هوش مصنوعی

March 28, 2025
17:28 جمعه، 8ام فروردینماه 1404
کد خبر: 189411

علی‌بابا از هوش مصنوعی جدید با توان پردازش متن، تصویر، صدا و ویدئو رونمایی کرد

منبع: پیوست

شرکت علی‌بابا از جدیدترین مدل هوش مصنوعی خود در سری Qwen رونمایی کرد. این مدل قادر است متن، تصویر، صدا و ویدئو را پردازش کند و در عین حال به حدی کارآمد است که می‌توان آن را روی گوشی‌های همراه و لپ‌تاپ‌ها اجرا کرد.

به گزارش بلومبرگ، مدل جدید که با نام Qwen2.5-Omni-7B شناخته می‌شود، هم‌اکنون در پلتفرم‌های Hugging Face و GitHub در دسترس عموم قرار گرفته است. علی‌بابا می‌گوید این مدل می‌تواند به توسعه عامل‌های هوش مصنوعی کمک کند.

برای مثال، یک عامل هوش مصنوعی مبتنی بر این مدل می‌تواند با ارائه توصیف‌های صوتی زنده، به افراد دارای اختلال بینایی در مسیریابی کمک کند.

علی‌بابا که به عنوان یکی از بزرگترین بازیگران بازار تجارت الکترونیک چین شناخته می‌شود، در سال جاری تمرکز ویژه‌ای بر هوش مصنوعی داشته و با سرعت بالا محصولات متعددی در این زمینه ارائه داده است. این شرکت تنها چند روز پس از معرفی مدل دیپ‌سیک در ماه ژانویه، نسخه جدیدی از مدل Qwen را منتشر کرد و اوایل ماه جاری نیز نسخه‌ای تازه از دستیار هوش مصنوعی خود در اپلیکیشن Quark را در اختیار کاربران قرار داد.

علی‌بابا تنها شرکتی نیست که به سمت مدل‌های چندوجهی روی آورده است. شرکت‌های بزرگی مانند اوپن‌ای‌آی و گوگل نیز ابزارهای تولید محتوای مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه کرده‌اند که امکان پردازش تصویر و صدا را نیز دارند. این هفته، اوپن‌ای‌آی با اضافه کردن قابلیت‌های پیشرفته‌تر تولید تصویر به ChatGPT، دامنه عملکردی مدل‌های خود را گسترش داد.

علی‌بابا در بیانیه‌ای اعلام کرد که مدل جدید Qwen2.5-Omni-7B در زمینه درک و تولید گفتار، عملکرد بسیار خوبی دارد.

علی‌بابا می‌گوید در سال‌های آینده سرمایه‌گذاری بیشتری در زمینه هوش مصنوعی و محاسبات ابری انجام می‌دهد که مبلغی فراتراز مجموع سرمایه‌گذاری‌هایش در یک دهه اخیر است. هدف این شرکت تبدیل شدن به یک شریک کلیدی برای شرکت‌هایی است که به دنبال توسعه و کاربرد هوش مصنوعی در دنیای واقعی هستند.

پس از معرفی مدل دیپ‌سیک که با هزینه‌ای چند میلیون دلاری توسعه یافت و عملکرد بالایی از خود نشان داد، شرکت‌های فناوری چین با سرعتی چشمگیر در حال ارائه مدل‌های کم‌هزینه هوش مصنوعی هستند. این روند، باعث افزایش فشار بر مدل‌های گران‌قیمت شرکت‌هایی مانند اوپن‌ای‌آی و گوگل شده است.

هرچند هنوز مشخص نیست که آیا این مدل‌های جدید توان رقابت یا برتری بر سیستم‌های پیشرفته غربی را دارند یا نه، اما بدون شک عرضه سریع و مقرون‌به‌صرفه این فناوری‌ها، معادلات بازار هوش مصنوعی را به چالش کشیده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.