اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 26, 2025
16:08 چهارشنبه، 6ام فروردینماه 1404
کد خبر: 189280

مدیرعامل جاباما:‌ سهم بازار پلتفرم‌های آنلاین اقامتگاهی ۱۸ درصد است

مدیرعامل جاباما سهم بازار اقامتگاه‌های آنلاین را ۱۸ درصد عنوان کرد و گفت این عدد می‌تواند تا ۵ سال آینده به ۶۰ درصد برسد.

به باور مدیرعامل جاباما اگر پلتفرم‌های آنلاین بتوانند اعتماد کاربران را بیشتر جلب کنند، سهم ۱۸ درصدی فعلی می‌تواند تا ۵ سال آینده به ۶۰ درصد افزایش پیدا کند.

احمدایزدپور، مدیرعامل جاباما، در گفت‌وگو با زومیت می‌گوید: «۱۰ سال از آغاز به کار بازار اجاره آنلاین اقامتگاه‌ها می‌گذرد. زمانی که جاباما در سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را آغاز کرد، سهم بازار آنلاین از کل بازار ۳ تا ۵ درصد بود و الان این عدد به ۱۷ تا ۱۸ درصد رسیده است. من نمی‌توانم ادعا کنم این بازار به صورت کلی رشد ویژه‌ای پیدا کرده است. در این مدت ممکن است تعداد اقامتگاه‌ها کم شده باشد یا یکسری از آنها به اجاره بلندمدت تغییر کاربری داده باشند.»

به گفته او شرایط اقتصادی امروز جامعه برای این پلتفرم‌ها تهدید و فرصت است. مدیرعامل جاباما ادامه می‌دهد: «رشد اساسی بازار گردشگری آنلاین در این چهار سال فعالیت جاباما اتفاق افتاده. شرایط اقتصادی امروز جامعه برای ما همزمان تهدید و فرصت است. سفر کم‌کم به یک کالای لوکس برای مردم تبدیل شده و یکی از موضوعاتی است که در شرایط بحرانی به راحتی از سفره مردم کنار گذاشته می‌شود. از سمت رفتار مصرف‌کننده تهدید است اما از آن طرف چون یک بازار مردمی است، قیمت‌گذاری‌ها از طریق عرضه و تقاضا تعادل ایجاد می‌کند و تامین‌کنندگان تلاش می‌کنند با قیمت‌گذاری منصفانه، مشتری جلب کنند.»

به باور ایزدپور، سهم این بازار در ۵ سال‌ آینده به ۶۰ درصد می‌رسد و ممکن است زمانی که افراد به سفر می‌روند، خانه خود را هم برای اجاره بگذارند و از این ظرفیت استفاده کنند.

سهم بازار کم به خاطر ضعف پلتفرم‌ها است
مدیرعامل جاباما درباره دلیل اصلی بزرگ بودن بخش آفلاین بازار اقامتگاه‌ها می‌گوید: «دلیل اصلی این موضوع ضعف پلتفرم‌هایی مثل ما است. برای تبدیل شدن این سهم بازار ۲۰ درصدی به ۶۰ درصد باید اعتماد افرادی که ترس از خرید آنلاین آنها بیشتر است را جلب کنیم.»

ایزدپور درباره فعالیت‌های جاباما در این حوزه ادامه می‌دهد: «خود ما در حوزه اعتمادسازی به صورت جدی فعالیت می‌کنیم و یکی از اقداماتی که در این راستا انجام داده‌ایم، جمع‌آوری نظرات و نمایش آنها روی پلتفرم بوده است. ما قصد داریم سال آینده ویژگی‌هایی به پلتفرم اضافه کنیم که خیال کاربران را بیشتر راحت کند.»

او اضافه می‌کند: «موضوع دیگر کم‌فرکانس بودن خود بازار است. در بازارهایی شبیه ما به خاطر فرکانس خرید کوچک، توسعه و رشد سهم بازار، با سرعت آرام‌تری اتفاق می‌افتد.»

مدت زیادی است که در بسیاری از برندهای بزرگ اقتصاد دیجیتال ایران، قابلیت جدید معرفی نشده است.

مدیرعامل جاباما درباره تغییراتی که این پلتفرم هر ۶ ماه منتشر می‌کند، می‌گوید: «استارت‌آپ‌ها در بدو ورود به بازار، احتمالا یک ارزش پیشنهادی دارند که باعث پیشرفت آنها می‌شود ولی مدت زیادی است که در بسیاری از برندهای بزرگ اقتصاد دیجیتال ایران، قابلیت جدید معرفی نشده است. به نظرم این ویژگی بزرگ شدن کسب‌وکار است و در این فرآیند به آن پیچیدگی‌هایی اضافه می‌شود. معمولا صدای مشتری هم کمتر شنیده می‌شود و همان نقطه تمایزی که در ابتدای کار باعث شده بود آن استارت‌آپ بالا بیاید، در این میان گم می‌شود.»

او اضافه می‌کند: «ما هر ۶ ماه، یک قابلیت جدید معرفی کنیم. ممکن است این قابلیت از یک قانون کاری تا یک ویژگی عملیاتی جدید باشد و ما آن را با صدای بلند به میزبانان و مهمانان خود اطلاع‌رسانی می‌کنیم. این اطلاع‌رسانی‌ها بازخورد می‌گیرند و جنب و جوشی به تیم‌ اضافه می‌کنند تا نوآوری داشته باشند. به نمایش گذاشتن عمومی این موضوع هم باعث شده است ما بازخوردهای خوبی دریافت کنیم.»

به گفته مدیرعامل جاباما، این پلتفرم در ارتباط بازاریابی با میزبان، نیاز به توسعه دارد. او در این باره می‌گوید: «تجربه‌ای که مهمانان ما هنگام ورود به اقامتگاه درک می‌کنند، تجربه‌ای است که میزبانان ایجاد کرده‌اند و ما باید روی توانمندسازی آنها کار کنیم. اگر امکانات مناسبی به میزبان ارائه دهیم، روی تجربه مهمانان هم تاثیر مثبت می‌گذارد.»

اگر امکانات مناسبی به میزبان ارائه دهیم، روی تجربه مهمانان هم تاثیر مثبت می‌گذارد.

ایزدپور درباره برنامه جاباما برای ارائه خدمات آموزشی به میزبانان می‌گوید: «برنامه ویژه‌ای در حوزه ارتباطات بازاریابی میزبانان و آموزش آنها داریم اما رویکرد ما در همه حوزه‌ها، پلتفرمی است. ما میزبانی را بهتر از میزبانان جاباما بلد نیستیم که به آنها آموزش دهیم. میزبانان خوب جاباما می‌توانند برای رشد و توسعه به سایر میزبانان کمک کنند. حتی میزبانان یک بوم می‌توانند به توسعه بوم دیگری کمک کنند. ما با ایجاد یکسری جامعه‌های مشترک و بستر گفت‌وگو سعی می‌کنیم فضای انتقال تجربه را ایجاد کنیم و میزبانی درست از طریق همین جامعه میزبانی تبدیل به یکسری قوانین و مقررات پلتفرمی شفاف شود.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.