رسانه‌های اجتماعی

March 31, 2025
12:27 دوشنبه، 11ام فروردینماه 1404
کد خبر: 189471

ویدئو: تب جدید فیسبوک تنها محتوای دوستان را نمایش می‌دهد

منبع: پیوست

پس از سال‌ها تغییر و تکامل در نحوه استفاده از شبکه‌های اجتماعی، مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، و تام آلیسون، یکی از معاونان ارشد او، به این نتیجه رسیدند که برخی از قابلیت‌های اصلی فیسبوک در میان حجم وسیعی از قابلیت‌های جدید کم‌رنگ شده‌اند. از این رو رهبران متا برای احیای «حال‌وهوای فیسبوک قدیمی» دست به کار شده‌اند، تلاشی که طبق گزارشی از نیویورک تایمز به دنبال احیای فضایی است تا کاربران در آن مستقیما با دوستان و خانواده خود ارتباط بگیرند و از شر محتوای اضافی و الگوریتمی خلاص شوند.

فیسبوک و اینستاگرام، همانند بسیاری از دیگر شبکه‌های اجتماعی، در سال‌های اخیر به سمت محتوای الگوریتمی و ویدئوهای کوتاه حرکت کرده‌اند. تغییراتی که برخی از کاربران و به ویژه مشترکان قدیمی را کلافه کرده و تمرکز این پلتفرم‌ها را از تعامل با دوستان و خانواده به محتوای اینفلوئنسری تغییر داده داده است.

به نظر صدای انتقادات به گوش مدیریت شرکت رسیده و متا با معرفی یک قابلیت جدید برای فیسبوک در تلاش است تا تعادلی میان محتوای الگوریتمی و محتوای شخصی‌ کاربران برقرار کند. طبق اعلام متا، از این پس تب جدیدی به نام «Friends Tab» یا تب دوستان به فیسبوک اضافه می‌شود که محتوای موجود در آن تنها شامل پست‌های دوستان و اعضای خانواده است و در این بخش خبری از محتوای الگوریتمی نخواهد بود.

تب دوستان: فیسبوک به اصل خود باز می‌گردد
ویژگی «Friends Tab» جایگزین بخشی در اپلیکیشن فیسبوک خواهد شد که پیش‌تر درخواست‌های دوستی جدید یا دوستان پیشنهادی را نشان می‌داد. این بخش از این پس یک فید اختصاصی از پست‌های دوستان، شامل عکس‌ها، استوری‌ها، متن‌ها، نوتیفیکیشن‌های تولد و درخواست‌های دوستی را در خود جای می‌دهد.

تام آلیسون، مدیر اپلیکیشن فیسبوک، درباره این تغییر می‌گوید: «جادوی اولین روزهای شبکه اجتماعی این بود که یک مکان مرکزی برای اطلاع از فعالیت‌های دوستان داشته باشیم. ما می‌خواهیم مطمئن شویم که هنوز هم جایی برای این چیزها در فیسبوک وجود دارد. این چیزی است که نباید در ترکیب شبکه اجتماعی مدرن گم شود.»

لازم به ذکر است که این قابلیت در حال حاضر فقط در ایالات متحده و کانادا عرضه شده است، اما احتمالا در آینده برای سایر کاربران سراسر جهان نیز در دسترس قرار می‌گیرد.

این تغییر را می‌توان اقدامی متفاوت از روند غالب شبکه‌های اجتماعی در یک دهه گذشته دانست. ظهور تیک‌تاک و الگوریتم‌های پیشرفته پیشنهاد محتوا باعث شد تا کاربران شبکه‌های اجتماعی به دیدن پست‌های متفرقه از اینفلوئنسرها، تولیدکنندگان محتوا و برندها عادت کنند، آنهم بدون ارتباط مستقیم با آن‌ها. فیسبوک و اینستاگرام نیز همانند دیگر شرکت‌های شبکه اجتماعی در سال‌های اخیر بر محتوای الگوریتمی تمرکز کرده‌اند و ویدیو‌های کوتاه و محتوای پیشنهادی به یکی از اولویت‌های این پلتفرم‌ها تبدیل شد.

آیا با چنین تغییری، کاربران را دوباره به فیسبوک بازمی‌گردند؟
فیسبوک از ایده ارتباط با دوستان و به عنوان راهکاری برای ارتباط میان دانشجویان دانشگاه‌ها متولد شد و به‌مرور به پلتفرمی فراگیر و ابزاری برای ارتباط با دوستان و خانواده تبدیل شد. اما در سال ۲۰۲۲ شرایط تا حد زیادی تغییر کرد. زاکربرگ در آن سال اعلام کرد که فیسبوک محتوای پیشنهادی از افراد ناشناس را در فید کاربران به نمایش می‌گذارد و همین مساله با واکنش منفی بسیاری از مشترکان این پلفترم همراه شد.

برخی کاربران، نمایش بیش از حد محتوای پیشنهادی را غیرطبیعی و آزاردهنده می‌دانند و بسیاری به این تغییر انتقاد کردند. در نهایت، این اعتراضات باعث شد زاکربرگ تا حدودی میزان محتوای پیشنهادی را کاهش دهد، اما روند کلی این تغییرات ادامه پیدا کرد.

گفتنی است که با وجود معرفی تب دوستان، حتی همین حالا هم تام آلیسون تاکید دارد که این اقدام به معنی فاصله گرفتن از محتوای پیشنهادی و حذف آنها نیست. او می‌گوید که تب دوستان یک جایگزین برای فید اصلی نیست، بلکه تنها یک گزینه برای کاربرانی است که مایلند بیشتر روی ارتباطات شخصی تمرکز کنند.

در حال حاضر، فیسبوک بیش از ۳ میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد، اما بسیاری از آن‌ها دیگر از این پلتفرم برای ارتباطات شخصی استفاده نمی‌کنند. این تغییر جدید ممکن است کاربران قدیمی را دوباره به فیسبوک بازگرداند و تجربه اجتماعی آن را احیا کند.

آینده فیسبوک: ترکیبی از محتوای شخصی و پیشنهادی
با وجود معرفی تب دوستان، متا همچنان محتوای الگوریتمی و پیشنهادی را به عنوان بخش اصلی تجربه کاربری حفظ می‌داند و احتمالا تمرکز بر این بخش ادامه پیدا می‌کند. آلیسون می‌گوید ما می‌خواهیم فیسبوک همچنان اجتماعی باقی بماند. تغییراتی که در آینده معرفی می‌کنیم، باعث می‌شود تعاملات واقعی و ارتباطات میان دوستان و خانواده در این پلتفرم حفظ شود.

متا می‌‌گوید طی یک سال آینده، ویژگی‌های بیشتری را به فیسبوک اضافه می‌کند تا از همچنان هویت اجتماعی این پلتفرم محافظت کند.

با توجه به اینکه رقابت در فضای شبکه‌های اجتماعی شدیدتر از همیشه شده است، تصمیم جدید فیسبوک نشان می‌دهد که متا به دنبال ایجاد تعادلی میان الگوریتم‌های پیشنهادی و ارتباطات اجتماعی واقعی است.

حال باید دید که آیا این تغییرات می‌توانند کاربران را دوباره به استفاده از فیسبوک برای تعاملات شخصی جذب کنند، یا اینکه کاربران همچنان فیسبوک را به عنوان یک پلتفرم سرگرمی، مشابه با یوتیوب و تیک‌تاک، برآورد می‌کنند و کاربران ناراضی از این تغییرات نیز به دنبال گزینه‌های دیگری برای ارتباط با دوستان می‌روند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.