اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 6, 2025
15:58 یکشنبه، 17ام فروردینماه 1404
کد خبر: 189784

اصلاح و به‌روزرسانی سامانه‌های وزارت کار

منبع: ایسنا

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار از اصلاح و به روزرسانی سامانه‌های این وزارتخانه خبر داد و گفت: به ایجاد سامانه‌های جدید اعتقاد نداریم زیرا ایجاد سامانه‌های متعدد و جدید مردم را به دردسر مضاعف می‌اندازد.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای کاهش مراجعات مردمی،تسریع در پیگیری مطالبات و رسیدگی به شکایات،جمع آوری و ارتقای سطح اطلاعات بازار کار، اتصال کارجویان به کارفرمایان،شناسایی فرصت‌های شغلی و تجمیع آمار شاغلان و بیکاران و تقویت کاریابی‌ها، سامانه‌های متعددی را راه‌اندازی کرده است که تعدادی از این سامانه‌ها در دولت قبل ایجاد شد و تعداد دیگر طی سالهای گذشته از سوی وزارت کار به اجرا در آمده و کماکان در حال فعالیت هستند.

از جمله سامانه‌های ایجاد شده از سوی وزارت کار می‌توان به سامانه جامع روابط کار، سامانه جست وجوی شغل، سامانه ملی رصد اشتغال، سامانه کارورزی و سامانه تک اشاره کرد. به عنوان نمونه سامانه تک یا سامانه جامع تسهیلات اشتغال کشور از سوی دولت و وزارت کار راه اندازی شده تا متقاضیان وام تبصره ۱۸ قانون بودجه، درخواست تسهیلات خود را در آن ثبت و وزارت کار نسبت به رصد و نظارت بر تسهیلات پرداخت شده از محل منابع تبصره ۱۸ قانون بودجه اقدام کند.

معاون اشتغال وزیر کار از اصلاح سامانه‌های این وزارتخانه خبر داد و گفت: ایجاد سامانه‌های متعدد و جدید مردم را دچار دردسر مضاعف می‌کند.فارغ از اینکه برخی از این سامانه‌ها به جهت تعدد و در دسترس نبودن یکجا و مراحل طولانی برای ثبت‌نام و احراز هویت بعضا کاربران را دچار مشکل می‌کند اما این سامانه‌ها به واسطه کارکرد و نقش موثر خود اهمیت بسیاری در ساماندهی نیروی کار، بررسی وضعیت کارگاه‌ها، ثبت شکایات،حذف واسطه‌های شغلی و جمع‌آوری آمار و اطلاعات مربوط به بیکاران و شاغلان در بازار کار داشته است.

در همین راستا سید مالک حسینی – معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار از اصلاح سامانه‌های مذکور خبر داد و گفت: ما به ایجاد سامانه‌های جدید اعتقاد نداریم و معتقدیم که ایجاد سامانه‌های متعدد و جدید مردم را به دردسر مضاعف می‌اندازد.

وی با بیان اینکه وزارت کار چند سامانه متفاوت در حوزه اشتغال دارد، گفت:یکی از این سامانه‌ها، سامانه «تک» است. هر فردی در کشور که بخواهد از تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغالزایی مبتنی بر قانون بودجه سنواتی استفاده کند، برای شروع فرایند بهره‌مندی از تسهیلات باید در این سامانه ثبت‌نام کند.در یکسال گذشته مدیریت فرایند درخواست تا پرداخت بیش از ۱۰۰ همت در این سامانه انجام شده که با هدف سهولت دسترسی برای عموم مردم و ساده سازی فرایند ثبت‌نام در حال به روزآوری و اصلاح فرایندهای این سامانه هستیم.

همه متقاضیان دریافت تسهیلات اشتغال باید اطلاعات خود را در روی سامانه تک بارگذاری و تمام دستگاه‌ها اطلاعات تعهد اشتغال خود را در آن ثبت کنند.

معاون اشتغال وزارت کار اشاره‌ای هم به دیگر سامانه این وزارتخانه کرد و گفت: یک سامانه ملی رصد اشتغال هم داریم که کار این سامانه،رصد تعهداتی است که پرداخت شده ‌است.در واقع در این سامانه دستگاه‌های مختلف اجرایی و نهادهای حمایتی مانند بهزیستی،کمیته امداد امام (ره)،ستاد فرمان اجرایی امام و مجموعه‌های مشابه وجود دارند که سهمی از توزیع منابع تکلیفی به صورت قرض الحسنه دارند و به عنوان واسطه دولت هستند.

حسینی خاطرنشان کرد: یک سامانه مشابه‌ نیز در وزارت اقتصاد رونمایی شده که «کات» نام دارد.این سامانه البته بیشتر معطوف به تسهیلات دستگاه های اجرایی به کسب و کارها است که از منابع ارزان قیمت قانون بودجه سنواتی دریافت می‌کنند. هر شخص حقیقی که می‌خواهد تسهیلات بگیرد باید تمام اطلاعاتش را روی سامانه «تک» بارگذاری کند و دستگاه‌ها نیز اطلاعات تعهد اشتغال‌ خود را در همین سامانه ثبت کنند.

در حال حاضر یکی از خلأهای موجود در بخش اشتغال کشور مربوط به آمار حوزه اشتغال و نیروی کار است و در این راستا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقداماتی را در دستور کار داده است.برابر آمارها از مجموع ۶۹ میلیون نفر نیروی کار در سن کار در کشور و افراد بین ۱۵ تا ۶۵ سال، آمار بیش از ۴۸ میلیون نفر با اتصال به سامانه‌های اشتغال،بیمه‌های بازنشستگی و دستگاه‌های مختلف به روز شده‌ است.

وزارت کار مصمم است با توجه به وضعیت به روز اشتغال افراد، خلأهایی که در این زمینه وجود دارد برطرف و اطلاعات دقیق‌تری از بازار واقعی کار و افراد شاغل به دست آورد.بر همین اساس با همکاری مرکز آمار ایران جمع آوری اطلاعات مشاغل رسمی و غیر رسمی و اشتغال ناقص را در دستور کار قرار داده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.