امنیت

فناوری اطلاعات

April 17, 2025
13:45 پنجشنبه، 28ام فروردینماه 1404
کد خبر: 190643

جزئیاتی از حملات سایبری طی زمستان سال ۱۴۰۳

منبع: ایسنا

طبق اطلاعات منتشر شده از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت کشور در سه ماه آخر سال ۱۴۰۳، با ۱۰۱ هزار و ۷۲۰ حمله سایبری مقابله شده که بالاترین مدت زمان حمله در دوره زمستان ۶ روز و ۲۳ ساعت و ۴۰ دقیقه است و از هر ۱۰۰ حمله ۴۷ حمله از طریق شبکه دستگاه های آلوده (BOT POOL) بوده است.

در عصر حاضر با پیشرفت فناوری های دیجیتال و افزایش وابستگی صنایع و بنگاه‌های اقتصادی به زیرساخت‌های حیاتی، امنیت سایبری به یکی از اولویت‌های راهبردی کشورها تبدیل شده است. در این میان حملات دی داس (منع سرویس توزیع شده) به عنوان یکی از تهدیدات سایبری پیچیده، اختلالاتی گسترده در عملکرد شبکه‌های ارتباطی و خدمات دیجیتال در سطح جهانی ایجاد کرده است.

در این گزارش که اخیرا توسط شرکت ارتباطات زیرساخت کشور منتشر شده، تعاریفی از انوع حملات سایبری ارائه شده است به طور مثال درباره حملات دیداس توضیح داده شده حمله منع خدمت توزیع شده نوعی از حملات سایبری است که در آن مهاجمان نسبت به ارسال ترافیک کاذب به سمت زیرساخت‌ها و سرویس‌های حیاتی اقدام کرده و بدین ترتیب سبب بروز اختلال و یا قطعی کامل خدمات رسانی زیرساخت و یا سرویس مربوطه به کاربران حقیقی می‌شود.

براساس این گزارش که وضعیت حملات دیداس در فصل زمستان سال ۱۴۰۳ (از تاریخ ۱دی ماه تا ۳۰ اسفند) را مورد بررسی قرار داده، گفته شده که بیش از ۸۲.۱۲ درصد از حملات در راستای محروم‌سازی مردم از دریافت خدمات مورد نیازشان بوده که با تلاش متخصصان کشور حملات مذکور تماما با موفقیت کامل دفع شده‌اند.

البته به صورت کلی در سه ماه آخر سال ۱۴۰۳، ۱۰۱ هزار و ۷۲۰ حمله مجموع حملات مقابله شده است. میانگین حجم حملات در دوره زمستان سال گذشته ۶.۶۲ گیگابیت بر ثانیه و مجموع ترافیک آلوده مقابله شده ۵۳.۳۰ پتابایت است.

طبق این گزارش بالاترین مدت زمان حمله در دوره زمستان ۶ روز و ۲۳ ساعت و ۴۰ دقیقه است و از هر ۱۰۰ حمله ۴۷ حمله از طریق شبکه دستگاه های آلوده (BOT POOL) بوده است. توجه به این نکته ضروری است که از هر ۱۰۰ حمله، چهار حمله با مدت زمانی بیش از ۱۰ دقیقه، ۱۰ حمله با ظرفیتی بیش از یک میلیون بسته بر ثانیه و دو حمله مجموع ترافیک مقابله شده بیش از ۱۰۰ گیگابایت است.

علاوه بر موارد گفته شده در سه ماه گذشته بیشترین نرخ تجمع حملات در محدوده کمتر از ۲ گیگابیت بر ثانیه و مدت زمان کمتر از ۵۰ دقیقه بوده و ۱۵ حمله بیش از ۱ روز به طول انجامیده است.

در پایان این گزارش تأکید شده است بیش از ۵۷ درصد از حملات تنها از ۱۰ کشور انجام شده که عبارت است از ۱۴.۸۴، اوکراین ۵.۱۲، اندونزی ۱۰، تایلند ۲.۳۷، اسپانیا ۳.۶۴، آلمان ۵.۶۳، برزیل ۴.۶۶، مکزیک ۲.۴۵، کلمبیا ۳.۰۶ و ایالات متحده آمریکا ۴.۶۹ درصد. برای اطلاع از جزئیات این گزارش می توانید بر روی این لینک کلیک کنید.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.