاهبرداری، سرقت هویت و پول‌شویی مواجه شد. همچنین در دسامبر ۲۰۱۹ دادگاه آمریکا این کلاهبردار را به تحمل ۵ سال حبس و جریمه‌ای ۵۰ میلیون‌دلاری محکوم کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.