اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 13, 2025
14:18 یکشنبه، 24ام فروردینماه 1404
کد خبر: 190266

واکنش مجلس به ناترازی برق و احتمال قطعی اینترنت

ناترازی انرژی و به دنبال آن قطعی برق در کشور باعث شده است نگرانی بابت قطع شدن اینترنت در تابستان افزایش پیدا کند. ممکن است قطعی برق به صورت طولانی به باتری‌های دکل‌های مخابراتی آسیب بزند. نمایندگان مجلس در این رابطه چه موضعی دارند؟ برخی از برق اضطراری صحبت می‌کنند و برخی دیگر، اساسا طرح چنین موضوعی را نادرست می‌دانند. فعلاً همه در انتظار تابستان و تاب‌آوری باتری‌ها هستند.

رمضانعلی سنگدوینی، نایب رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی پیوست با اشاره به اینکه قطعی برق نیازمند گفت‌وگو با وزیر نیرو است گفت: یکی از مسائل ناترازی انرژی، قطعی اینترنت است و اینترنت به دلیل اشتغال‌زایی باید برقرار باشد. قطعی اینترنت به دلیل قطعی برق را حتماً با وزیر نیرو درمیان می‌گذاریم. سال گذشته ما قطعی اینترنت آنچنانی نداشتیم و موضوع قطعی برق بود؛ اگر قطعی برق منجر به قطعی اینترنت شود، باید تمهیدات لازم صورت بگیرد و شبیه برق اضطراری برای بیمارستان، شرایطی جایگزین و اضطراری برای قطعی اینترنت فراهم کنیم. شرکت مخابرات ایران و وزارت ارتباطات باید این تمهیدات را برای اینترنت انجام دهند؛ در جلسه قرارگاه ناترازی معاون وزیر ارتباطات نیز حضور دارد.

روح‌الله متفکر آزاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه قطعی برق به تمام حوزه‌ها صدمه وارد می‌کند گفت: اینکه کمبود برق ممکن است به جاهای مختلف کشور آسیب بزند درست است. یکی از حوزه‌هایی که به دلیل قطعی برق صدمه می‌خورد اینترنت است؛ چون این حوزه تامین‌کننده فرستنده‌ها و آنتن‌دهی است و باتری‌های مربوط به این حوزه به دلیل ناترازی انرژی آسیب می‌بیند. معتقدم اصلی‌ترین دغدغه ما موضوع اصلی برق است. باید بتوانیم از مشکلات مربوط به برق به سرعت عبور کنیم.

او درباره آسیب‌دیدن باتری‌های دکل‌های مخابراتی اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: کمیسیون باید روی این موضوع کار کند.

رضا سپهوند عضو کمیسیون انرژی مجلس از افزایش قطعی برق در سال آتی نسبت به سال‌های گذشته خبر داد و گفت: پیش‌بینی ما این است که قطعی برق و ناترازی انرژی حداقل مانند سال گذشته باشد و ما قطعی‌های حدود دو ساعت را در سراسر کشور داشته باشیم. دکل‌‌های مخابراتی باتری‌هایی دارند که حدود دوساعت برق را ذخیر می‌‌کنند و اگر قطعی برق بیشتر از دو ساعت باشد این باتری‌ها قادر به تامین برق دکل نیستند و قطعی اینترنت رخ می‌دهد. احتمال اینکه قطعی اینترنت در امسال بیشتر از سال‌های گذشته باشد، وجود دارد. چرا که مصرف برق کشور نیز نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.

فتح‌الله توسلی عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز پیش از این درباره قطع شدن خطوط مخابراتی و اینترنت به علت قطعی برق در تابستان گفته بود: معتقدم این موضوعات برای خالی کردن دل مردم و اطلاعات غلط است. ممکن است در کشور اتفاقاتی بیفتد و طبیعتاً ممکن است به علت قطعی برق باتری‌ها خالی شوند و مخابرات نقطه‌ای قطع شود اما این موضوع به معنی قطع شدن گسترده مخابرات در کشور نیست. معتقدم قطعی گسترده اینترنت نخواهیم داشت و این پیش‌بینی‌ها را رد می‌کنم.

فرهاد شهرکی یکی دیگر از اعضای کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با شفقنا درباره قطعی اینترنت به دکل‌های مخابراتی اشاره کرده و گفته بود: به دلیل وقوع خاموشی‌های مکرر و طولانی مدت برق در طول سال گذشته، باتری‌های مورد استفاده در دکل‌های مخابراتی سراسر کشور به شدت آسیب دیده‌اند. این آسیب به دلیل عدم شارژ کامل و کافی باتری‌ها در زمان‌های طولانی قطع برق ایجاد شده است. همچنین، کیفیت پایین باتری‌های مورد استفاده نیز این مشکل را تشدید می‌کند. در صورت عدم تعویض این باتری‌ها تا قبل از فصل بهار، در تابستان با بروز هر گونه قطعی برق، احتمال قطعی گسترده خطوط مخابراتی و اینترنتی در نقاط مختلف کشور وجود خواهد داشت.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.